Erilainen kesäloma

Tämä kesäloma oli sanalla sanoen erilainen. Vaikka tiesimme, että lapsen myötä se olisi hyvin erilainen kuin edellinen, monilta osin se oli vieläkin erilaisempi kuin kuvittelin.

Kuvittelin, että heinäkuussa nauttisimme aurinkoisista säistä uudella terassillamme nauttien grilliherkkuja ja siemaillen mojitoja. Ei ollut aurinkoa, ei terassia. Mojitoja emme tehneet ja grilliäkään emme lämmittäneet kertaakaan (!) juhannuksen jälkeen.

2012-08-05-1351.jpg

Kaksi edellistä kesää olivat toki poikkeuksellisen lämpimiä ja aurinkoisia, mutta kuka olisi arvannut, että tämä kesä olisikin näin poikkeuksellisen sateinen ja että kuusi viikkoa ei riittäisi yhden terassin rakentamiseen?

Nimijuhlien kannalta terassin keskeneräisyys oli toki onnenpotku, sillä riihi toimi juhlapaikkana paljon paremmin kuin pieni mökkimme. Paikan vaihtuminen tarkoitti, että saimme viettää viikon suunniteltua vähemmän mökillä, mutta juhlajärjestelyt sujuivat paljon jouhevammin.

Saimme terassin käveltävään kuntoon vasta viimeisenä kesälomaviikonloppuna. Reilun yhdentoista metrin mittaisen terassin viimeisten kahden metrin matkalta kansilautoja ei ehditty ruuvata kiinni, ja myös porrasaskelmat puuttuvat. Onhan tässä toki vielä viikonloppuja jäljellä ennen talven tuloa, mutta terassista päästään nauttimaan vasta ensi kesänä.

2012-08-05-1350.jpg

2012-08-05-1357.jpg

Monina iltoina teimme rakennushommia puolille öin ja söimme saunan jälkeen aamuyön pikkutunneilla jotain nopeatekoista. Viime viikonlopun pasta-annos edustaa monimutkaisinta ruokaa, jota nautimme. Oli siinä sentään halloumijuustoa ja paistettuja kesäkurpitsoja ilmakuivatun kinkun kanssa.

2012-08-04-1346.jpg

Jos normaalisti kesälomalla kertyy kesäkiloja, tänä kesänä ruumiillisen työn ja kevyemmän ruoan ansiosta taisin laihtua kolmisen kiloa. Jotain hyvääkin siis.

Myös vauvantarvikkeiden suhteen kesä oli erilainen kuin mitä piti.

Minun oli tarkoitus kylvettää tyttöä Flexi Bath -ammeessamme terassilla lämpillä ilmoilla, mutta en muistanut ottaa koko ammetta mukaan. Kylvetin tyttöä öisin saunan jälkeen pesuvadissa, yleensä otsalampun valossa.

Ammetta ei ollut mukana, mutta lastenvaunut olivat, sillä kuvittelin, että tyttöä työnneltäisiin vaunuissa mökkititellä tai suunnittelemillamme kaupunkiretkillä. Vaunuja ei käytetty kertaakaan. Ei yhtään kertaa.

Sen sijaan sitterille olisi ollut tarvetta, mutta sekin unohtui kotiin, vaikka se oli tarkoitus ottaa mukaan.

2012-07-18-1122.jpg

Kurkkulaatikko toimi sitterinä muutaman päivän, kunnes keksittiin, että tyttöhän viihtyy tosi hyvin auton turvakaukalossa.

2012-08-02-1340.jpg

Ensi kesä tulee sitten olemaan todella erilainen. Tyttö saattaa silloin jo kävellä ja hänet pitää varmaan kiinnittää johonkin liekaan valjaista. Jos paistaa aurinko, makaan itse terassilla tai riippumatossa. Jos sataa, makaan sisällä ja luen. Enkä rakenna yhtään mitään.

Ai niin, pitäähän ne saunan lauteet tehdä turvallisemmiksi. Ja se kesäkeittiön paikka… No, todennäköisesti kesälomasta tulee jälleen hyvin erilainen kuin olen etukäteen ajatellut.

Kommentit (13)
  1. Mahtava sitteriviritelmä tuo Finska Gurkor 🙂

  2. Kiitos kiitos!

    Uskon edelleen siihen, että ensi kesänä löytyy myös riippumattoaikaa. Onhan tuolla tytöllä kaksi vanhempaa, ja isovanhemmat ja enotkin käyvät usein mökillä. Ehkä tyttö myös oppii nukkumaan päiväunia, vaikka vanhempansa eivät sellaisia koskaan nukkuneet…?

    Sinite: Voi kiitos! Me ollaankin muisteltu, että lupasit ruopata sen rannan 😀

    annemi: Sä olet kyllä syönytkin sellaisia ruokia, että kesäkilot ovat ainakin tulleet hyvästä syystä 🙂

    Mindeka: Tuota korkeusasiaa on kyllä pohdittu, ja ratkaisu on, että terassiin rakennetaan portaat joka puolelle. Pudotus ei ole sitten niin korkea… 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *