Ei tullut oopperaa, tuli illallinen The Wayssa
Olisitpa nähnyt ilmeeni eilen, kun olin noutamassa lippuja illan oopperaesitykseen. Olin varannut lipun uuteen Pikaparantola-oopperaan ja saanut loppuun varattuun esitykseen vielä edellisenä päivänä järjestymään lipun myös Rouvalle.
Saavuin oopperan lippumyymälään puoli seitsemän jälkeen noutaakseni liput – ja kävi ilmi, että esitys oli alkanut jo kymmenen minuuttia aiemmin. Voihan… Näinkin siis voi käydä. En sitten tullut tarkastaneeksi alkamisaikaa, ja oletin oopperan alkavan seitsemältä kaikkien viime aikoina näkemiemme esitysten tavoin. Alminsalin esitykset alkavat siis kuitenkin jo puolelta.
Olisimme päässeet katsomaan esitystä väliajan jälkeen, mutta totesimme Rouvan kanssa, että ei ole järkevää mennä katsomaan vain toista puoliaikaa. Koska lapsilla oli jo joka tapauksessa hoitaja, mietimme, mitä muita vaihtoehtoja meillä on, ja kun elokuvissakaan ei mennyt mitään kiinnostavaa, päätimme käydä tsekkaamassa hiljattain Karhupuiston viereen avatun The Wayn (Agricolankatu 9) Kalliossa.
The Way Bakery and Wine Bar on siis leipomo ja viinibaari, josta saa myös pieniä ruoka-annoksia samaan tyyliin kuin vaikkapa BasBas & Staff Winebarista. Myös The Wayssa viinilistalla on monia alkuviinejä, ja viinejä maistellessa voi tilata naposteltavaa sitä mukaan, kun nälkä yltyy.
Leipomo-baarin taustalla on samaa väkeä kuin erinomaisessa ravintola Grönissä ja Good Life Coffeessa.
Lauantai-iltana baari oli viimeistä paikkaa myöten täynnä, osa asiakkaista nautti viinejään seisten ja ruoka-annoksia oli katettu hyvin rennosti kaikille vapaille tiloille ympäri baaria. Tila täyttyi puheensorinasta, ja tunnelma oli tiivis ja jotenkin hyvin epäsuomalainen.
Omat maisteluannoksemme katettiin ravintolan tiskille, mutta hetkeä myöhemmin pöydästä vapautuikin tilaa, joten siirryimme istumaan pöydän ääreen.
Menusta löytyi mm. kananmaksaa, ruusukaaleja, kantarelleja ja parmesaania, yön yli kuivatettuja tomaatteja ja tietysti aivan törkeän hyvää hapanjuurileipää. Annosten hinnat vaihtelivat neljän ja kymmenen euron välillä.
Oma suosikkimme oli kananmaksa-annos, joka oli todella herkullista leivän kanssa.
Koska nälkä kasvoi syödessä eikä kotiinkaan ollut kiirettä, maistelimme vielä paria muuta viiniä ja tilasimme tartar-annoksen, burrataa ja maalaiskinkkua fermentoitujen papujen kanssa.
Baarista löytyi myös tuttuja. WTD-Nata puhkui innosta ja kertoi, että hänellä on vaikka mitä jännittävää kerrottavaa omasta syksystään ja huikeista työprojekteistaan. Sovimme, että vaihdamme kuulumisia ajan kanssa ja vähemmän hälyisässä ympäristössä lähiaikoina.
Oopperan siis missasimme, mutta illasta muodostui siitä huolimatta hauska ja erittäin onnistunut. The Way oli puolestaan loistopaikka, ja pidimme siellä kaikesta: viineistä, ruoista, tunnelmasta, palvelusta. Iso, iso peukku ja lämpimät suositukset! Kuulemma myös aamiainen on erittäin suositeltava – myös lasten kanssa. Tulemme miellellämme testaamaan senkin jokin toinen viikonloppu!