Ei tullut joulujuhlaa, tuli ambulanssikeikka sairaalaan

Isyyspakkaus

Ei ihan kaikkein mieluisin puhelu kotoa lapsia hoitavilta isovanhemmilta: "Kävi vähän ikävä juttu. Poika kompastui talon ulko-ovella mattoon ja kaatui ovenkarmiin niin, että otsaan tuli iso haava. Pappa odottaa nyt tuolla alhaalla ambulanssia, ja he menevät sairaalaan tikattavaksi."

No, kuten kuvasta näkyy, kaikki on nyt hyvin, mutta kyllähän tuollainen säikäyttää kovasti. Lasten piti siis tulla työpaikkani järjestämiin lasten joulujuhliin, ja isäni oli tuomassa heitä juhliin puoli viideksi. Onnettomuus oli sattunut matkalla autolle, kun pienempi oli juossut innoissaan kohti ulko-ovea ja kompastunut kynnysmattoon.

Isompi oli tapahtuneesta kovin järkyttynyt. Hän oli nähnyt kaatumisen ja sen, miten pikkuveljen otsasta valui verta, joka tahrasi vaatteet, kengät ja käytävän. Kuulin asiasta heti, kun isovanhemmat olivat soittaneet ambulanssin. Pudotin kirjaimellisesti työpaperit käsistäni ja lähdin kohti Lastensairaalaa. Soitin myös Rouvalle tapahtuneesta, ja pian istuimme molemmat omissa busseissamme kohti Meilahtea.

Vekki otsassa oli syvä mutta onneksi sen verran siisti, että se saatiin umpeen liimalla ilman tikkejä. Lapsi oli myös ensimmäisen säikähdyksen jälkeen iloinen ja reipas, ja puhuin hänen kanssaan puhelimessa jo ambulanssimatkalla. Ambulanssilla kesti puolestaan sen verran pitkään, että olimme Rouvan kanssa odottamassa potilasta sairaalalla jo paljon ennen kuin hän saapui sinne.

Sinne hän sitten saapui papan sylissä ja hymyili aurinkoisesti iso valkoinen harsorulla pään ympärille kiedottuna.

Tulipa nähtyä samalla myös uusi Lastensairaala, ja jos nyt sairaalakäynti voi olla kiva, niin Lastensairaalassa käynti oli niin kiva kuin sairaalakäynti voi olla. Tilat olivat avarat ja valoisat, ja odotushuoneessa oli paljon leluja.

Joulujuhla jäi siis väliin, mutta yritimme lohduttaa isompaa lasta sillä, että tuleehan niitä, ja että isi voi pyytää, että työkaverit laittavat sivuun niitä herkkuja ja lahjoja, joita juhlissa jaettiin. Ja Joulupukinhan ehtii nähdä vielä Tuomaanmarkkinoillakin. Tärkeintä oli tietysti, että pikkuveljelle ei käynyt mitään pahempaa.

Otsassa on nyt iso kuhmu ja mustelma, ja haavasta jää jokin arpi, mutta muuten voimme huokaista helpotuksesta. Vaan kylläpä voikin viedä voimat tällainen säikähdys ja siihen liittyvä jännitys, vaikka kaikki menisikin hyvin.

Kommentit

Torey
Näissä neliöissä

Voi pientä murusta! Onneksi kaikki nyt hyvin! 

Nuo pään haavat on siitäkin niin hurjia, kun tuppaavat vuotamaan aika tavalla. Meidän lasten kanssa ei sentään sairaalareissuja ole tarvittu, mutta kumpikin on lyönyt päänsä, toinen pöydänkulmaan, toinen tv-tason. Ja se veren määrä on kyllä aina säikäyttänyt. Vasta kun sen saa vähän tyrehtymään, pystyy katsomaan tarvitaanko liimaamista vai millainen vekki siellä on.

Tommi K
Isyyspakkaus

Joo, tämä vekki ei olisi kyllä pelkällä laastarilla mennyt umpeen. Laastari on muuten edelleen paikoillaan. Sitä ei saanut repiä irti vaan antaa irrota itsekseen. En siis tiedä, miltä se vekki nyt näyttää.

Vierailija (Ei varmistettu)

Huh, onneksi ei käynyt pahempaa!! Mutta varmana säikäytti kaikki. Aivan hellyyttävänä hän instastoryssasi selitti itse tapahtuneesta :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Niin selitti :)

"Sitten minä kaaduin näin. Ja ambulanssilla piipaapiipaa viuviuviu..."

Ja kuka siellä ambulanssissa oli?

"Halti!" :D

Ilargia (Ei varmistettu)

Huh, tuollainen kyllä säikyttää! Onneksi ei käynyt pahemmin.

Arpiasiaan liittyen toivottavasti lohdullinen oma kokemus: itselleni kävi pienenä samantapainen kaatuminen, ja siitä on muistona liimausarpi keskellä otsaa. Hämmästyttävän vähän siihen kiinnittää huomiota! Itsekin sen usein unohdan, ja jos asiasta tulee puhetta, ihmiset ovat yleensä ihan hämmästyneitä, että ai tollanen, enpä ole huomannut:D Mulla on toinenkin arpi kasvoissa, mutta se on vielä huomaamattomampi leikkausarpi.

Äitini on taatusti murehtinut molempia arpiani paljon enemmän kuin minä, ja ihan suotta. Nykyään olisi kai myös jotain menetelmiä hioa(?) näitä vieläkin näkymättömämmiksi, mutta itse en ole kokenut tarvetta, niin tarkempi selvittely on jäänyt.

Paranemisia Poikaselle!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos! Vielä ei olla päästy kurkkimaan, millainen jälki siellä laastarin alla on. Pieni arpi luo persoonallisuutta, eikös niin? :)

Kommentoi