Fraggleja ja popcornia

Isyyspakkaus

Tervetuloa 1980-luvulle!

Harvoinpa sitä on niin fiiliksissä kuin olin eilen huomatessani, että lapsuuteni lempisarja, Fragglit, on ilmestynyt Netflixin tarjontaan! Gobo, Red, Vempi, Buuber ja Moki, terve teille! Long time no see!

Jos et tiedä lainkaan, mistä on kyse, niin Fragglit ovat Jim Hensonin muppet-hahmoja, ja sarja on esitetty Suomen tv:ssä joskus 1980-luvun loppupuolella. Fragglit elävät fraggliluolassa, joka sijaitsee maailmankaikkeuden kuninkaina itseään pitävien gorgien maailman ja ihmisten maailman eli "ulkoavaruuden" välissä. Luolaa asuttavat myös pienet vihreät duuserit, joiden elämän tarkoitus on rakentaa asioita.

Sarjassa on paljon lauluja, ja minulla on joskus ollut myös Fragglit-LP-levy. Huomasin edelleen muistavani ohjelmassa olevia lauluja sanoineen, vaikka en ole kuullut niitä yli 25 vuoteen.

Katsottuamme pari jaksoa voin kertoa, että ohjelma toimii edelleen. Niin isälle kuin tyttärelle.

Niin myös yhteinen tv-herkku: popcorn! Tyttö ei ole aiemmin saanut popcornia, mutta nyt poksauttelin kattilallisen luomupopcornia, jota ostin jo jonkin aikaa sitten irtona Punnitse & Säästästä. Jotenkin sekin tuo mieleen 1980-luvun, jolloin poppareita tosin tehtiin keittiöt juuri vallanneissa mikroaaltouuneissa.

"Isi, tämä on minun mielestä tosi hyvä välipala!" sanoi tyttö. Entäs fragglit? "Kiva!"

Hyvä hyvä, isikin haluaa katsella näitä lisää.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Oi! Mutta kyllä ne oli telkussa jo aiemmin, muistan ikäni kun isoveli oli ostanut mulle pienen muovisen fragglin synttärilahjaksi 1984.

Tommi K
Isyyspakkaus

Voi hyvin ollakin. Yritin googlata nopsasti, milloin se tuli telkusta, mutta en löytänyt muuta kuin että Jenkeissä se on esitetty vuosina 1983 - 1987. Suomessa oletettavasti vuoden - parin viiveellä? Ei voi muistaa.

Johanna (Ei varmistettu)

Hei,
tässä Muistikuvia lapsuudesta -blogissa http://lapsuusmuistelua.vuodatus.net/ on kerrottu seikkaperäisesti myös fraggleista.

Tommi K
Isyyspakkaus

No sielläpä oli tosiaan hyvin seikkaperäinen juonisynopsis!

LA (Ei varmistettu)

Tuliko Fragglit silloin suomeksi dubattuna? Huomasin myös tuon Netflixin uutuuden, mutta dubbaukset ei oikein iske, ja siksi jäi nyt katsomatta. Muistan kuitenkin, että ainakin tunnari olisi ollut englanniksi..?

Tommi K
Isyyspakkaus

Kyllä ainakin silloin kun itse katsoin lapsena, se tuli suomeksi dubattuna, alkumusiikki mukaan lukien. Fragglit ilmestyivät ilmeisesti joskus vuosi-pari sitten myös DVD:llä. Olisikohan siinä sitten saatavilla sekä originaali- että suomiäänet?

Vierailija (Ei varmistettu)

4 Nappula näyttää näitä ilmeisesti kerran viikossa. Ei uppoa kyllä yhtään meidän 1,5v ja 3v poikiin.

Kommentoi