Erilainen mökkikesä

Isyyspakkaus

Kesäloma on jo pitkällä, joten joku saattaa olla ihmetellyt, miksi blogissani ei ole ollut kuvia kesämökiltämme. Siihen on yksinkertainen selitys: emme ole viettäneet mökillä ensimmäistäkään yötä juhannuksen jälkeen ja olemme käyneet siellä muutenkin vain kääntymässä. Kerran.

Olemme huomanneet, että jo yhden lapsen kanssa mökille lähteminen vaati aikamoista ponnistelua, ja nyt kahden lapsen kanssa mökille olisi mentävä vähintään muutamaksi yöksi, että jaksaa nähdä sen vaivan. Lähtövalmistelut näyttävät vievän viisi tuntia ja matka vähintään kolme.

Kesälomalla aikaa olisi käytettävissä enemmän, mutta sitten on kaikki vauvan hoitamiseen liittyvät hommat ja pumpun ja pullojen desinfioinnit, jotka pitäisi hoitaa mökillä ilman juoksevaa vettä ja vähäisillä aurinkosähköillä. Ja todennäköisesti vielä vesisateessa.

Kaikki tuntui juhannuksena vaativan mökillä sen verran ekstraponnisteluja, että päätimme nyt majoittua mieluummin Rouvan äidin luo muutaman kilometrin päähän mökistä. Rouva ei edes saa vielä uida järvessä, ja saunaankaan emme voi mennä käytännössä yhtä aikaa.

Sitten on vielä nimijuhlat. Pojan nimiäiset pidetään viikonloppuna anoppilan pihassa sijaitsevassa riihessä, ja olemme laittaneet näitä juhlia Rouvan kanssa anoppilassa. Järjestelemistä on vielä jokaiselle päivälle. Saimme säilöttyä myös mansikat ensi talven varalle: 20 kg pakkaseen ja hilloksi.

Ei tässä siis mökille olisi ehtinyt muutenkaan.

Nyt meillä oli kuitenkin asiaa mökille, ja kävimme hakemassa sieltä tuoleja ja astioita juhliin. Samalla Rouva ja tyttö noukkivat kantarellit ja herkkutatit mökin pihasta ja kävivät vielä katselemassa tatteja metsästäkin.

Mökille pitäisi tulla vielä sieneen loppukesästä, mutta muuten luulen, että tämän vuoden mökkeilyt alkavat olla siinä.

Ehkä tämä homma helpottuu sitten taas... muutaman vuoden päästä.

Kommentit

piupali (Ei varmistettu)

Helpottaa se lähteminen jo vuoden päästä! :) Ei tarvitse raahata ja huolehtia erillisiä ruokia, mikä minusta on isoin tekijä. Muutenkin yksivuotiaan elämässä on enemmän joustovaraa, vaikkapa ruokailu- ja nukkumisajoissa. Myös varustelumäärä vähenee, harsot ynnä muut jäävät pois. Toki vuoden päästä saattaa sitten päästä vahtimaan pientä järveen karkailijaa. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Viikonloppureissut taitaa silti olla reissattu vähäksi aikaa: Jotta mökille olisi järkevää mennä viikonlopuksi, siellä pitäisi olla perillä jo sen verran aikaisin perjantaina, että ehtisi laittaa ruokaa ja lämmittää vettä. Matkaan pitäisi lähteä jo joskus kolmen aikoihin ja ennen sitä tietty hakea auto vuokraamosta, lapsi päiväkodista, syöttää, pakata, hoitaa joku akuutti kriisi ja anella lasta vielä sata kertaa toimimaan reippaasti. Huoh. Mulle tulee stressi jo tämän asian kirjoittamisesta :D Mun pitäisi käytännössä lähteä töistä puolilta päivin tai ottaa koko perjantai vapaaksi. Enkä mä sitten ehkä kuitenkaan halua käyttää lomapäiviäni mökkiviikonloppuihin.

Piipo79

Meillä oli taas tuo vauvavuosi juuri parasta matkailuaikaa. Lapsi nukkui ja söi!! Mutta nyt on aika menojalka joten skipattiin tältä kesältä pidemmät ulkomaanreissutkin kun ajateltiin ettei siellä olisi rentoa hetkeäkään tällä setillä! Mökkeily olisi muuten kätevää jos mökki olisi tunnin max kahden ajomatkan päässä, vaikka meillä on niin sutjakkaat lähtövalmistelut että tuntiin päästään aina matkaan (kaikki tavaramme mahtuvat aina renkaalliseen putkikassiin, johon jokaiselle varattu muovipussi sen sisään, itselläni on tyyliin yhdet shortsit ja muutama t-paita ja yhdet kylmän sään varusteet ja sitten ehkä siistimpi mekko) ps. Me olimme tänä kesänä saaristossa työkaverini upealla "mökillä" ja mieheni on siitä saakka saanut ensimmäistä kertaa elämässään mökkikärpäsen pureman...saaristosta, eli sitten pitäisi olla kunnon vene jne...saa unelmoida ;-)

Tommi K
Isyyspakkaus

Me ei kyllä selvitty mökkireissuista yhdellä putkikassilla edes ennen lapsia :D Ja kyllä, mökin pitäisi olla oikeasti todella helposti saavutettavissa, jotta siellä tulisi käytyä. Saaristo olisi kyllä tosi ihanaa, mutta sitten taas veneellä kulkeminen kuulostaa tosi vaivalloiselta ja aikaavievältä. Tännekin Rouvan mökille rakennettiin tie vasta n. 15 vuotta sitten, ja ennen sitä mökkitontti oli saari, johon soudettiin veneellä. Eihän mökkiä silloin käytetty juurikaan, ja itsekin kävin siellä ensimmäisen kerran vasta, kun tie oli tehty. Saari oli onneksi niin lähellä edellistä niemennokkaa, että kannaksen rakentaminen tietä varten oli suhteellisen helppoa. Kai :)

Piipo79

Joo siis saaristo niin että on tavoitettavissa autolla. Vene pitäisi olla tietysti että voi mennä kivoijin paikkoihin päiväretkelle!
Meilläkin mies pakkaisi mukaan vaikka mitä mutta on oppinut minun pakkailujen myötä että vähemmän on enemmän! Me oltiin tosiaan koko pehe viikon etelänreissussakin yht 17kg kantamuksilla, josta isoin painoer vaipat ja pillimaidot! Tän lisäksi oli tietty vaunut ja pienet käsimatkatavarat. Sanoisin että sitä tehokkaampaa pakkamista kahden lapsen kanssa ei enää voi tehdä!

Vierailija (Ei varmistettu)

:D Ymmärrän! Meillä vastaava tilanne hoituu niin, että auto pakataan lähtövalmiiksi edellisenä iltana. Tässä omasta autosta on kyllä hyötyä. Töiden jälkeen lapset päiväkodista autoon ja saman tien matkaan. Matkalle mukaan eväät, usein banaania, pähkinöitä, rusinoita, karjalanpiirakoita jne. Mutta ei viikonlopuksi silti kovin kauas jaksa usein lähteä, lyhyttä viikonloppua ei hakua käyttää autossa istumiseen.

Tommi K
Isyyspakkaus

Oh miten suunnitelmallista :) Kyllä mullakin on aina kesäloman jälkeen, kun vuokra-auto pitää palauttaa, hetkisen sellainen olisihan-se-oma-auto-ihan-kiva-fiilis.

Vierailija (Ei varmistettu)

Minusta jokasen pikkulapsiperheen pitäis vaan päästää ittensä mahollisimman helpolla: unohtaa suorittaminen ja muiden mielipiteet, ja keskittyä vain siihen mistä itse nauttii.
Jollekin mökkiviikonloppu on kaiken säätämisen arvoinen, toiselle ei. Turha ottaa paineita.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kyllä. Onneksi kukaan ei pakota mökille :) Meillä Rouva on ollut se innokkaampi mökkeilijä, joten jos hän pitää sinne lähtemistä vaivalloisena, en itse pane lainkaan pahakseni, että jäämmekin kotiin ;) Olenkin monesti miettinyt, että on harmillista olla kesällä niin paljon poissa Helsingistä, sillä sielläkin on paljon asioita, joita voi tehdä vain kesällä.

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Me lähdetään siitä jäätävästä säätämisestä huolimatta, ja todellakin ymmärrän miksi joku ei. On se sen verran hirveää enkä muista oltaisko ikinä päästy lähtemään riitelemättä :D Tuskin. Kesällä se mökillelähtö on vielä jotenkuten inhimillistä, talvella se on sitten taas ihan oma lukunsa (perille ei pääse autolla vaan viimeinen 30 kilometriä mennään kelkalla). Meilläkin kun tosiaan kaksi lasta ja kolme koiraa niin se lähteminen on aika kaukana menneiden aikojen "vois lähteä mökille - tunnin päästä yhden urheilukassin ja koiran kanssa autossa"-meiningistä. Kyllä sitä välillä miettii että vois joskus helpomminkin viikonloppua viettää :D Mutta sitten se aina unohtuu kun on siellä vaan niiiin kivaa. Mutta joo, kyllä se ehkä jonkinasteisen hulluuden vaatii.

Tommi K
Isyyspakkaus

30 kilometriä kelkalla! :-o Huh huh. Käyttekö te sitten todella mökillä myös talvisin?

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Juu käydään kyllä. :) Silloin ei vain viikonloppureissuja ole järkeä tehdä, kun on puulämmitteinen, isohko hirsimökki. Sen kunnolla lämpiämiseen menee sellainen puolitoista-kaksi vuorokautta pakkasesta riippuen, joten perjantai-iltana kun mennään, niin mökki on sunnuntaina lämmin ja pitäisi lähteä kotiin. :D Mutta juu, oltiin viimekin talvena viikko hiihtolomalla. Vauva oli silloin neljä kuukautta.

Kamala säätäminenhän se tosiaan on, kun ensin pakataan kotona kaikki autoon ja peräkärryyn ja sitten tien päässä taas koko sirkus kelkkaan ja rekeen, samalla tietty täytyy yrittää pitää innoissaan sekoilevat koirat nahoissaan ja nelivuotias niin ettei se joko juoksentele villahaalarissa pakkasessa ja lumihangessa tai vaihtoehtoisesti kelkkavaatteissa niin että hikoilee ja jäätyy sitten rekeen. Luonnollisesti vauva vääntää tässä vaiheessa paskat housuun ja huutaa koko ajan, yksi koira pääsee karkuun, huomataan että jonkun kypärälakki on kotona ja semmoista :D

On siinä hommansa, mutta mökki on paras, talvellakin.<3

Meillä pakkaaminen sujuu loistavasti, kaikille yksi reppu ja safkat on aina jokseenkin samat. Mutta: peräkärry pitää olla, koska vaikka tavarat eivät vie tilaa, niin kaksi kohtuullisen kokoista koiraa vie. Lapsetkin on jo teinejä, nekin vievät mokomat pakkaustilaa autosta. Eli joko peräkärry tai molemmat autot. Huumorilla pääsee pitkälle...

Tommi K
Isyyspakkaus

Kyllä mekin ollaan kahden lapsen ja yhden koiran kanssa jo yhden auton kapasiteetin rajoilla. Olenkin miettinyt, että miten ihmeessä matkustavat perheet, joilla on kolme lasta. Onko silloin oltava jo jokin pikkubussi..?

Vierailija (Ei varmistettu)

Ymmärrän todella hyvin, hyvä päätös. Tossa vaiheessa mun kokemuksen mukaan elämästä kannattaa tehdä niin helppoa kun mahdollista, välttää kaikkea mikä rasittaa ja väsyttää. Parin vuoden kuluttua uskon että on jo tosi kivaa mökillä, ainakin näin meillä nyt just 2 täyttäneen kuopuksen kanssa. Isomman kanssa viihtyvät hyvin touhuissaan ja leikeissään ja ihmettelevät kaloja ja käpyjä ja mitä milloinkin. Ja kaikki nukkuvat hyvin.

Mekin raahauduttiin kummankin kesävauvan kanssa kun olivat vain pari viikoisia saareen ilman mukavuuksia, jälkikäteen ei ois kannattanut. Olin itse aina jotenkin huolissani ja valppaana vauvan kanssa siellä plus se kaikki säätäminen pesuvesien ym. kanssa. Ja aina riideltiin kun oli niin ziljoona asiaa ja aina kumminkin joku kosahti. Ja ite oli kiinni non stop vauvassa ja esikoinen ku takiainen isissä plus mustasukkaisuusraivarit ja vauvan itkut... oli jotenkin vaan mökkielämän rentous ja nautiskelu kaukana :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Ranta se meilläkin on eniten huolettanut, sillä mökki sijaitsee tavallaan saaressa eli vettä on joka puolella. Tyttö ei ole onneksi ollut hirveän kiinnostunut tuosta kylmästä ja märästä aineesta (tulee isäänsä), joten viime kesänä siellä oli jo melko rentoa. Se lyhyt aika mitä siellä silloin oltiin. Kauas taakse ovat kuitenkin jääneet ne ajat, kun Rouvakin vietti kesällä viisi tai kuusi viikkoa mökkioloissa.

Vau. Oon niin kateellinen että siellä kasvaa sieniä ihan mökkipihassa.

Vuoden päästä kyllä helpottaa jo kovasti mökillä oleminen. Itse vietimme viikon mökillä kun kuopus oli 3kk ja oli se ajoittain haastavaa ja jos ei olisi ollut täysin imetyksellä niin olisimme varmasti olleet vain yhden yön.

Onko nimen valinta sujunut yhteisymmärryksessä?

Tommi K
Isyyspakkaus

Se on kyllä tosi hienoa! Parina vuonna siellä on ollut myös suppiksia, mutta niitä ei tule joka vuosi. Kantarelleja puskee runsaasti, jos vaan on tarpeeksi kosteutta. Tänä vuonna kyllä ihmettelimme, miten kantarellisato näyttää niin pieneltä, vaikka on satanutkin. Mutta ehkä se olisi vaatinut sitten enemmän sateita silloin keväällä, kun oli lämmintä ja kuivaa.

Nimi valittiin yhteisymmärryksessä jo liki viisi vuotta sitten :) Meillä oli valmiiksi mietittynä sekä tytön että pojan nimet, kun Rouva odotti esikoistamme. Päätimme, että jos tulee tyttö, etunimi tulee Rouvan suvusta ja toinen nimi minun suvustani - ja toisin päin. Totesimme nyt, että silloin valitsemamme pojan nimet ovat edelleen erittäin sopivat.

Suppilovahveroita onneksi löytyy yhä kuivattuna pari purkillista mutta olisi kyllä ihana lähteä sinne etelään sienestämään juuri kanttarelleja.

Meillä lasten nimet on päätetty juuri ristiäispäivänä vaikka molempien nimissä on suvussa käytettyjä niin on se aina ollut semmoista arvontaa :) 

Mukavia kesäpäiviä!

Kommentoi