Gastronaatti

Isyyspakkaus

Voi vitsit, miten jännää! Voin vihdoin kertoa teille pienestä sivuprojektista, jota olemme puuhanneet Rouvan kanssa viime kesästä lähtien.

Sen nimi on Gastronaatti, ja se on meidän oma ruokakirjamme, joka ilmestyy ensi syyskuussa Otavan kustantamana! Kirja esiteltiin ensimmäisen kerran tänään ilmestyneissä Otavan uutisissa (sivu 63).

Rouva on ideoinut kirjan ja kehitellyt ja kokannut sen ruoat, ja minä olen ottanut kaikki ruokakuvat. Ja tehän olette jo jotkin kirjan kuvista ja resepteistä nähneetkin tietämättänne.

Kesäkurpitsankukat, pian myös Gastronaatissa

Kirjan kantava ajatus on rakkaus hyviä raaka-aineita kohtaan ja niiden täydellinen hyödyntäminen kotikeittiössä.

Aihetta lähestytään raaka-aine kerrallaan. Ne kaikki ovat tavallisia, osa sesongissa olevia tuotteita, joita on helppo saada ja jotka ovat edullisia. Raaka-aineet hyödynnetään monipuolisesti, niin että niistä menee biojätteeseen mahdollisimman vähän.

Kirjan toinen kantava teema on ruoanlaiton suunnitelmallisuus. Raaka-aineita esivalmistellaan kerralla isompi määrä, kuten ravintolakeittiöissä tehdään. Näin vältetään arjen ruokakatastrofit. Kun jääkaapissa on valmiiksi keitettyjä punajuuria tai uunissa paahdettuja parsakaaleja, ruoka on helppo saada nopeasti pöytään myös arkena.

Parsakaalimuffinssit

Suurin osa kirjan ruoista on kasvisruokia, mutta raaka-aineiden joukossa ovat myös liha, kana ja kala. 

Rouva kertoo kirjassa suhteestaan jokaiseen käsiteltävään raaka-aineeseen ja sen, miten hän valmistaa kyseisiä raaka-aineita. Luvut sisältävät sekä tarinallisen esseen että kolme tai neljä reseptiä. Reseptit ovat omassa arjessamme jatkuvassa käytössä olevia ohjeita, joita on hiottu vuosia. Osa on tuttuja tästä blogista mutta suurin osa aivan uusia. Esseissä Rouva taas kirjoittaa hauskasti esimerkiksi omien vanhempiensa sukupolven ruokatottumuksista verrattuna nykyisiin.

Pitkän valmistelun ja rohkeuden keräämisen jälkeen asiat lähtivät etenemään nopeasti. Siitä ei ole montaa viikkoa, kun Rouva lähestyi muutamalla kuvalla ja esimerkkiteksteillä Otavaa. Vaikka uskoimmekin itse kirjan ideaan ja kuviin, yllätyimme silti Otavan palautteen positiivisuudesta.

"Harvoin tupsahtaa meiliini yhtä valmista, hauskaa ja hyvin valmisteltua kirjaideaa kuin tänään tämä sinun!"

Kirja haluttiin ottaa heti syksyn julkaisujen joukkoon, ja siitä tulee yksi Otavan tärkeimmistä ruokakirjoista tänä vuonna. Wau! Ja Otava on jo innoissaan alkanut myydä kirjaa kirjakauppoihin. Wautsi wau!

Rouva tarkastaa raparperileivonnaisten asettelua anoppilan pihassa viime kesänä

Nyt meillä on kuukausi aikaa viimeistellä kirjan käsikirjoitus ja kuvata pari annosta uudelleen paremmassa valaistuksessa kuin viime syksynä. Sitten vasta jännä osuus alkaakin: kirjan taittamista, painamista ja markkinointia. Onpa hauska nähdä, miten homma etenee ja tietysti upeaa nähdä valmis kirja lopulta kauppojen hyllyissä!

Rouvan pitkäaikainen unelma alkaa olla nyt jo aika lähellä toteutumistaan.

Kommentit

Piipo79

Hei wautsi! Hyvä joululahjaidea siis!

Anni_koo (Ei varmistettu)

Hienolta kuulostaa, onnea projektille!

Onnea, mahtava uutinen! :) Rakastan keittokirjoja ja teidänkin kirja varmasti siirtyy nopeasti kauppoihin ilmestymisen jälkeen meidän keittokirjahyllyyn, hih :) 

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Oijoi, onpa hienoa! Kirja, sellainen kovakantinen - siinä on sitä jotain. Onnea!

Onnea! Kirjan idea kuulostaa loistavalta, toimivalta ja mielellään omaankin keittiöön omaksuttavalta!

Eppufani (Ei varmistettu)

Ostan!

Vauvakuumemittari

Onnea, en malta odottaa! Parhaita keittokirjoja on just ne joissa ohjeiden lisäks on jotain luettavaakin!

Oili / Ajatuksia Saksasta (Ei varmistettu) http://ajatuksiasaksasta.blogspot.com

Mahtava uutinen! Kirja menee välittömästi ostoslistalle, vaikka en yleensä keittokirjoja ostelekaan. Suurimmassa osassa kun on noin kaksi oikeasti kiinnostavaa reseptiä, ja lopulta koko kirja pölyttyy hyllyssä. Rouvan reseptit ovat ainakin blogin otoksen perusteella eri maata! Vuoden odotetuin keittokirja Chocochilin uuden lisäksi :)

paulahelena
ALUAP

voi miten hienoa! mun keittokirjavalikoimat onkin vielä turhan pienet :)

Mahtavaa! Aivan varmasti ostan kirjan heti :) Reseptit mitä olet laittanu blogiin ovat ainakin olleet niin mainioita. Muutenkin kirja kuulostaa mielenkiintoiselta kokonaisuudelta.

Tiiasara (Ei varmistettu)

Onnittelut ja aivan loistava idea! Kirja kuulostaa hyvältä :) Toivottavasti pääsette vaikuttamaan Otavaan ja tukemaan kotimaista työllisyyttä myös painattamalla kirjanne Suomessa!

Toimitus
Toimitus

Vau! Mahtava uutinen! Niin ne lilyläiset vaan kuoriutuvat kirjailijoiksi, emmekä yhtään ihmettele! :)

Surku (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/laurareissaa

No vautsi vau todellakin! Onnittelut rouvalle pitkäaikaisen unelman toteutumisesta! Ruoanlaiton suunnitelmallisuus onkin tärkeä ja ajankohtainen teema, joten hieno juttu, että olette tarttuneet juuri siihen.

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Siis tää on julkaistu eilen?! :D Apua mä en tiedä enää mitä uskoa. :(

Eka olin ihan että JEEE ja nyt lähinnä pienen hämmennyksen vallassa. Pliis voikko postata aiheesta tänään. :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Kyllä tämä on ihan totta, ei aprillia :)

 

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Siinä tapauksessa ihan mahtavaa, onnea!! :)

(Toisaalta sääli - ois ollu eilisen uskottavin ja paras. :D)

tiinamria (Ei varmistettu) http://wavehellogoodbye.blogspot.com

Vautsi! Kuulostaa todella mahtavalta! Onko jo tarkempaa tietoa julkaisuajankohdasta?

Tommi K
Isyyspakkaus

"Syyskuu". Ei siis sen tarkempaa.

Hosuli
Hömppäblogi

 

Huippua! Erityisesti Rouvan kasvisreseptejä odotan innolla. Varmaankin pidät lukijat ajan tasalla projektin etenemisestä...? :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Siitä ei ole epäilystäkään :)

Minde (Ei varmistettu) http://abitfunktional.blogspot.com

Vau, tosi upee juttu! Jään innolla odottelemaan kirjan julkaisua :)

Taija (Ei varmistettu)

Onnea valtavasti! Hienosti olette keksineet uudenlaisen tavan lähestyä aihetta. Hienoa on myös se, että reseptit ovat olleet käytössänne vuosia eikä niin, että kirjaa varten on väkisin keksitty reseptejä. Tuo viimeinen lause "Rouvan pitkäaikainen unelma alkaa olla nyt jo aika lähellä toteutumistaan." on jotenkin koskettava, upeeta että unelmat käy toteen!

Tiina G (Ei varmistettu)

Aivan mahtavaa - kuulostaa todelliselta intohimon ja rakkauden projektilta yksinkertaisen hyvään ruokaan! En malta odottaa, että pääsemme lukemaan ja kokkaamaan teidän työn tuloksia!

papua! (Ei varmistettu)

Mahtavaa! Onnea!
Odotan innolla!

Coffee to go

Tää on pakko hankkia! Onnea!

Kommentoi