Ranskalainen kaunotar

Isyyspakkaus

Kotiimme muutti eilen ranskalainen kaunotar.

Ei, emme ottaneet au pairia vaan löysimme vihdoin tytölle isojen tyttöjen sängyn, jota etsimme jo tovin. Tarkemmin sanottuna ison tytön prinsessasängyn

"Apua, päästäkää minut pois vankilasta!"

Olimme Rouvan kanssa hämmentävän yksimielisiä siitä, että halusimme tytölle vanhan rautasängyn.

Rouva näki joskus muutama vuosi sitten Korkeavuorenkadun Fasaanissa kauniin koukeroisen rautasängyn, mutta silloin sille ei ollut vielä tarvetta eikä myöskään mitään varastotilaa, mihin sen olisi voinut säilöä toistaiseksi.

Nyt katselin läpi nettitorit ja antiikkiliikkeiden tuotesivut ja otin jo alkuvuodesta yhteyttä useampaan antiikkiliikkeeseen, mutta juuri oikeanlaista sänkyä ei tullut vastaan.

Vanhan Patruunan omistaja, Fjalar, kuitenkin kertoi, että hän on lähdössä pian muuutamaksi kuukaudeksi Ranskaan kiertämään antiikkitapahtumia, ja hän katselee matkalta myös sänkyjä.

Maaliskuussa sainkin Fjalarilta kuvia jostain päin Ranskaa. Ensimmäiset eivät olleet aivan sitä, mitä etsimme, mutta sitten vastaan tuli tämä kaunotar. Juuri sellainen, mitä olimme etsineet - tai jopa kauniimpi.

Sivuissa ja päädyissä on kauniit koukerot ja kyljissä hienot valurautakuviot: toisella puolella leijonavaakuna ja toisella kukkakoriste.

Leijonapuoli laitetaan kuulemma seinää vasten, sillä tyttö piti enemmän kukkakuviosta.

Aivan ensin ajattelimme, että sänky maalattaisiin valkoiseksi, mutta nyt kun näimme sen puhdistettuna ruosteesta, sille ei ehkä olekaan tarvetta.

Pitää vielä hangata sänky kauttaaltaan jollain sienellä, ja jos näyttää siltä, että siitä ei perusteellisen puhdistuksen jälkeen lähde enää likaa, se voitaisiinkin säilyttää tällaisena patinoituneena.

Hintaa sängylle tuli 300 euroa, mikä on varsin kohtuullinen, sillä sänky on kuitenkin kuljetettu Ranskasta asti suoraan meille kotiin ilman, että olen itse joutunut laittamaan muutamaa meiliä enempää tikkua ristiin.

Seuraavaksi pitäisi löytää sänkyyn patja. Sängyn koko, 80 x 185 cm, ei ole nykystandardien mukainen, mutta löysin jo pari firmaa, jotka tekevät joustinpatjoja mittatilauksena. Kerron myöhemmin, miten kävi. Onko kellään omia kokemuksia?

Kommentit

Jos joustinpatja ei ole ehdoton vaatimus, niin Porin villa ja peite tekee patjoja myös mittatilaustyönä.

Niin ja siis aivan ihana sänky!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos, niin on! :)

AnneliKoo (Ei varmistettu)

Komppaan tätä! Jos joustinpatja ei ole ehdoton valinta, Porin Villan ja Peitteen futonit ovat mahtavia myös lapsen nukkuma-alustaksi. Kotimaisesta käsityöstä tietysti plussaa, mutta laatu ja ennen kaikkea mukavuus on näissä loistava. Me nukumme kaikki näillä, pois emme vaihtaisi.

Tommi K
Isyyspakkaus

Tuo kuulostaa kyllä hyvältä vaihtoehdolta. Joustinpatja voi muuten rajautua pois jo ihan korkeuden vuoksi: Kun pieni nukkuu ensimmäistä kertaa isossa sängyssä, on kiva ajatus, että siinä on vähän laitoja, ettei hän kellahta sängystä pois. Joustinpatja taitaa nousta petareineen näiden laitojen yli. Futon ei.

Tommi K
Isyyspakkaus

Ei se joustinpatja ole ehdoton vaatimus vaan yksi kartoitettavista vaihtoehdoista. Tuosta futonista olisin kyllä myös kiinnostunut, mutta mulla ei ole niistä mitään kokemusta eikä oikeastaan edes tietoa. Pitäisi käydä jossain kokeilemassa, millainen se on.

Murkinamasu (Ei varmistettu)

Täältäkin iso peukku Porin villa ja peitteelle. Futonin ja villasuojan saa tilattua missä vaan koossa sähköpostitse. :)

Tuija/form follows function (Ei varmistettu) http://muotoseuraafunktiota.blogspot.fi/

Aivan ihana sänky! Puhdistuksen jälkeen, suojaa metalli mehiläisvahalla (levitetään vaahtomuovin palalla), jolloin metallista ei irtoa enää likaa tai ruostetta. En maalaisi sänkyä.
Edullisemmin saat patjan vuoteeseen, ostamalla valmiin vaahtomuovipatjan koossa 80x200 ja leikaamalla sen itse sopivan pituiseksi. Esim. Jysk myy monen paksuisisa ja hintaisia patjoja, joiden suojapussissa on vetoketju eli patja on helppo lyhentää. Ylimääräisen kankaan pystyy taittamaan patjan alle ja sillä ylimääräisellä vaahtomuovin palalla voit vahata sängyn rungon :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos mehiläisvahavinkistä! Mäkin tykkään tuosta patinoituneesta metallista niin, että ei se maalaaminen tunnukaan enää yhtään hyvältä ajatukselta. Ekassa kuvassa, jonka näin sängystä, se oli todella ruosteinen, ja katsoin silloin, että maalaaminen on ainoa vaihtoehto. Mutta sitten se olikin putsattu! 

kuu (Ei varmistettu)

Upea sänky! Tulin kysymään, mistä olettte hankkineet kuvassa näkyvät mattonne? Etsin parhaillaan itse uutta mattoa, mielellään käyttettynä. Joku laadukas itämainen matto kiinnostaisi, mutta minulla ei ole aavistustakaan, mistä lähteä etsimään. Osaisitko vinkata kauppoja joko netistä tai fyysisesti Helsingistä.

Tommi K
Isyyspakkaus

Eteisen matot on löydetty Huuto.netistä, ja kyllä mä varmaan aloittaisin taas etsimisen Huutiksesta ja Tori.fi:stä, hakusanaksi vaikkapa 'persialainen matto'. Mutta sitten kannattaa hakea antiikkiliikkeitä ja tsekata, millä on valikoimissa mattoja, esim. Flemarin Paronilla näyttäisi olevan hienoja mattoja tarjolla: http://www.paroni.fi/matot1.htm

elinasofia (Ei varmistettu)

Vau, mulla oli lähes identtinen pääty omassa sängyssäni kun asuin kotona :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Prinsessa-ainesta ;) Mietittiin tuossa Rouvan kanssa, että tyttö mahtuu tähän sänkyyn vielä aikuisenakin, eli niin pitkään kuin koukerot miellyttävä häntä, meillä ei ole tarvetta hankkia uutta sänkyä.

MariaK (Ei varmistettu)

Ihana sänky! Mietin, että olisin kuullut, ettei pienille lapsille suositella joustinpatjaa. Varmaan vaahtomuovipatja tms. olis ihan riittävä. Ihan Jyskistä saa kokemukseni mukaan hyviä ja kotimaisia patjoja.

Meillä nyt reilu 2v:llä kuitupatja. Nukkuu vielä pinnasängyssä, saa nähdä kauanko.. Mulla ja miehellä nyt noin 10v vanha joustinsänky. Kun vaihdetaan, haluan jousettoman sängyn. Ihan vaan vaihtelun vuoksi. Tempur tuntuu kovalta, mutta ehkä sit joku muu. Olikos teillä futon?

Tommi K
Isyyspakkaus

Me nukutaan itse Ikean jousitetulla perusrunkopatjalla, ja ollaan oltu siihen tosi tyytyväisiä. Myös tyttö on nukkunut jo kolme vuotta Ikean pussijousitetulla patjalla, enkä mä ole kuullut, että sellaista ei suositeltaisi lapsille. Kai se on kiinni jousten jäykkyydestä, ja kuulemma myös jousituksen päällä olevan pehmustekerroksen laatu on olennainen. Vaahtomuovi ei tunnu musta itsestäni niin kivalta vaihtoehdolta, mutta se futon olisi ihan mahdollinen, ja nyt tuntuisi myös korkeuden puolesta jopa paremmalta kuin joustinpatjan.

Mirja H (Ei varmistettu)

Mikä ihana prinsessasänky tytöllä! :) Kyllä minullekin kelpaisi! Pakko kysyä tuosta teidän Ikean patjasta, mikä malli se on ja mitä kovuusluokkaa? Minä olen hankkimasta uutta patjaa ja ikea on oikeastaan ainut paikka mistä Englannissa saa 160x200 patjan. Olenkin pähkäillyt kovasti malleja ja puolikovan ja kovan väliltä, olisi kiva kuulla teidän mielipiteenne. :)

Mirja H (Ei varmistettu)

Voi minua höpsöä, teillähän on runkopatja! No se kovuusluokka minua kiinnostaa silti. :D Olen miettinyt ikean luonnonkuituisen ja vähän halvemman version väliltä mutta tässä asiassa et sitten varmaan osaa auttaa. ;)

Salallaa (Ei varmistettu)

Raumalla toimiva vormu tekee myös patjoja muttatilauksena, ehkä tämän olit jo löytänytkin, ihan tyytyväisenä oon heijän patjoilla nukkunut lapsena näin aikuisena kotivisiiteillä.

Tommi K
Isyyspakkaus

Siihen en ollut törmännytkään vielä, kiitos!

Kommentoi