Erilainen kesäloma

Isyyspakkaus

Tämä kesäloma oli sanalla sanoen erilainen. Vaikka tiesimme, että lapsen myötä se olisi hyvin erilainen kuin edellinen, monilta osin se oli vieläkin erilaisempi kuin kuvittelin.

Kuvittelin, että heinäkuussa nauttisimme aurinkoisista säistä uudella terassillamme nauttien grilliherkkuja ja siemaillen mojitoja. Ei ollut aurinkoa, ei terassia. Mojitoja emme tehneet ja grilliäkään emme lämmittäneet kertaakaan (!) juhannuksen jälkeen.

Kaksi edellistä kesää olivat toki poikkeuksellisen lämpimiä ja aurinkoisia, mutta kuka olisi arvannut, että tämä kesä olisikin näin poikkeuksellisen sateinen ja että kuusi viikkoa ei riittäisi yhden terassin rakentamiseen?

Nimijuhlien kannalta terassin keskeneräisyys oli toki onnenpotku, sillä riihi toimi juhlapaikkana paljon paremmin kuin pieni mökkimme. Paikan vaihtuminen tarkoitti, että saimme viettää viikon suunniteltua vähemmän mökillä, mutta juhlajärjestelyt sujuivat paljon jouhevammin.

Saimme terassin käveltävään kuntoon vasta viimeisenä kesälomaviikonloppuna. Reilun yhdentoista metrin mittaisen terassin viimeisten kahden metrin matkalta kansilautoja ei ehditty ruuvata kiinni, ja myös porrasaskelmat puuttuvat. Onhan tässä toki vielä viikonloppuja jäljellä ennen talven tuloa, mutta terassista päästään nauttimaan vasta ensi kesänä.

Monina iltoina teimme rakennushommia puolille öin ja söimme saunan jälkeen aamuyön pikkutunneilla jotain nopeatekoista. Viime viikonlopun pasta-annos edustaa monimutkaisinta ruokaa, jota nautimme. Oli siinä sentään halloumijuustoa ja paistettuja kesäkurpitsoja ilmakuivatun kinkun kanssa.

Jos normaalisti kesälomalla kertyy kesäkiloja, tänä kesänä ruumiillisen työn ja kevyemmän ruoan ansiosta taisin laihtua kolmisen kiloa. Jotain hyvääkin siis.

Myös vauvantarvikkeiden suhteen kesä oli erilainen kuin mitä piti.

Minun oli tarkoitus kylvettää tyttöä Flexi Bath -ammeessamme terassilla lämpillä ilmoilla, mutta en muistanut ottaa koko ammetta mukaan. Kylvetin tyttöä öisin saunan jälkeen pesuvadissa, yleensä otsalampun valossa.

Ammetta ei ollut mukana, mutta lastenvaunut olivat, sillä kuvittelin, että tyttöä työnneltäisiin vaunuissa mökkititellä tai suunnittelemillamme kaupunkiretkillä. Vaunuja ei käytetty kertaakaan. Ei yhtään kertaa.

Sen sijaan sitterille olisi ollut tarvetta, mutta sekin unohtui kotiin, vaikka se oli tarkoitus ottaa mukaan.

Kurkkulaatikko toimi sitterinä muutaman päivän, kunnes keksittiin, että tyttöhän viihtyy tosi hyvin auton turvakaukalossa.

Ensi kesä tulee sitten olemaan todella erilainen. Tyttö saattaa silloin jo kävellä ja hänet pitää varmaan kiinnittää johonkin liekaan valjaista. Jos paistaa aurinko, makaan itse terassilla tai riippumatossa. Jos sataa, makaan sisällä ja luen. Enkä rakenna yhtään mitään.

Ai niin, pitäähän ne saunan lauteet tehdä turvallisemmiksi. Ja se kesäkeittiön paikka... No, todennäköisesti kesälomasta tulee jälleen hyvin erilainen kuin olen etukäteen ajatellut.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

No mutta hei, terassi on UPEA!!! Siitä on kiva haaveilla tulevan talven pimeinä iltoina :)
Ja veikkaan, että mennyt kesä on ollu monelle erilainen tiettyjen juttujen suhteen. Mä grillasin kesän aikana kolme kertaa. KOLME. Joista yks oli juhannuksena. Siis en ikinä ole käyttäny grilliä näin vähää :D ja kävin eka kerran uimassa heinäkuun 28. päivänä.
Herra/vihreäsilmäinen spagettihirviö meitä varjele toiselta tällaiselta kesältä... :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Terassi on upea!
Tässä sen huomaa, että hätä keinot keksii ja elämä opettaa-> tuo kurkkulaatikkositteri on NIIN paras! Ja käy myös mahtavana loppukevennyksenäkin vielä, hihittelen täällä edelleen! ;)

Mamma
Mamman Sähkövatkain

Selän taputus hienosta terassista ja saahan sitä aina haaveilla miten se loma lasten kanssa menee, ei se mene koskaan niin kuitenkaan :D :D Hyvä idea tuo kurkkulaatikkokin ;)

annemi

Vaikka kesäloma menikin eri tunnelmissa ja hommissa kuin kuvittelit niin hienon terassin olet kyllä saanut aikaiseksi :) ja jos sinä olet laihtunut kesällä, minä olen tainnut rohmuta sinunkin kesäkilosi ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Oikeasti ei kannata kuvitella, että ensi kesäkään olisi lomaa reilun vuoden ikäisen kanssa. 1-2 v on ihan pahinta aikaa - muksu kiipeilee ja teloo itseään, kampeaa itsensä pinnasängystä, nukkuu vain yhdet päikkärit, touhuaa ja kokeilee ihan kaikkea. Vailla järkeä. Ja mökillähän yleensä riittää tulisijoja, portaita, laitureita, rantaa, myrkyllisiäkin marjoja jnejne., niin että vanhempi saa olla jatkuvassa hälytystilassa.

Mutta kyllä se siitä ajan myötä helpottaa - jos ei erehdy tekemään toista vauvaa perään! Ja on ilojakin: kun katsoo, miten se elämän eka ahomansikka napsahtaa pieneen suuhun... :)

Vanha sininen (Ei varmistettu)

Onnittelut hienosta terassista! Jää vauvalta yksi proteiinierä saamatta, muurahaiset, kun ensi kesänä konttaa taaperona terassilla ja laittaa suuhunsa ja kokeilee kaikkea mahdollista;) Hyvä niin.

Kuten myös täällä on rakennettu patiota koko kesä. Pelkkään rakentamiseen meni se 6 vkoa, kivitavara loppui kaksi kertaa kesken, rautakaupassa ollaan jo hyvänpäiväntuttuja ja nyt sitten on edessä vielä tuo mainitsemasi viimeistely. Huokaa syvään. Huonot säät täälläkin edesauttoivat hermojen kiristelyä koko 80 m2 edestä. Onneksi oltiin myös etelässä. Tsemppiä niille jotka eivät tehneet tätä epäekologista liikahdusta ja rentouttavaa syksyä kynttilänvalossa :S Mutta - kesää on vielä teoriassa jäljellä joten nautitaan siitä. Jospa vaikka palaisivat hyvät ilmat viikonlopuiksi!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kuten aiempikin kirjoittaja kommentoi, 1-vuotiaan kanssa ei tosiaan loikoillla ja lueta kirjaa. Me mökkeiltiin viime kesänä paljon enemmän kuin nyt vuosikkaan kanssa. Hänellä täytyy olla jo sellainen tavara-arsenaalikin mukana matkasängystä leluihin, ettei ole jaksettu miettiä.

Vauvan kanssa on helppo reissata ja olla, 1-vuotias vaatii jatkuvaa huomiota ja viihdyttämistä, eikä häntä voi jättää hetkeksikään valvomatta. Päiväunia nukutaan jos viitsitään, reissussa meillä ne on kutistuneet 45 minuuttiin ja samoin yöunet noin 9-10 tuntiin. Jäähän siinä pari tuntia ehkä aikaa lukea, mutta ainiin, entäs tiskaukset, ruoanlaitto, siivous...?

Mindeka
Ma-material Girl

Hihhhiii, nimenomaan Tommi: Haaveile vaan ensi kesästä, mutta 1-vuotiaan äitinä katson upeaa (se on!) terassianne vähän eri silmin: "Hui kamala, miten korkea! Sehän putoaa tuolta!"  eli siis... Nauttikaa jokaisesta päivästä, älkääkä ikinä suunnitelko tulevaa :)

Mauahtavaa

Nyt inhorealistiset lukijat pelottelevat liikaa! Kummitäti tulee ruoppaamaan sen matalan rannan, pistää tytölle pelastusliivit päälle ja ne kiinni liekaan ja nauttii teidän puolestanne aamuaurinkoisista päivistä pikkuisen kanssa. Terassi on hot!

Vierailija (Ei varmistettu)

Mäkin äänestän sen puolesta, ettet ehkä pahemmin lueskele ensi kesänäkään siellä mökillä. Kaiken muun sen lisäksi,että lapsi liikkuu ja taapertaa minne sattuu, saat myös olla laittamassa sille ruokaa, kun nyt on selvitty käsittääkseni sillä kätevimmällä ravinnolla.

Parhaassa tapauksessa 1-vuotias kyllä nukkuu pitkät nokoset, joiden aikana voit sitten tiskata, siivota, remontoida ja puuhata. (Paitsi että kannattaa ehkä maata siinä terassilla kirjan kanssa edes se tovi.)

Vierailija (Ei varmistettu)

Meillä on melko saman ikäinen tyttö,ja ens kesän "loma" suunnitelma on se että miehen kanssa toden näköisesti juostaan vuorotellen tytön perässä ja riippumatto saa olla paketissa vielä muutaman vuoden :) katsotaan kuinka käy ensi kesän :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos kiitos!

Uskon edelleen siihen, että ensi kesänä löytyy myös riippumattoaikaa. Onhan tuolla tytöllä kaksi vanhempaa, ja isovanhemmat ja enotkin käyvät usein mökillä. Ehkä tyttö myös oppii nukkumaan päiväunia, vaikka vanhempansa eivät sellaisia koskaan nukkuneet...?

Sinite: Voi kiitos! Me ollaankin muisteltu, että lupasit ruopata sen rannan :D

annemi: Sä olet kyllä syönytkin sellaisia ruokia, että kesäkilot ovat ainakin tulleet hyvästä syystä :)

Mindeka: Tuota korkeusasiaa on kyllä pohdittu, ja ratkaisu on, että terassiin rakennetaan portaat joka puolelle. Pudotus ei ole sitten niin korkea... :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Mahtava sitteriviritelmä tuo Finska Gurkor :)

Kommentoi