Erilainen mökkikesä

Kesäloma on jo pitkällä, joten joku saattaa olla ihmetellyt, miksi blogissani ei ole ollut kuvia kesämökiltämme. Siihen on yksinkertainen selitys: emme ole viettäneet mökillä ensimmäistäkään yötä juhannuksen jälkeen ja olemme käyneet siellä muutenkin vain kääntymässä. Kerran.

IMG_6140 (1).jpg

Olemme huomanneet, että jo yhden lapsen kanssa mökille lähteminen vaati aikamoista ponnistelua, ja nyt kahden lapsen kanssa mökille olisi mentävä vähintään muutamaksi yöksi, että jaksaa nähdä sen vaivan. Lähtövalmistelut näyttävät vievän viisi tuntia ja matka vähintään kolme.

IMG_6122 (1).jpg

Kesälomalla aikaa olisi käytettävissä enemmän, mutta sitten on kaikki vauvan hoitamiseen liittyvät hommat ja pumpun ja pullojen desinfioinnit, jotka pitäisi hoitaa mökillä ilman juoksevaa vettä ja vähäisillä aurinkosähköillä. Ja todennäköisesti vielä vesisateessa.

Kaikki tuntui juhannuksena vaativan mökillä sen verran ekstraponnisteluja, että päätimme nyt majoittua mieluummin Rouvan äidin luo muutaman kilometrin päähän mökistä. Rouva ei edes saa vielä uida järvessä, ja saunaankaan emme voi mennä käytännössä yhtä aikaa.

IMG_6130.jpg

Sitten on vielä nimijuhlat. Pojan nimiäiset pidetään viikonloppuna anoppilan pihassa sijaitsevassa riihessä, ja olemme laittaneet näitä juhlia Rouvan kanssa anoppilassa. Järjestelemistä on vielä jokaiselle päivälle. Saimme säilöttyä myös mansikat ensi talven varalle: 20 kg pakkaseen ja hilloksi.

Ei tässä siis mökille olisi ehtinyt muutenkaan.

Nyt meillä oli kuitenkin asiaa mökille, ja kävimme hakemassa sieltä tuoleja ja astioita juhliin. Samalla Rouva ja tyttö noukkivat kantarellit ja herkkutatit mökin pihasta ja kävivät vielä katselemassa tatteja metsästäkin.

IMG_6137 (1).jpg

Mökille pitäisi tulla vielä sieneen loppukesästä, mutta muuten luulen, että tämän vuoden mökkeilyt alkavat olla siinä.

IMG_6174.jpg

Ehkä tämä homma helpottuu sitten taas… muutaman vuoden päästä.

suhteet oma-elama sisustus vanhemmuus
Kommentit (19)
 1. Vau. Oon niin kateellinen että siellä kasvaa sieniä ihan mökkipihassa.

  Vuoden päästä kyllä helpottaa jo kovasti mökillä oleminen. Itse vietimme viikon mökillä kun kuopus oli 3kk ja oli se ajoittain haastavaa ja jos ei olisi ollut täysin imetyksellä niin olisimme varmasti olleet vain yhden yön.

  Onko nimen valinta sujunut yhteisymmärryksessä?

  1. Se on kyllä tosi hienoa! Parina vuonna siellä on ollut myös suppiksia, mutta niitä ei tule joka vuosi. Kantarelleja puskee runsaasti, jos vaan on tarpeeksi kosteutta. Tänä vuonna kyllä ihmettelimme, miten kantarellisato näyttää niin pieneltä, vaikka on satanutkin. Mutta ehkä se olisi vaatinut sitten enemmän sateita silloin keväällä, kun oli lämmintä ja kuivaa.

   Nimi valittiin yhteisymmärryksessä jo liki viisi vuotta sitten 🙂 Meillä oli valmiiksi mietittynä sekä tytön että pojan nimet, kun Rouva odotti esikoistamme. Päätimme, että jos tulee tyttö, etunimi tulee Rouvan suvusta ja toinen nimi minun suvustani – ja toisin päin. Totesimme nyt, että silloin valitsemamme pojan nimet ovat edelleen erittäin sopivat.

   1. Suppilovahveroita onneksi löytyy yhä kuivattuna pari purkillista mutta olisi kyllä ihana lähteä sinne etelään sienestämään juuri kanttarelleja.

    Meillä lasten nimet on päätetty juuri ristiäispäivänä vaikka molempien nimissä on suvussa käytettyjä niin on se aina ollut semmoista arvontaa 🙂 

    Mukavia kesäpäiviä!

 2. Ymmärrän todella hyvin, hyvä päätös. Tossa vaiheessa mun kokemuksen mukaan elämästä kannattaa tehdä niin helppoa kun mahdollista, välttää kaikkea mikä rasittaa ja väsyttää. Parin vuoden kuluttua uskon että on jo tosi kivaa mökillä, ainakin näin meillä nyt just 2 täyttäneen kuopuksen kanssa. Isomman kanssa viihtyvät hyvin touhuissaan ja leikeissään ja ihmettelevät kaloja ja käpyjä ja mitä milloinkin. Ja kaikki nukkuvat hyvin.

  Mekin raahauduttiin kummankin kesävauvan kanssa kun olivat vain pari viikoisia saareen ilman mukavuuksia, jälkikäteen ei ois kannattanut. Olin itse aina jotenkin huolissani ja valppaana vauvan kanssa siellä plus se kaikki säätäminen pesuvesien ym. kanssa. Ja aina riideltiin kun oli niin ziljoona asiaa ja aina kumminkin joku kosahti. Ja ite oli kiinni non stop vauvassa ja esikoinen ku takiainen isissä plus mustasukkaisuusraivarit ja vauvan itkut… oli jotenkin vaan mökkielämän rentous ja nautiskelu kaukana 🙂

  1. Ranta se meilläkin on eniten huolettanut, sillä mökki sijaitsee tavallaan saaressa eli vettä on joka puolella. Tyttö ei ole onneksi ollut hirveän kiinnostunut tuosta kylmästä ja märästä aineesta (tulee isäänsä), joten viime kesänä siellä oli jo melko rentoa. Se lyhyt aika mitä siellä silloin oltiin. Kauas taakse ovat kuitenkin jääneet ne ajat, kun Rouvakin vietti kesällä viisi tai kuusi viikkoa mökkioloissa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *