Ensimmäinen päivä jälleen koti-isänä

Rouva palasi tänään töihin. Minä en.

IMG_2718-2.jpg

Kävin siivoamassa viime perjantaina työpisteeni ja ilmoitin palaavani takaisin ensi huhtikuussa. Olen siis seuraavat kuusi kuukautta koti-isänä!

IMG_2716-2.jpg

Kerroin tästä suunnitelmasta työpaikallani jo viime keväänä, ja se on ollut melko yleisesti tiedossa ympäri talon. Kaikki suhtautuivat asiaan hyvin positiivisesti ja kannustavasti. Onneksi, sillä olen kuullut kyllä, että on niitäkin työpaikkoja, joissa miesten ei edelleenkään oleteta pitävän yhtään pidempiä perhevapaita kuin on ns. pakko.

Minulla kotiin jääminen oli itsestäänselvyys. Tähän ikään mennessä on ehtinyt tehdä töitä jo sen verran, että puolen vuoden poissaolo ei merkitse mitään, ja toisaalta tämä mahdollisuus viettää hieman aikaa lapsen kanssa on melko ainutkertainen.

IMG_2764-2.jpg

Muutkin kotona lastensa kanssa aikaa viettäneet kollegat kertoivat, miten mahtavaa aikaa se oli ollut, ja kyllähän itsekin viihdyin hyvin tytön kanssa kotona silloin neljä vuotta sitten. Olin silloin pois töistä seitsemän kuukautta.

Aivan kahdestaan lapsen kanssa en tosin ollut aivan niin pitkää aikaa, sillä vietimme silloisen isäkuukauteni Rouvan hoitovapaan kanssa päällekkäin, ja kesällä Rouva piti vielä kesäloman oman hoitovapaani päällä. Nyt päällekkäisiä lomapäiviä ei ole juurikaan tiedossa joulun pyhiä ja Rouvan paria talvilomapäivää lukuun ottamatta. 

IMG_2802-2.jpg

En osaa sanoa vielä lainkaan, millaiseksi arkirutiinimme tästä muodostuvat. Ehkä eniten jännittää nyt se, että olen täysin vastuussa taloutemme arkiruokailuista. Vasten yleistä käsitystä en laita itse juurikaan ruokaa, mutta pakon edessä pystyn kyllä siihen. Olen onneksi saanut siihen melko hyvät opit Rouvalta. Ja ensimmäisille päiville jääkaapista löytyy kyllä jotain valmista.

IMG_2733-2.jpg

Kollegat naureskelivat, että nyt ehdin kirjoitella taas enemmän blogiin ja että Instagram-videoiden määrä kasvaa räjähdysmäisesti. Ihan mahdollista sekin. Katsellaan.

Kyllä tästä varmasti aika hauskaa tulee!

 

Postauksen kuvat on ottanut tyttäreni, 5-v.

Kommentit (6)
  1. Tulin toivottamaan nautinnollisia hetkiä teille, tämä blogi on lämminhenkinen ja tätä on ilo lukea. Tyttärenne kuvaa huimasti paremmin kuin monikaan aikuinen, taitava tyttö (:

    1. Kiitos paljon! Hän on kyllä kovin taitava monissa asioissa ja kovin innokas oppimaan uutta!

  2. Tyttäresi valokuvaa paremmin kuin keskiverto aikuinen!:D
    Mieheni on viettänyt kotona nyt 3kk yksivuotiaamme kanssa ja tämä on arjen, parisuhteen, isä-lapsisuhteen ja kaiken kannalta niin mahtava juttu, että soisin kyllä kaikille perheille saman (vaikka se vaatisikin hieman keppiä porkkanan ohessa).

    1. Eikös! 😉 Ja minäkin soisin tällaisen vapaan kaikille isille!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *