Gastronaatin julkkarit – eli kuinka kaikki vaikuttaa kaikkeen

Gastronaatti-kirja julkistettiin eilen Otavan kirjakaupassa Uudenmaankadulla!

Kirja todellakin ilmestyi kauppoihin alkuviikosta, ja olimme aivan täpinoissämme, kun kuulimme, että kirja on lokakuun ajan Stockmannin kanta-asiakastarjouksessa Akateemisissa kirjakaupoissa 22 euron hintaan! Mieletön tarjous ja upea näkyvyys uudelle kirjalle!

IMG_1889 (2).jpg

Kirjan julkkareihin oli kutsuttu sekä toimittajia, bloggareita että omia ystäviämme.

IMG_1824 (1).jpg

Pieni tyttökin pääsi paikalle mutta lähti sitten mummon ja papan kanssa kotiin kirjakaupassa pidettyjen juhlien jälkeen, jotta äiti ja isi saivat lähteä vielä vähän jatkoillekin.

IMG_1860.jpg

Vastaanoton jälkeen kilisteltiin laseja ja Otavan tietokirjojen kustannuspäällikkö Mari Mikkola haastatteli Rouvaa kirjasta ja sen taustoista.

IMG_1810.jpg

IMG_1845.jpg

IMG_1835.jpg

Kutsuvieraille tarjottiin kirjan resepteillä tehtyä tomaattipiirakkaa ja valkosuklaa-raparperimuffinsseja.

IMG_1805.jpg

IMG_1801 (1).jpg

Ripaus suuren maailman meninkiä saatiin vielä siitä, kun Rouva sitten signeerasi ja kirjoitti omistuskirjoituksia kirjoihin, jotka jaettiin kutsuvieraille.

IMG_1872.jpg

IMG_1880.jpg

IMG_1869.jpg

Tunnelma oli lämmin ja rento, ja oli ihana kuulla, miten iloisia kaikki olivat puolestamme ja miten upealta kirja näytti heidän mielestään.

* * *

Kuunnellessani Rouvan kiitoksia kaikille, jotka ovat vaikuttaneet kirjan syntyyn, pohdin jälleen kerran sitä, miten monen sattuman summa jonkin asian tapahtuminen elämässä onkaan ja miten yllättävillä asioilla voi olla vaikutusta siihen, että vaikkapa tällainen kirja on nyt olemassa.

Itsestään selvää on, että julkaisemiseen tarvittiin uskoa Otavalla ja että ilman Hanna Gullichsenia emme olisi osanneet ottaa yhteyttä oikeaan tahoon. Mutta niin moni muukin asia on vaikuttanut siihen, että meillä on ollut ylipäänsä jotain tarjottavaa Otavalle.

Niistä tärkein on tämä blogi.

Ilman tätä blogia Rouvan kokkailut eivät olisi koskaan päätyneet internetiin eikä hän olisi ehkä koskaan saanut innoitusta lähteä tekemään koko kirjaa.

Ilman tätä blogia en olisi myöskään itse alkanut kuvata ruoka-annoksia ja uskaltanut lähteä kuvaamaan kokonaista kirjaa.

Tätä blogia ei taas olisi ilman lasta. Ilman lasta Rouvalla ei olisi ollut myöskään sitä äitiysvapaata, jonka aikana hän alkoi hahmotella kirjan käsikirjoitusta ja rakennetta.

Tätä blogia ei puolestaan olisi ilman edellistä blogiani, Putkiremonttipäiväkirjaa. Sitä blogia taas ei olisi, jos talossamme ei olisi tehty putkiremonttia muutama vuosi sitten.

Nämä ja monet muut palaset ovat vaikuttaneet siihen, että meillä on nyt Gastronaatti. Jos yksikin asia olisi toisin, kirjaa ei ehkä olisi tai se olisi toisenlainen. Se on jotenkin kiehtovaa.

Mutta se on varmaa, että tätä kirjaa ei olisi ilman teitä! Kiitos siitä, että olette ottaneet Rouvan reseptit omiksenne ja luoneet uskoa siihen, että niissä on sitä jotain! Kiitos siitä, että olette tykänneet ottamistani ruokakuvista ja antaneet minun harjoitella niiden ottamista. Kiitos siitä, että olette siellä ja että niin monet teistä ovat kertoneet, miten kovasti olette odottaneet kirjaa!

Nyt silmäterämme on lähtenyt maailmalle. Toivottavasti se löytää paikkansa mahdollisimman monen kotikokin sydämestä!

Kommentit (51)
  1. Olen ostanut tähän mennessä vain yhden ruokakirjan (Safkaa), koska tykkään kokata mututuntumalla, mutta eiköhän tästä tule keittiön toinen semmoinen. 🙂

  2. Onnea kirjasta, vaikuttaa tosi hienolta! 🙂 Kirjaa en ole vielä livenä nähnyt, joten mielenkiinnosta: onko nimenomaan reseptikirja vai onko mukana lisäksi muuta tarinointia?

    1. Siinä on myös tarinointia. Eli se on raaka-ainelähtöinen ruokakirja, jossa on 19 lukua. Jokainen luku käsittelee yhtä raaka-ainetta, ja Rouva käsittelee luvun tarinallisessa johdannossa suhdettaan ko. raaka-aineeseen, kertoo vahempiensa sukupolven suhtautumisesta siihen ja antaa yleisiä vinkkejä raaka-aineen käsittelyyn. Sitten jokaisessa luvussa on 3 – 4 reseptiä, joissa pyritään käyttämään raaka-aine hyödyksi mahdollisimman pitkälti niin, että biojätteeseen menee mahdollisimman vähän. Eli aika monta näkökulmaa tarjolla. Eikä pidä unohtaa kuvia! Jokainen ruoka-annos on tietysti mukana myös upein värikuvin 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *