Eurovision 2018 -finaali ja odotettu livebloggaus

Suomi on tänään mukana Euroviisufinaalissa, ja se on loistava syy laittaa käyntiin Euroviisut 2018 -livebloggaus! 

eurovision-song-contest-2018-lisbon.jpg

Olen tehnyt Euroviisu-livebloggausta pari kertaa aiemminkin, ja kyselin eilen Instagramissa, olisiko sitä kohtaan kiinnostusta myös tänä vuonna. Kyllä! Edellisestä kerrasta onkin jo muutama vuosi.

Tule siis tälle sivulle viisufinaalin aikaan, päivitä sivua lähetyksen edetessä ja osallistu keskusteluun kommenttiboksissa. Go Saara Aalto!

Jee!

22:00
Nyt alkoi! Legendaarinen alkumusiikki pärähti käyntiin. En ole perehtynyt tänä vuonna esityksiin etukäteen sen enempää kuin aiempina vuosinakaan. Torstain semifinaalissa kuulin toki puolet kappaleista, mutta muuten kuuntelen show’ta aivan neitseellisin korvin. Ketäs siellä on mukana?

22:12
Fado-esitykset takana, ja esiintyvät marssivat sisään. Valtava on viisuhalli, ja lavarakennelma käsittämättömän kokoinen. Jee, Saarakin siellä!

22:14
Ai niin, Australiakin on mukana kisoissa. Tietysti, koska….?

22:15
Oi tätä juontajien ihastuttavaa aksenttia! ”Furtado.” Voisitko sanoa sen uudestaan? <3

22:17
Esitys #01 Ukraina. Mistä arkusta tämä laulaja nousee? Onko tää joku Dracula? Ihan komea ääni laulajalla. Kappale back beateineen on aika iskelmäinen. Heti kuulostaa paremmalta, kun laulaa ilman komppia pelkällä pianosäestyksellä. Isoa pyrotekniikkaa, hienon näköinen. Mutta en muista kappaletta enää huomenna.

22:21
Esitys #02 Espanja. Mistä tuon miehen ääni tulee? Kuulostaa vähän Kermit Sammakolta. Kiva kuulla espanjaa. Tämähän kuulostaa herkältä. Mies kuulostaa paremmalta, kun laulaa korkeammalta. Voi, mitä kemiaa laulajien välillä, ovatko nämä oikeasti pari? Jos eivät ole, niin tämän kisan jälkeen varmasti ovat. Mutta ei tämä esitys kyllä muuten ole mun mieleeni lainkaan. Söpöä, mutta en ehkä jaksaisi kuunnella uudelleen.

22:25
Esitys #03 Slovenia. No nyt on naisenergiaa. Kappaleen verse on lähinnä yhtä ääntä ja sointua. ”Are you ready to sing with me?” Well, no. Tämä sopisi johonkin klubille, mutta ei tässä ole edes kunnon melodiaa. Heh. Ei uponnut.

22:29
Esitys #04 Liettua. Oi, tämä on tällainen hyvin minimalistinen esitys. Hauska soundi laulajalla, ja persoonalliset niekut, tosin hieman virejuttuja välillä. Kiva kuulla välillä myös nuo kovat ja korkeat äänet, kuulostaa hyvältä. Kestääkö loppuun itkemättä? Tämä oli kyllä enemmän mun mieleen kuin edelliset. Tämähän oli jo torstaina. Voisin kuunnella uudelleen.

22:33
Esitys #05 Itävalta. Tämän kuulin jo torstaina, ja jäi mieleen, että tyyppi ei ole edes varsinaisesti laulaja, vaan säveltäjä, joka tekee kappaleita muille. Häntä oli kuitenkin pyydetty laulamaan tämä kappale, olikohan siis oma sävellys (?), mutta ja tämä on hänen ensiesiintymisenä solistina. What?!? Tämä kappale uppoaa minuun, on ”oikeaa musiikkia”, jossa on kiva melodia, ei kikkailla turhilla ja kalastella ääniä muulla kuin karismaattisella esiintyjällä, jolla on hieno ääni. Tämä on varmaan mun kärjessä.

22:37
Esitys #06 Viro. Italiaksi laulettu, koloratuurisopraanoa. Kumpi on isompi, laulajan ääni vai mekko? On kyllä näyttävä se mekko, eikä laulajakaan katsoessa satu silmiin. Tämän laulajan ääni on kyllä tosi hieno ja laulaa puhtaasti, ja nämä korkeat äänet on ihania. Uskomaton. Mä en silti ihan tiedä, mitä mieltä olen popin ja oopperan yhdistämisestä. Mutta silti pidin, hyvä Viro!

22:41
Esitys #07 Norja. Hetkinen, tämähän on se viulumies. Eikös äänten kalastelu vanhalla viisuvoittajalla ole vähän halpaa? Ihan hauskaa funkahtavaa retrodiskoa. Ja nyt tuli se viulukin! Peruskiva kappale, ei minulla mitään tätä vastaan ole, en usko voittoon, mutta voisin kuunnella kyllä uudelleenkin.

22:46
Esitys #08 Portugali. Hmm, nyt vähän harmittaa, että kieli ei ole englantia, kun on vaikea seurata sanoja ja kirjoittaa samalla. Missäs tunnelmissa tässä ollaan? Tästä tulee mieleen joku/jokin mutta mikä..? Apua, kappale loppui ja mulla ei ole juuri mitään sanottavaa. No, se taitaa kyllä kertoa kappaleesta aika paljon.

22:52
Esitys #09 Iso-Britannia. Äh hävitin äsken kirjoittamani tekstin. Siinä oli jotain Annie Lennoxista ja häiriköstä lavalla. Ja siitä että laulaja sai lisää virtaa häiriköstä. Kappale oli tarttuva, laulajalla kiva ääni ja pidin molemmista.

22:58
Esitys #10 Serbia. Nyt ollaan jossain balkanilaisissa tunnelmissa. Rumpuja ja etnistä meininkiä. Tämä ei uppoa muhun lainkaan. So sorry.

23:01
Esitys #11 Saksa. Yksi mies yksin lavalla. Tribuutti kuolleelle isälle. Yritän olla herättämättä kyynikkoa sisälläni. Ehkä hienoista korniutta sanoissa, mutta olihan tämä hyvä esitys ja miehellä kiva ääni.

23:06
Esitys #12 Albania. Bushpepa. Tämä nimi jäi mieleen jo torstaina. Ja tämä ääni. Olen avoimesti kateellinen sekä tuosta tenorista, että myöhemmin kappaleessa kuultavasta falsetista. Tämä kappale iskee muhun aivan täysillä, luulen että se on pitkälti tämän laulajan äänen ansiota, mutta kappalekin on hyvä.

23:10
Esitys #13 Ranska. Ohoh, näillähän on vahva sanoma laulussaan. Veneessä syntynyt pakolaislapsi, joka edustaa kaikkia kuolleita lapsia. Ei todellakaan mikään kepeä ralli. Kiva ääni laulajalla, hyvin minimaalinen esitys, jonka vahvuus on sanoituksissa, sääli että se menee monelta ohi kielivalinnan vuoksi. 

23:14
Esitys #14 Tsekki. ”Olit sen bambussa kii.” Tämänkin näin jo torstaina. Vähän tallaista kevyträpäytystä, vähän soulahtavaa jotain. En mä tästä pitänyt torstaina, enkä nytkään.

23:18
Esitys #15 Tanska. Mikä jäi mieleen päällimmäisenä mieleen? Isot parrat ja tukat marssimassa. Oliko tämä marssiminen siis jotenkin kappaleen teema myös sanoituksissa. Sanoituksissa miehet laskee miekkojaan, nuolia ilmassa. Hei, lunta ja tuulikone. ”Dressmann-viikingit” 😀

23:23
Esitys #16 Australia. No nyt on tällaista hyvin tuotettua mahtipontista radiopoppia. Olikos esiintyjä siis Australian alkuperäiskansaa? No hienoa! Varmasti menestyy kappaleellaan, en kärsi sen kuulemisesta. Helppoa korvalle.

23:28
Esitys #17 Suomi. Suomi! Ensimmäisellä kerralla en välittänyt kappaleesta, mutta Saara Aalto on mielettömän hyvä. Sittemmin olen huomannut lauleskelevani kappaletta, ja se on osoittautunut varsinaiseksi korvamadoksi, mikä ei ole näissä kisoissa huono juttu. Sävellyksenä olisin kaivannut jotain bridgeä, ”C-osaa”, sillä se on melko toisteinen. Mutta se oli siinä, huh. Hienosti meni, hyvä Saara!

23:33
Esitys #18 Bulgaria. Tämä kuulostaa kivalta. Mutta jännää, että vaikka kuulin tämän jo torstaina, muistin sen vasta nähtyäni naislaulajan valkoisen tukna. Hmm. Vähän raskas, vaikea sanoa, miten tälle käy.

23:37
Esitys #19 Moldova. Tämähän on hauska esitys. Mies ja nainen menneiltä vuosikymmeniltä leikkivät piilosta. Todella iloinen esitys ja koreagrafia sekä omaperäinen että hauska. Muistanko jälkikäteen laulun vai sen show’n. Ehkä sen jälkimmäisen. Oliko siinä jokin melodia?

23:42
Esitys #20 Ruotsi. Taattua ruotsalaispoppia. Viimeistelty, jokaista katsetta myöten harkitut koreografiat. Kappale kertoo turvallisesti tanssimisesta. Tässä on kyllä ihan hittiainesta, mutta voittoon en usko. Paljon falsettia ja Justin Timberlakea.

23:47
Esitys #21 Unkari. Darn. Kadotin taas tekstin. Tosi heviä heviä, Lordikin oli kevyttä poppia tähän verrattuna. Itse inhoan moista huutamista, mutta löytää varmasti faninsa.

23:52
Esitys #22 Israel. Ensimmäisellä kuulemalla olin ihan että wtf. Sitten kuulin, että tyyppi on tullut tunnetuksi luupikone-esityksistään. Hienoa, mutta tällaisenaan tämä kappale ei kyllä saa mua lämpenemään. Hauska persoona, pelkään, että voittaa.

23:55
Esitys #23 Alankomaat. Nythän on ihan countrya! Tai Bon Jovia. Bon Jovi -countrya! Hyvin perusrockia. Ei varsinaisesti mitään, mikä tekisi kappaleesta erityisen hyvän, mutta ei huononkaan. Vähän sellainen fiilis, että eikö tämä ole kuultu jo monesti? Jopa Bon Jovin esittämänä?

23:58
Esitys #24 Irlanti. Söpö poika laulamassa. Lisää söpöjä poikia tanssimassa. Onko huomio nyt kappaleessa vai kahden tanssijan tarinassa? Falsetti menee vähän falskiksi. Oli söpö. Ei suosikkini.

00:02
Esitys #25 Kypros. No siinä on glitteriä kerrakseen. Näyttää ihoon liimatulta. No, tässä kappaleessa huomio on kyllä jossain aivan muualla kuin kappaleessa, ja ihan suoraan sanoen on mahdoton sanoa, miten tämä menestyy. Sanoiko joku voittajasuosikki? En voi uskoa. Kappale oli aika kuraa.

00:06
Esitys #26 Italia. Kaksi miestä laulamassa sodista. Ehkä. Nyt mun on jotenkin vaikea saada selvää, mistä tässä oikeastaan lauletaan. Hämmentävää. Ei suosikkini.

00:10
Siis täh. Joko ne oli tässä kaikki? Tuntuu, että useimpien kappaleiden kohdalle olin ihan että meh. Mitkä oli teidän suosikkinne? Miten antaisitte pisteet?

00:19
Kertauksen jälkeen omat suosikkini ovat esitysjärjestyksessä: Liettua, Itävalta, Viro, Norja, Iso-Britannia, Saksa, Albania, Ranska, Australia, Ruotsi.

00:45
Toisen kertauksen ja hetken pohdinnan jälkeen annan pisteeni seuraavasti (eri asia kuin arvioni voittajista):

 • 12 Albania
 • 10 Viro
 • 8 Itävalta
 • 7 Iso-Britannia
 • 6 Ranska
 • 5 Saksa
 • 4 Ruotsi
 • 3 Liettua
 • 2 Norja
 • 1 Australia

Saatan olla hetken päästä toista mieltä, ja nyt jo kuuntelin, että vaikkapa Bulgaria kuulosti kuitenkin ihan kivalta. Israelille en nyt antanut pistettä, mutta mietin jo, että oliko se väärin tehty.

00:55
No nyt alkaa jo pistelasku. Veikkaukseni voittajista siis annettava. Kyllä mä uskon, että hyvin pärjääviä maita ovat Israel, Kypros ja Ranska. Voittoa veikkaan Israeliin.

1:02
Hmm. Ei kyllä hirveän hyvältä näytä Suomen kannalta. Mutta miten ihmeessä UK on nollilla?

1:23
Olen kyllä yllättynyt myös Ruotsin korkeasta sijoituksesta. Positiivinen yllätys on muuten myös se, miten korkealla oma suosikkini, Albania, on. Hienoa!

1:33
Oh. Oh no. Yllätyksellinen ilta. Jännää, miten paljon yleisön äänet eroavat tuomaristojen äänistä. Suomen peli on pelattu, se on selvää. Ruotsikaan ei tule voittamaan.

1:47
Onnea Israel! Ja kiitos kaikille, jotka seurasitte tätä liveblogia! Päivittäminen päättyy tähän.

 

Kommentit (141)
 1. Hakkarainen
  13.5.2018, 19:33

  Yritän aina pysyä viileän sarkastisena viisujen suhteen. Heittelen kommentteja ”musiikin” tasosta ja luokattomista lavaviritelmistä. Kuitenkin olen samaan aikaan se tyyppi, joka on kuunnellut kaikki kappaleet tuskallisen monta kertaa ennakkoon. Sitten koetan selitellä, miksi osaan hyräillä mukana kakkossäikeistön lyriikoita. Italiaksi.

  Innostuin vielä jynssäämään jälkipyykkiä. Mietin itsekin, miten lavashow loppujen lopuksi ratkaisee silloin, kun kappale ei ole kummoinen. Eli viisujen kohdalla melko usein.
  https://aatenarikka.blogspot.fi/2018/05/euroviisut-2018-jalkipyykki.html

 2. Mun suosikki voitti, jee!!! Ja, en kyllä tiennyt, että oli ollut koko kevään ennakkosuosikki. Kun, en oo tätä skeneä sen kummemmin seurannut. Suomenkin esityksen näin eka kertaa vasta semifinaalissa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *