Gastronaatin julkkarit - eli kuinka kaikki vaikuttaa kaikkeen

Isyyspakkaus

Gastronaatti-kirja julkistettiin eilen Otavan kirjakaupassa Uudenmaankadulla!

Kirja todellakin ilmestyi kauppoihin alkuviikosta, ja olimme aivan täpinoissämme, kun kuulimme, että kirja on lokakuun ajan Stockmannin kanta-asiakastarjouksessa Akateemisissa kirjakaupoissa 22 euron hintaan! Mieletön tarjous ja upea näkyvyys uudelle kirjalle!

Kirjan julkkareihin oli kutsuttu sekä toimittajia, bloggareita että omia ystäviämme.

Pieni tyttökin pääsi paikalle mutta lähti sitten mummon ja papan kanssa kotiin kirjakaupassa pidettyjen juhlien jälkeen, jotta äiti ja isi saivat lähteä vielä vähän jatkoillekin.

Vastaanoton jälkeen kilisteltiin laseja ja Otavan tietokirjojen kustannuspäällikkö Mari Mikkola haastatteli Rouvaa kirjasta ja sen taustoista.

Kutsuvieraille tarjottiin kirjan resepteillä tehtyä tomaattipiirakkaa ja valkosuklaa-raparperimuffinsseja.

Ripaus suuren maailman meninkiä saatiin vielä siitä, kun Rouva sitten signeerasi ja kirjoitti omistuskirjoituksia kirjoihin, jotka jaettiin kutsuvieraille.

Tunnelma oli lämmin ja rento, ja oli ihana kuulla, miten iloisia kaikki olivat puolestamme ja miten upealta kirja näytti heidän mielestään.

* * *

Kuunnellessani Rouvan kiitoksia kaikille, jotka ovat vaikuttaneet kirjan syntyyn, pohdin jälleen kerran sitä, miten monen sattuman summa jonkin asian tapahtuminen elämässä onkaan ja miten yllättävillä asioilla voi olla vaikutusta siihen, että vaikkapa tällainen kirja on nyt olemassa.

Itsestään selvää on, että julkaisemiseen tarvittiin uskoa Otavalla ja että ilman Hanna Gullichsenia emme olisi osanneet ottaa yhteyttä oikeaan tahoon. Mutta niin moni muukin asia on vaikuttanut siihen, että meillä on ollut ylipäänsä jotain tarjottavaa Otavalle.

Niistä tärkein on tämä blogi.

Ilman tätä blogia Rouvan kokkailut eivät olisi koskaan päätyneet internetiin eikä hän olisi ehkä koskaan saanut innoitusta lähteä tekemään koko kirjaa.

Ilman tätä blogia en olisi myöskään itse alkanut kuvata ruoka-annoksia ja uskaltanut lähteä kuvaamaan kokonaista kirjaa.

Tätä blogia ei taas olisi ilman lasta. Ilman lasta Rouvalla ei olisi ollut myöskään sitä äitiysvapaata, jonka aikana hän alkoi hahmotella kirjan käsikirjoitusta ja rakennetta.

Tätä blogia ei puolestaan olisi ilman edellistä blogiani, Putkiremonttipäiväkirjaa. Sitä blogia taas ei olisi, jos talossamme ei olisi tehty putkiremonttia muutama vuosi sitten.

Nämä ja monet muut palaset ovat vaikuttaneet siihen, että meillä on nyt Gastronaatti. Jos yksikin asia olisi toisin, kirjaa ei ehkä olisi tai se olisi toisenlainen. Se on jotenkin kiehtovaa.

Mutta se on varmaa, että tätä kirjaa ei olisi ilman teitä! Kiitos siitä, että olette ottaneet Rouvan reseptit omiksenne ja luoneet uskoa siihen, että niissä on sitä jotain! Kiitos siitä, että olette tykänneet ottamistani ruokakuvista ja antaneet minun harjoitella niiden ottamista. Kiitos siitä, että olette siellä ja että niin monet teistä ovat kertoneet, miten kovasti olette odottaneet kirjaa!

Nyt silmäterämme on lähtenyt maailmalle. Toivottavasti se löytää paikkansa mahdollisimman monen kotikokin sydämestä!

Kommentit

virveh (Ei varmistettu)

Tämän haenkin itselleni syntymäpäivälahjaksi:)

Tommi K
Isyyspakkaus

Hyvä suunnitelma!

tiiti
ite puin

Eli kääntäen, kun meillä taas on nyt putkiremontti, niin tässä parin vuoden sisällä mää voinen odottaa kirjadiiliä :D

 

Tommi K
Isyyspakkaus

Tai sun puolisosi? :D

Seregi
Sekaisin Seregistä

Oletteko muuten tulossa joillekkin kirjamessuille?

Tommi K
Isyyspakkaus

Jees, Rouva on tulossa puhumaan ruokamesuille 24.10.  Ne on samaan aikaan kuin kirjamessut. 

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Ihanan onnelliselta Rouva näyttää kuvissa! :)

Kyllähän toi kirja on itsellekin saatava. Jospa joku ostais joululahjaksi!

Tommi K
Isyyspakkaus

Hän on sitä :) 

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Onnea, kansi näyttää hyvältä ja täytynee varmaan mennä jonnekin hiplailemaan kirjaa tarkemmin, josko se pääsisi meidänkin kirjahyllyyn. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos! Kannatetaan!

Sanni_ (Ei varmistettu)

Olen lukenut blogiasi jo pitkään, ja ihastunut täysin täällä esitettyihin resepteihin. Kiitokset teille ruokamaailmani laajentamisesta, en jaksa odottaa, että saan Gastronaatin käsiini!

Tommi K
Isyyspakkaus

Mahtavaa kuulla! Toivottavasti tykkäät myös kirjasta!

Justus (Ei varmistettu)

Kävin juuri ostamassa Gastronaatin Oulun Stokkalta, kun oli niin hyvässä alessa. Kotiin tultua luin sen pikaisesti läpi ja oli kyllä paljon kokeiltavia reseptejä. Just sellaisia yksinkertaisia, mutta kuitenkin vähän erilaisempia..
Kiitos myös kivasta blogista. Vaikka mulla ei ole lapsia, niin tätä on kiva seurata. Varsinkin ne New Yorkin jutut on olleet huippuja.

Tommi K
Isyyspakkaus

Upeaa, hieno homma! Ja seuraava NYCin matka on jo haaveissa.

Kainuun mummu (Ei varmistettu)

Aloin lukea blogiasi tyttäreni suosituksesta, hänellä kun sattuu olemaan samanikäinen tytär kuin teidän neiti. Jäin koukkuun ja hyvä niin, koska nyt kädessäni on uunituore Gastronaatti. Ilman blogiasi en olisi sitä tiennyt mennä kirjakaupasta hakemaan. Mikä hieno kirja, hauskasti kirjoitettu, upeasti kuvattu. Ahmin jo kirjan tekstiosuuksia ja nautin lukemastani (hm....tulipa ruokaternejä automaattisesti). Kiitos ja terveisiä Rouvalle. Sinulle kiitos hyvän mielen jakamisesta ja monista käytännön vinkeistä niin ruuanlaitosta kuin kesämökkeilyssäkin.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos sinulle ja terveisiä Rouvalta! Hän ilahtui kovasti. 

piupali (Ei varmistettu)

Näyttääpä Rouva aivan erityisen kauniilta näissä kaikissa kuvissa. Taitaa olla kovin onnellinen. :)

Onnittelut kirjasta vielä! Täytyy käydä kirjakaupassa hipelöimässä. Ja harkita, josko opiskelijabudjetista lohkeaisi sen verran että ostaisi omaksi, ilmeisesti reseptit ainakin ovat sellaisia joille olisi pienelläkin budjetilla käyttöä. Eli oikeastaan järkihankinta. ;)

Tommi K
Isyyspakkaus

Oo, no nyt Rouva on ihan hämillään. Hämillään ja onnellinen :) Ja kyllä: järkiostos! Maksaa itsensä takaisin muutamassa viikossa ;)

HenKin (Ei varmistettu)

Voihan ihq! Todella mahtavaa - onnittelut!

Tommi K
Isyyspakkaus

Jee! Ja koekokeille luvatut kappaleet lähtivät muuten (omistuskirjoituksineen) postitse toivottavasti jo tänään.  

PerheTampereelta (Ei varmistettu)

Heh, me ei maltettu odottaa, vaan käytiin asioimassa viikolla Stokkalla. :) Pitää pistää joulupakettiin tämä etukäteisversio.

Taitaa olla ensimmäinen ruokakirja, jonka olen lukenut kannesta kanteen. Ihana ja mahtava!

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Ja siellä kaikilla oli niin muu-kaa-vaa, joi jospa oisin saanut olla muu-kaa-naa. 

(Näenkö kuvaajan syntyvän tästä laulusta?)

ONNEA erityisesti Rouvalle!

Tommi K
Isyyspakkaus

KIITOKSIA erityisesti sinulle! Apusi oli korvaamaton ja palautteesi vaikutti merkittävästi lopputulokseen!

Olisi voinut tietty laittaa kirjan tulemaan sulle äidin ja isän mukana, mutten tajunnut... Satu saa laittaa sen postissa omistuskirjoituksineen heti huomenna.

nannaemilia (Ei varmistettu)

Ääh pakko saada!! Onnea teille! :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Ääh, jeah! Kiitos!

Katja_opt (Ei varmistettu)

Onnea Satu ja Tommi! Mahtava juttu, miten olette edenneet hommassa. Alkoi kiinnostaa itseänikin tuo kirja. Ja hymyilytti kovasti tuo isäsi virnistys tytölle, niin ne pienet vievät isoisän sydämen. :)

Katja
http://optimismiajaenergiaavaatteilla.blogspot.fi/

Tommi K
Isyyspakkaus

Homma tosiaan eteni hitaan alun jälkeen kuin unelma. Otavalaiset ihastuivat kirjaan niin, että he olivat valmiit tekemään kustannussopimuksen tunti sen jälkeen, kun Rouva oli laittanut heille sähköpostia aiheesta. Meillehän oli siinä vaiheessa tullut jo pari ei-kiitosta, joten emme olleet uskoa niin positiiviseen vastaanottoon.

Tyttö ja isoisä ovat vieneet toistensa sydämet niin, että ei siihen oikeastaan vanhempia enää kaivattaisikaan...

Vierailija (Ei varmistettu)

Mahtavaa, tämä meni kyllä ostoslistalle isänpäivää varten!

Tommi K
Isyyspakkaus

Hyvä valinta!

Laura Pollari
Laura de Lille

Wuhuu ja jätti-isot onnittelut kirjasta, Tommi! :-)

Tommi K
Isyyspakkaus

Jätti-iso KIITOS!

Jenni_Kuperkeikkaseikka

Hieno juttu, hieno kirja! Moni asia elämässä perustuu sattumaan, ja yksi juttu johtaa toiseen, mutta kyllä nyt myös on varmasti ahkeruudelle, luovuudelle ja lahjakkuudelle annettava kiitosta :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Voi kiitos! Ahkeriksi kyllä voin sanoa meitä molempia, luovuutta ja lahjakkuutta on vaikeampi arvioida itse :)

lomoisio

Joo kyllä päätyy mun keittiöön :) Siitä voit olla varma!

Tommi K
Isyyspakkaus

Jee!

Kao Kao

Mä ihmettelen ehkä eniten, ettei tuollainen reseptitaituri ole aiemmin jo tehnyt omaa kirjaa :) Onnea toisesta vauvasta, minäkin taidan poiketa stockalle hyödyntämään tarjousta, vaikka viimeaikoina reseptien metsästys onkin siirtynyt nettiin  ja sieltä fiksaillen löydöksiä mieleisekseni (minkä muuten opin harkkarina Maku-lehdessä kauan sitten).

Tommi K
Isyyspakkaus

Oi, se oli kauniisti sanottu, kiitos! Ehkä se on juuri se, että Rouva on halunnut käsitellä ruokaa jotenkin muuten kuin niiden reseptien kautta, ja asia vaati kypsyttelyä ja konseptin hiomista. Kirjassahan siis lähdetään raaka-aineista, ei resepteistä.

IreneH (Ei varmistettu)

Hiljainen lukija ilmoittautuu, nyt kun molemmat blogit on kahlattu läpi :) Onnittelut kirjasta täältäkin! Luultavasti se löytää tiensä meidänkin talouteen, vaikka viljavammaisia ollaankin.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitokset, viljavammainenkin löytää kirjasta monta reseptiä!

suvitus (Ei varmistettu)

Tästä syy-seuraus -ketjusta voi siis myös päätellä, että lapsen saaminen edisti vaimosi työuraa, harvinaista herkkua sellainen!

Tommi K
Isyyspakkaus

No, tavallaan joo, vaikka kyllähän tämä kirja on vaimollekin enemmänkin harrastuksen vuoksi tehty juttu. Mutta niin kuin kirjoitin otsikkoonkin, niin elämässä kaikki liittyy kaikkeen ;)

VMK (Ei varmistettu)

Onnea sinulle ja Rouvalle kirjasta! Päätin vuosia sitten etten osta enää yhtään keittokirjaa mutta tämä menee sarjaan pakko käydä hakemassa kuitenkin. T: Uskollinen pitkäaikainen hiljainen blogin lukija

Tommi K
Isyyspakkaus

Hyvä päätös pyörrettäväksi juuri nyt!

Roosa
Mangomalen

Onneksi olkoon, huippujuttu <3

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos, niin on!

Lin_neaH (Ei varmistettu)

Kävin tänään stockalla tarkoituksena hankkia Gastronaatti mutta sieltäpähän olikin koko kirja jo loppuun myyty eli ilmeisen hyvä menekki ollut :) Kurvasin sitten suomalaisen kautta josta vielä löytyi muutama kappale niin sain omanikin !

Onneksi olkoon molemmille hienosta kirjasta!

Tommi K
Isyyspakkaus

Whoa! Tässähän menee aivan sanattomaksi. Aivan huikeaa!!! Joo, tarkistin Akateemisen sivuilta, ja saldo on todellakin 0. Mahtavaa! Tai siis tietty ikävää niille, jotka etsivät kirjaa sieltä, mutta eiköhän sitä sinne tule lisää pian. Jee!!!

AnitaN
Tervetuloa Suomeen

Onnea kirjasta, vaikuttaa tosi hienolta! :) Kirjaa en ole vielä livenä nähnyt, joten mielenkiinnosta: onko nimenomaan reseptikirja vai onko mukana lisäksi muuta tarinointia?

Tommi K
Isyyspakkaus

Siinä on myös tarinointia. Eli se on raaka-ainelähtöinen ruokakirja, jossa on 19 lukua. Jokainen luku käsittelee yhtä raaka-ainetta, ja Rouva käsittelee luvun tarinallisessa johdannossa suhdettaan ko. raaka-aineeseen, kertoo vahempiensa sukupolven suhtautumisesta siihen ja antaa yleisiä vinkkejä raaka-aineen käsittelyyn. Sitten jokaisessa luvussa on 3 - 4 reseptiä, joissa pyritään käyttämään raaka-aine hyödyksi mahdollisimman pitkälti niin, että biojätteeseen menee mahdollisimman vähän. Eli aika monta näkökulmaa tarjolla. Eikä pidä unohtaa kuvia! Jokainen ruoka-annos on tietysti mukana myös upein värikuvin :)

Myyti

Olen ostanut tähän mennessä vain yhden ruokakirjan (Safkaa), koska tykkään kokata mututuntumalla, mutta eiköhän tästä tule keittiön toinen semmoinen. :)

Pages

Kommentoi