Fraggleja ja popcornia

Tervetuloa 1980-luvulle!

Fragglit.png

Harvoinpa sitä on niin fiiliksissä kuin olin eilen huomatessani, että lapsuuteni lempisarja, Fragglit, on ilmestynyt Netflixin tarjontaan! Gobo, Red, Vempi, Buuber ja Moki, terve teille! Long time no see!

Jos et tiedä lainkaan, mistä on kyse, niin Fragglit ovat Jim Hensonin muppet-hahmoja, ja sarja on esitetty Suomen tv:ssä joskus 1980-luvun loppupuolella. Fragglit elävät fraggliluolassa, joka sijaitsee maailmankaikkeuden kuninkaina itseään pitävien gorgien maailman ja ihmisten maailman eli ”ulkoavaruuden” välissä. Luolaa asuttavat myös pienet vihreät duuserit, joiden elämän tarkoitus on rakentaa asioita.

Fragglit 3.png

Sarjassa on paljon lauluja, ja minulla on joskus ollut myös Fragglit-LP-levy. Huomasin edelleen muistavani ohjelmassa olevia lauluja sanoineen, vaikka en ole kuullut niitä yli 25 vuoteen.

Katsottuamme pari jaksoa voin kertoa, että ohjelma toimii edelleen. Niin isälle kuin tyttärelle.

IMG_0760.jpg

Niin myös yhteinen tv-herkku: popcorn! Tyttö ei ole aiemmin saanut popcornia, mutta nyt poksauttelin kattilallisen luomupopcornia, jota ostin jo jonkin aikaa sitten irtona Punnitse & Säästästä. Jotenkin sekin tuo mieleen 1980-luvun, jolloin poppareita tosin tehtiin keittiöt juuri vallanneissa mikroaaltouuneissa.

”Isi, tämä on minun mielestä tosi hyvä välipala!” sanoi tyttö. Entäs fragglit? ”Kiva!”

Hyvä hyvä, isikin haluaa katsella näitä lisää.

Kommentit (7)
  1. 4 Nappula näyttää näitä ilmeisesti kerran viikossa. Ei uppoa kyllä yhtään meidän 1,5v ja 3v poikiin.

  2. Tuliko Fragglit silloin suomeksi dubattuna? Huomasin myös tuon Netflixin uutuuden, mutta dubbaukset ei oikein iske, ja siksi jäi nyt katsomatta. Muistan kuitenkin, että ainakin tunnari olisi ollut englanniksi..?

    1. Kyllä ainakin silloin kun itse katsoin lapsena, se tuli suomeksi dubattuna, alkumusiikki mukaan lukien. Fragglit ilmestyivät ilmeisesti joskus vuosi-pari sitten myös DVD:llä. Olisikohan siinä sitten saatavilla sekä originaali- että suomiäänet?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *