Futon lapsen sänkyyn

Isyyspakkaus

Kaupallinen yhteistyö: Porin Villa & Peite

Kirjoitin huhtikuussa lapselle ostamastamme ranskalaisesta rautasängystä ja kyselin vinkkejä siihen, mistä voisin tilata joustinpatjan mittatilauksena. Mutta kuinkas kävikään: niin moni lukijani suositteli Porin Villa & Peitteen futoneita, että päätinkin ottaa yhteyttä Poriin ja tilata futonin.

Saimme uuden patjamme pari viikkoa sitten, ja tyttö on nyt ehtinyt totutella jo hetken aikaa nukkumaan "isojen tyttöjen sängyssä". Tai eipä siinä mitään totuttelemista ole ollut: hän kapsahti sänkyyn heti, kun olin saanut lakanan ensimmäistä kertaa pingotettua patjan päälle, meni nukkumaan hymyssä suin ja on kömpinyt siitä asti joka ilta tyytyväisenä nalle Antero Vipusen kainaloon unileluineen.

Lapsen sänkyyn riittäisi periaatteessa 8 cm:n vahvuinen lasten futon, mutta koska tämä sänky menee kokonsa puolesta tytöllä vaikka aikuiseksi asti, ostimme saman tien 14 cm paksun villa-luonnonkumifutonin.

Emme laittaneet futonin ja sängyn rautaisen pohjaristikon väliin erillistä pohjaa tai puusäleikköä. Pienellä lapsella se vielä menee, mutta aikuisen painon alla metallirakenteet tuntuvat sen verran, että sänkyyn on varmasti lisättävä jonkinlainen tasaisempi puu- tai vaneripohja, kun nukkujalla on enemmän painoa.

Porin Villa ja Peite valmistaa futonit käsityönä Porissa ja käyttää niissä pelkkiä luonnonmateriaaleja. Tämän futonin sisältä löytyy villaa, puuvillaa ja luonnonkumia, joten se joustaa ja mukautuu nukkujan alla, hengittää hyvin eikä hiosta.

Futonin hinta tähän 79 cm x 185 cm:n kokoiseen sänkyyn on 364 €, mikä on mielestäni hyvin kohtuullinen, sillä patja on kuitenkin kotimaista käsityötä ja voidaan tehdä täysin omien mittojen mukaan.

Lisäksi tilasimme sängyn päälle villatäytteisen patjansuojan, joka kiinnitetään kuminauhoin futoniin. Patjansuojan lisäksi ei tarvitse erillistä petauspatjaa.

Enpä muuten tiennytkään, että villa on luonnostaan paloturvallinen, joten siihen ei tarvitse lisätä palonsuoja-aineita. Myös tuotteissa käytettävä puuvilla on kemikaalivapaata.

Täytyypä antaa muuten kiitosta myös kuljetuspalvelu Hakoselle, jonka mukana futon tuli. Kerrankin lähetys tuli siihen aikaan, mitä oli sovittu, kuljettaja soitti ennen toimitusta ja toimitus onnistui myös ilta-aikaan. Tuote kannettiin myös sisään asti, eikä lähetystä vastaanottanut Rouva joutunut raahaamaan patjaa itse kadulta.

Rouva alkoi heti haaveilla futonista myös omaan makuhuoneeseemme. Harkitaan. Hän nimittäin haluaisi myös tällaisen rautasängyn, ja sellaista ei pieneen ja hassun malliseen makuuhuoneeseemme saa mitenkään mahtumaan. Mutta futoneihin saisi näemmä myös puusälepohjaisia runkoja. Hmm...

Lisätiedot:
Porin Villa & Peite: porinvillajapeite.fi > Futonit

Kommentit

JonnaH. (Ei varmistettu) http://keyword-love.blogspot.fi/

Loistava valinta! Suosittelen futonia kyllä lämpimästi, jauhan sen hyvyydestä kaikille vastaatulijoille väsymiseen asti. Viikon verran menee, että patjaan tottuu, mutta sen jälkeen onkin sitten niin, että yöt menee hienoimmankin hotellin peteissä pyöriessä, kun sitä pompotusta ei vaan jaksa. :D Olenkin ajatellut ehdottaa hotelleihin futonhuoneita, kun niissä nukkumisessa on tullut niin tuskaista.

Itse hankin ensimmäisen futonin viitisentoistavuotta sitten, sinne jäi vanhaan sänkyyn selkäkivut ja jumitukset, samoin kävi myös miehelleni, joka alkutotuttelujen jälkeen ihastui totaalisesti.

Tommi K
Isyyspakkaus

Mäkin olin ensin jotenkin vähän epäluuloinen, mutta nyt kiinnostelisi kovasti.

minna

Futon <3 Hankin sellaisen vähän sattumalta, kun muutin omilleni ja olen ollut todella tyytyväinen. Lapsuudenkodissa nukuin Hästensissä, ei mikään huono sänky sekään, mutta ei todellakaan voita futonia nukkumismukavuudessa.

Tommi K
Isyyspakkaus

Mulla oli teininä vesisänky. Se tuntui silloin hyvältä ajatukselta :D Nyt en huolisi edes ilmaiseksi.

OP (Ei varmistettu)

Minulla kipeytyi selkä futonilla niin, etten voinut juurikaan liikkua. Puoli vuotta kokeilin ja se riitti.

Tommi K
Isyyspakkaus

Ohhoh. Mä olen huomannut, että kaikkien kipeimmäksi selkäni käy pehmeällä joustinpatjalla. Mökillä on ainakin sellainen runkopatja, jossa selkä vähän kipeytyy.

HanKo
Running on Tofu

Futon <3. Vuosien huonot yöunet, kropan painosta puutuneet käsivarret ja öiset heräilyt päättyi kuin seinään. Mies tykkää enemmän sellaisesta hienosta kustomina tehdystä mikälie-älyvaahtopatjastaan, mut mä vannon futonin nimeen. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kuulostaa hyvältä, ja olisi kyllä kiva kokeilla itsekin!

Saer (Ei varmistettu)

Hieno lukea kokemuksista. Oliko Porin villa ja peitteeseen mahdollista saada jotain mukavaa alekoodia? Tekisi päätöksenteosta vielä helpompaa ☺️

Kommentoi