Etätöissä pienten lasten kanssa

Oletko sinäkin etätöissä pienten lasten kanssa? Onnea! Tiedät varmasti jo, miltä se tuntuu.

Etätöissä

Kahden päivän kokemuksella voin sanoa, että ei tämä tule onnistumaan ilman tarkempaa suunnitelmaa siitä, kuka tekee töitä mihinkin aikaan, ja miten huolehditaan siitä, että kaikilla olisi päivän aikana mahdollisuus tehdä kaikki omat hommansa ja että olisi aikaa tehdä yhdessä kivojakin asioita.

Päädyimme siihen, että yritämme aloittaa Rouvan kanssa työt mahdollisimman aikaisin, sillä lapset katsovat aamulla joka tapauksessa Pikku Kakkosta.

Saimme naapureilta lainaan pienen pöydän, jonka sijoitamme lastenhuoneeseen pienellä uudelleenjärjestelyllä työpöydäksi. Tyttö saa tehdä sillä rauhassa koulutehtäviään aamupäivällä, ja voimme iltapäivällä sulkeutua Rouvan kanssa vuorotellen lastenhuoneeseen tekemään keskittymistä vaativia hommia samalla, kun toinen viihdyttää lapsia olohuoneessa ja pitää heidät irti toistensa kurkuista.

Iltapäivän Pikku Kakkosen aikaan on vielä mahdollista tehdä viimeiset työhommat ennen iltaruokaa ja iltahommia.

Näillä ajatuksilla olen nyt päätynyt tällaiseen päivittäiseen aikatauluun arkipäiville, ja kokeilemme tätä huomenna:

klo 6:30 – 8:30 Satu & Tommi töitä 2h, lapset katsovat Pikku Kakkosta herättyään

klo 8:30 – 9:00 Tauko: aamupala lapsille

klo 9:00 – 11:30 Satu & Tommi töitä 2,5 h (yht. 4,5 h) / Tytöllä koulutehtävät + peliaikaa kun tehtävät tehty. Poika voi leikkiä vapaasti tai kuunnella äänikirjaa

klo 11:30 – 13:00 Ruoanlaitto ja lounastauko

klo 13:00 – 15:00 Satu tekee töitä lastenhuoneessa 2 h (yht. 6,5 h) / Tommi viihdyttää lapsia (tai toisin päin): katsotaan läksyt yhdessä, yhteistä jumppaa, lautapelejä, Nintendo Switchiä, elokuvaa, musiikkia/viulun soittoa, maalausta, lapsille välipala

klo 15:00 – 17:00 Tommi tekee töitä lastenhuoneessa 2h (yht. 6,5 h) / Satu viihdyttää lapsia (tai toisin päin): leipomista, ulkoilua, ruoanlaittoa

klo 17:00 – 18:00 Pikku Kakkonen, molemmilla töitä vielä 1 h (yht. 7,5 h)

klo 18:00 – 19:00 Ruoanlaitto ja illallinen

klo 19:00 – 19:30 Oleskelua lasten kanssa

klo 19:30 – 21:00 Lasten iltahommat ja iltasadut

klo 21:00 – 22:30 Somehommat, jos jaksaa vielä kaiken tämän jälkeen.

Ja nyt lupaan, että seuraavassa postauksessa ei sivuta millään tavalla karanteenia, koronaa, etätöitä tai muutakaan ajankohtaista ja ikävää, vaan aloitan eskapistisen juttusarjani Lontoon-matkastamme.

Kommentit (14)
  1. Miusta ois kyllä kiva kuulla, miten tää suunnitelma käytännössä toteutuu. Jokin postaus ihannepäivältä ja sit semmonen ei niin ihannepäivä tms. Ja jokin teijän perheen suosikki resepti jakoon. Äkkiä alkaa omat ruuat pyörimään samaa ympyrää näin kun koko ajan kotona ollaan.

    1. Teen päivityksen jossain vaiheessa. Perheen suosikkireseptejä kannattaa katsella Rouvan blogista https://satukoivisto.fi/ ja hänen Instagram-tililtään http://instagram.com/satu_koivisto 🙂

  2. Täällä opettajaäiti (jolla omat oppilaat etäopetuksessa), jonka mies on normaalisti työpaikalla töissä. Kotona 4v ja tokaluokkalainen. Kahden hermojaraastavan päivän jälkeen päätin että herään omiin töihini kuuden jälkeen, teen pari tuntia rauhassa suunnitelmia ja tehtäviä, lähetän ohjeistuksia yms. ja kun tokaluokkalainen aloittaa omat hommansa, vastailen viesteihin ja teen muuta ns. kevyempää joka voi keskeytyä sen 10000 kertaa jos tarvii. Lapset käyvät ulkona keskenään ja taas sen ajan voin tehdä keskittyneemmin hommia. Loput illalla miehen tultua kotiin. Tämä aikataulumahdottomuus oli yksi syy siihen miksi päätin, etten pidä livetunteja (olen aineenope eikä mulla ole ”omia” oppilaita). Se vaatisi sen että voisin aidosti istua koneen ääressä yksin ja tämä nyt ei sattuneesta syystä ole mahdollista. Kuvaan kyllä videoita joita oppilaat katsovat kun omiin aikatauluihin sopii.

    Melkoinen palapeli tämä on, mutta pakko vaan pärjätä. Eipä tässä vaihtoehtojakaan ole.

    1. Videotunnit on kyllä olleet kivoja. Niitä on ollut sekä livenä Google Meetissä että etukäteen nauhoitettuna Google Classroomissa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *