Gastronaatti II:n julkkaritunnelmia

Gastronaatti II:n julkkarit pidettiin torstaina kotonamme. Halusimme järjestää pienet ja intiimit juhlat, ja Rouva tietysti päätti valmistaa kaikki juhlissa tarjottavat ruoat itse.

gastronaatti_kaisujouppi_96A8088.jpg

Olin itse niin keskittynyt seurustelemaan, että kuvien ottaminen unohtui lähes kokonaan. Onneksi kustantaja oli ollut kaukaa viisas ja pyytänyt paikalle ammattiapua, ja sainkin valokuvaaja Kaisu Joupilta niin hienoja kuvia tilaisuudesta, että oli vaikea valita postaukseen vain kaksitoista niistä! Olen kyllä todistettavasti kulkenut kameran kanssa, mutta esimerkiksi pitopöydän ruoat jäivät itseltäni kuvaamatta täysin.

gastronaatti_kaisujouppi_96A8195.jpg

Tarjolla oli tietysti herkkuja kirjan sivuilta: Munakoiso-kvinoasalaattia ja uunissa paahdettua fetajuustoa, porkkananugetteja ja basilika-jogurttidippiä sekä basilika-cashewtahnaa leivän päälle. Juurileipä ei ole itse asiassa mukana kirjassa, mutta kaikki Rouvan Instagram-seuraajat kyllä tietävät, miten innokkaasti hän leipoo leipää jopa useita kertoja viikossa. Jälkiruoaksi oli vielä omenapiirakkaa ja maailman parasta mudcake-tyylistä suklaa-pähkinäkakkua, jota olemme tarjonneet kaikissa juhlissamme yli kymmenen vuoden ajan.

gastronaatti_kaisujouppi_96A8146.jpggastronaatti_kaisujouppi_96A7829.jpg

Paikalla oli tuttuja toimittajia ja bloggaajia. Tilaisuus alkoi tietysti kirjan signeerauksilla.

gastronaatti_kaisujouppi_96A7927.jpg

Pohdimme ennen juhlia, pitäisikö lasten olla jossain hoidossa, mutta se alkoi tuntua jotenkin väärältä. Hekin ovat niin vahvasti läsnä sekä blogissani, Rouvan instassa että kirjassamme, että heidänkin piti saada olla mukana juhlimassa, varsinkin kun juhlat järjestettiin kotonamme.

gastronaatti_kaisujouppi_96A7968.jpg

Pienempi heistä oli se, jota varsinaisesti jännitimme. Pelko oli, että hän ei antaisi äitinsä olla hetkeäkään rauhassa ja päätyisi kirkumaan lattialle. Vielä mitä: hän meni sylistä syliin ja kävi halailemassa useampaa vierasta. Äiti sai seurustella rauhassa vieraiden kanssa, eikä kukaan kirkunut lattialla.

gastronaatti_kaisujouppi_96A8164.jpg

Kirjan kustantaja, Hanna Gullichsen, kertoi, että Rouva on tavattavissa sekä Helsingin kirjamessuilla lokakuussa että jo ensi viikolla ke 4.10.2017 Helsingin keskustan Stockan Herkussa, jossa hän on kokkailemassa iltapäivästä alkaen. Tarkemmista aikatauluista saa tietoa molempien leidien Instagram-tileiltä.

gastronaatti_kaisujouppi_96A8261.jpg

Oli jännittävää, kun vieraat pääsivät ensimmäistä kertaa selailemaan kirjaa.

”Noo… miltä näyttää..?”

gastronaatti_kaisujouppi_96A8366.jpggastronaatti_kaisujouppi_96A8270.jpg

Kovastihan kaikki tietysti kehuivat kirjaa ja sen kuvia. Ja kyllähän se kieltämättä näyttää hyvältä omaan silmäänkin. Painojälki on todella hyvää, kuvat ovat kirkkaat, raikkaat, valoisat ja terävät, ja ne näyttävät hyvin pitkälti siltä, miltä omalla ruudullanikin.

gastronaatti_kaisujouppi_96A8350.jpg

Juhlat menivät aivan liian nopeasti, ja niitä olisi hyvin voinut jatkaa vaikka iltaan saakka.

Nyt tietysti toivomme, että mahdollisimman moni innostuu kirjasta, kertoo siitä kavereille ja että se näkyisi myös mediassa. Tiedän ainakin, että monet lehdet ovat pyytäneet siitä arvostelukappaleita.

gastronaatti_kaisujouppi_96A8203.jpg

Ensimmäiset kommentit lukijoilta ovat olleet hyvin positiivisia. Kuulemme niitä mielellämme myös lisää, joten jos olet jo päässyt hypistelemään kirjaa, kerro täällä tai Rouvan Instagram-tilillä, oletko sinä jo rakastunut ruoanlaittoon. Myös kirjan kuvia saa kehua vuolaasti! 🙂

Postauksen kuvat: Kaisu Jouppi

koti kirjat ruoka-ja-juoma
Kommentit (6)
  1. Onpa kurja kuulla talosta, kovasti voimia remonttiin ja evakkoon.
    Ja kiitos kauniista sanoistasi kirjasta!

  2. Viikonlopun aikana selvisi, että talomme ikkunaremontti laajenee kosteusvaurioiden vuoksi molempien talon päätyjen kattavaksi ja joudumme lähtemään kahden alle 3-vuotiaan kanssa evakkoon jo ensi viikon aikana. Siltikin olen jaksanut miehelleni hehkuttaa perjantaina postiluukkuun kolahtanutta kirjaa. Miten raikas ote, uudenlainen ajattelu ja näpsäkät reseptit! Tykkään! Tosi paljon! Kiitos!

    1. Huh, kuulostaa rankalta. Mutta kiva kuulla, että kirja on ilahduttanut!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *