Gastronaatti: Arjen ruokavinkit #27

En ole tullut jakaneeksi arjen ruokavinkkejä sen jälkeen, kun jäin hoitovapaalle. Rouvalla on ensinnäkin ollut vähemmän reseptejä postattavana, kun arjen ruokavastuu siirtyi minulle, ja toisekseen en ole itse lainkaan Rouvan kaltainen kekseliäs keittiöihme. Olen myös hyvin laiska ottamaan kuvia arkiruoka-annoksistamme, mutta toisinaan olen tehnyt omalle Instagram-tililleni ruoanlaittovideostooreja.

Nyt kävin läpi Rouvan instakuvat parilta kuukaudelta ja löysin muun muassa tällaisia ruokia:

B4259F78-DC1D-444F-9ACE-2239BE85CCB8.jpeg

”Tajusin myöhään illalla käyttäneeni kaikki kaurahiutaleet leipätaikinaan, joten ajattelin korjata vahingon hauduttamalla yön yli -uunipuuron spelttijyvistä, joita olin joskus saanut kaverilta tuliaisiksi. Tyttö maistoi lusikallisen eikä pitänyt, poika kolme eikä ilmeisemmin pitänyt. Minusta tämä oli oikein hyvää. Eli puolitoista desiä huuhdeltuja spelttijyviä (voisi hyvin olla ohraa) voideltuun vuokaan ja perään litra maitoa ja puoli teelusikallista suolaa. Vielä sekoitus ja sata-asteiseen uuniin yön yli. Lautaselle viipaloin seuraksi puolikkaan päärynän ja ripottelin muutaman cashewpähkinän. Aika luksusta, minä sanon. #keittiössänyt #uunipuuro #aamupalahommia”

230D62A7-DDDC-4441-8E80-084E7ADA86EF.jpeg

Isänpäivän raviolitehdas. #keittiössänyt #pastahommia #pikkunaatti

B4B0E2B2-4562-486C-B01B-0F86E0E5E454.jpeg

”Tällaistakin pastataidetta löytyy puhelimesta eilisen jäljiltä <3 #itsetehtypasta #punajuuripasta”

6A1F6E61-6A30-4C76-BCF8-83825CF77F67.jpeg

”Maaninen #paahtajanainen avasi viime viikonloppuna myös ruusukaalikauden: kaalit puoliksi ja pellille, perään oliiviöljyä, jeeraa ja suolaa ja 175-asteiseen uuniin vajaaksi puoleksi tunniksi. #syysruokaa #ruusukaali”

8FE148AE-6925-435B-A1C7-0C307E959A1D.jpeg

”Täällä on nyt meneillään todella vahva perunakausi. #keittiössänyt #uuniperunat #turvaruokaa #taas”

EFBFFEC6-99CA-4DE6-AA90-AF8D4A50D48C.jpeg

”Hirven kaveriksi tein (ihan liian) pitkästä aikaa perunavuokaa, vai onko nämä nyt niitä kermaperunoita. Viipaloin mandoliinilla kahdeksan perunaa (enkä sormiani!), huuhtaisin ja kaadoin vuokaan. Sekoitin isossa lasissa purkin kermaa, 3/4 tl suolaa, kierroksen valkopippuria myllystä ja 1/4 tl raastettua muskottipähkinää, kaadoin vuokaan ja sekoitin käsin. 200 astetta, vajaa tunti. Ai että! #keittiössänyt #retrokeittiö #kermaperunat”

DF46002F-1486-4E8C-995F-44FDB770B5BB.jpeg

”Hei hei hirvi, nähdään illalla! #keittiössänyt #syysruokaa #hirvipata”

99B7F7AC-C4A4-43C9-9ABD-5D73A3E8ABF8.jpeg

Tyttö oli piirtänyt ja leikannut koko aamun paperista rinkeleitä, jäätelöitä, nakkeja ja tomaatteja kahvilaleikkiään varten, kun ehdotin oikeiden muffinssien leipomista. Mittasuhdetta on vähän vaikea nähdä kuvasta, mutta tehtiin pikkuruinen taikina minikokoisiin muffinssivuokiin. 

Vaahdotimme 100 grammaa pehmeää voita ja desin kookossokeria vaahdoksi. Lisäsimme yhden kananmunan ja vaahdotimme tasaiseksi. Seuraavaksi taikinaan tuli 1 tl leivinjauhetta, 1 tl vaniljajauhetta, 2 rkl kaakaojauhetta ja desi mantelijauhoa, jotka sekoitimme tasaiseksi. Ihan lopuksi lisäsimme vuorotellen muutamassa erässä desin maitoa ja 2 desiä vehnäjauhoja nopeasti, ilman turhaa vatkaamista. Jaoimme taikinan pikkuvuokiin, niitä tuli 18, ja paistoimme muffinsseja 180-asteisessa uunissa vajaan kymmenen minuuttia. Muffinssit olivat söpöjä ja meheviä sellaisenaankin, mutta päätin vielä kokeilla kuorrutteen tekemistä, koska en ole tehnyt sellaista koskaan. Vatkasin 50 grammaa huoneenlämpöistä voita vaahdoksi ja lisäsin ruokalusikallisen kaakaojauhetta ja desin tomusokeria ja vaahdotin. Loppusilaukseksi kaapista löytyi pakastekuivattua vadelmarouhetta.

Tulisitko ostoksille? Varaa runsaasti rahaa: maksoimme miehen kanssa äsken 99 leikkieuroa neljästä kuppikakusta ja kahdesta erikoiskahvista :D #keittiössänyt #pikkunaatti #kahvilaleikki #kuppikakkuja

2E5CAF74-F35B-43FC-90E4-07E1EADC286F.jpeg

”Johan tässä ehti mennä muutama viikko ilman uunifetaa. Tänään hän kohtasi uunipellillä kukkakaalin, kaksi sipulia ja oksan puutarhamökin oreganoa. #keittiössänyt #paahtajanainen #uunifeta”

076F17B4-5672-4E55-9142-B718D607D102.jpeg

”Prinsessasipsipäivä. Hyvä kun ehdin napata kuvan, nyt lautanen on jo tyhjä. #keittiössänyt #lauantai #punajuurisipsit #gastronaatti2”

D6F05D12-8308-439A-B07F-FE5C0D15F766.jpeg

”Varmin syksyn merkki on tässä: viikonloppuna tuli TAAS leivottua peltipiirakkaa. Tällä kertaa täytteenä (uunissa paahdettua) parsakaalia, paistettua sipulia, täysjyväriisiä, suolaa, pippuria ja mozzarellaa. Taikinan sekoitin voista, kermaviilistä, suolasta, spelttijauhoista ja vehnäjauhoista ja tavoistani poiketen lisäsin myös pikkuisen leivinjauhetta. Olipa herkullista! #peltipiirakka #peltipiirakkahulluus”

DC2ED474-EFBA-4DEE-82F4-858ED7EF4DC1.jpeg

”Polkaisin töistä kotiin, ja näkymä hellalla oli tämä. Koti-isät <3 #keittiössänyt #kotimies #lohisoppa #perinteinenlohikeitto”

E63E9302-9D98-4DE8-9071-9141EF0507BC.jpeg

”Tilasin kotimieheltä sienikaalilaatikkoa suppilovahveroista, ja niin sellainen odotti uunissa töistä kotiutuessani. #keittiössänyt”

DE988F9B-AC50-410C-96C2-933047F7DA8E.jpeg

”Haudutin viikonloppuna pitkästä aikaa yön yli karitsan lapaa, jota syödään alkuviikko. Tänään lautasilla kvinoasalaatissa: uunissa (aiemmin) paahdettua kukkakaalia, paistettua sipulia, uunissa paistettua fetaa ja uunissa (aiemmin) paahdettuja kurpitsansiemeniä, kastikkeessa sitruunamehua, suolaa, oliiviöljyä ja lehtipersiljaa. #keittiössänyt #maanantai”

 

Rouva Instagramissa: @satu_koivisto

Sarjan edelliset osat:
Gastronaatti: Arjen ruokavinkit #26
Gastronaatti: Arjen ruokavinkit #25

Gastronaatti: Arjen ruokavinkit #24

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.