Eväsretki yrttimetsässä

Teimme torstaina retken myös Helsingin keskuspuistoon tutkimaan ketunleipä- ja nokkostilannetta. Pari viikkoa sitten Etelä-Savossa nokkosia ei vielä ollut, ja Rouva kuuli, että myöskään ketunleipien kukinta ei ollut siellä alkanut.

Ajattelimme, että täällä parisataa kilometriä etelämmässä kevät voisi olla kuitenkin hieman pidemmällä.

IMG_2375-2.jpg

Valkovuokkotilanne oli varsin hyvä. Harmi, että ne ovat myrkyllisiä eivätkä sovellu esimerkiksi kakkujen koristeluun.

IMG_2383-2.jpg

Tytölle tärkeintä oli löytää sopiva paikka, jossa napostella eväitä. Hänestä oli selvästi hirveän hauska ajatus syödä metsässä puunrungon päällä, ja hirveä nälkä iski heti, kun olimme ottaneet pari askelta metsäpolulla.

IMG_2409-2.jpg

Ja siinähän niitä ketunleipiä oli joka puolella.

IMG_2373-2.jpg

Niitä poimittiin mukaan ja ripoteltiin myös eväsleipien väliin antamaan kivaa kirpeyttä.

IMG_2423-2.jpg

Hyvä nokkosapajakin löytyi läheisestä rinteestä.

IMG_2447-2.jpg

Nokkosenversoista katkaistiin latvat, ja niitä saatiin mukaan iso pussillinen. Yksi pieni pussillinen maksoi viime viikolla Hakaniemen hallissa 2,50 euroa, joten meidän saaliimme arvo oli vähintään 15 euroa!

IMG_2445-2.jpg

Vielä jää nähtäväksi, mitä nokkosista syntyy. Tyttö toivoi kovasti nokkoslettuja, eikä isikään vastusta tällaista ajatusta!

Kommentit (2)
  1. Kuinka tilauksesta voikaan postaus tulla! Asun Keskuspuiston kupeessa ensimmäistä kevättä ja juuri tänään sen läpi kävellessä katselin nokkosia sillä silmällä, ja harmitteli kun en villiyrttiamatöörinä tiedä mitä muuta Keskuspuistosta voisi löytää. Tän kannustamaan täytyy ehdottomasti mennä poimiin (ja napata eväsleipä puunpäällä syötäväksi)!

    Sellainen postaustoive, että villiyrttien käsittelystä ja käytöstä olis tosi kiva lukea! Esim. rouvan instassa vilahtaneista horsmanversoista. 🙂

    1. Hienoa! Villiyrttien käsittelyn suhteen mun pitää kääntyä Rouvan puoleen, mutta horsmanversoista voi kirjoittaa jo aivan lähiaikoina, sillä ne Rouva kokkaili tänään illalliseksi 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *