Glögitestissä Blossa 2017 vs. Loimu 2017

Avasin glögikauden jo muutama viikko sitten, kun huomasin Blossan (Altia) ja Loimun (Lignell & Piispanen) vuosikertauutuudet Alkon hyllyssä.

img_5609-2_1.jpg

Tavakseni on tullut ostaa joka vuosi molempia glögejä ja maistella niitä marraskuulta aina jouluun saakka.

Olin tekemässä jo blogiin postaustakin aiheesta, mutta yhtäkkiä huomasin, että Loimulta onkin tullut tänä vuonna yhden maun sijaan kaksi makua: sininen ja valkoinen. Suomi 100.

Olin ostanut aiemmin vain sinistä, joten jouduin tekemään vielä uuden retken pitkäripaiseen, jotta saisin myös valkopulloisen version maisteluun. Kyseistä tuotetta on muuten saatavilla ainakin tällä hetkellä harvemmista Alkoista, joten kannattaa tarkistaa saatavuus netistä ennen ostosmatkaa.

img_5950-2.jpg

Sinisessä pullossa on Loimun tuttua punaviiniglögiä (ylin kuva), ja valkoisessa pullossa valkoviiniglögiä (kuva alla). Molempien mausta kerrotaan löytyvän mesimarjaa, kuusenkerkkää ja tietysti joulumausteita.

En yleensä lue etukäteen, mitä makuja glögeistä pitäisi löytyä vaan yritän miettiä sitä ensin itse. Maistelen glögejä sekä kylmänä että lämpimänä, sillä jostain kummallisesta syystä pidän glögeistä usein enemmän kylmänä tai huoneenlämpöisenä.

Sinisen pullon punaviiniglögi on sekä maultaan että tuoksultaan hyvin marjainen. Mesimarjaa en osannut löytää ennen kuin luin siitä, ja myös kuusenkerkkä jäi havaitsematta, vaikka yritin siitä luettuani varta vasten etsiä sitä. Itse löysin tuoksusta ja mausta mansikkaa ja runsaasti kardemummaa. Glögi oli tänäkin vuonna hyvin makeaa, ja lämmitettäessä makeus vielä korostui. Vähemmänkin sokeria siis riittäisi.

Valkoisen pullon valkoviiniglögi yllätti värillään. Glögi ei nimittäin ollutkaan vaaleaa vaan persikkaisen roseeta.img_5879-2.jpg

Valkoviiniglögi on punaviiniglögin tapaan hyvin makeaa, ja kylmänä alkoholi maistuu yllättävän voimakkaasti. Tuoksu on kylmänä enemmänkin hedelmäinen kuin marjainen, ja yksittäiset mausteet eivät maistu yhtä voimakkaasti kuin kardemumma punaviiniglögissä. Lämmitettynä mausteet voimistuvat ja makukin alkaa muistuttaa enemmän punaviiniglögiä. Vaikka muita glögejä joisinkin kylmänä, tämä glögi vaatii lämmityksen.

Tänä vuonna Blossan maku on ”Old Delhi” ja se on siis saanut inspiraationsa Intiasta. Alkon sivuilla glögin kerrotaan olevan vaaleankeltainen, mangoinen, appelsiininen, inkiväärinen, kardemummainen, kevyen chilinen ja hennon kanelinen.

img_5714-2.jpg

Ensimmäinen oma mielikuvani oli trooppinen. En osannut sanoa, mitä trooppisuus oli, mutta se osoittautui mangoksi. Chiliä en alkuun mausta löytänyt, mutta neilikka maistui siinä voimakkaasti. Maku on hivenen karvas, ja karvaus korostuu lämmittäessä. Voimakas hedelmäisyys puolestaan pehmenee lämmittämisen myötä.

Ensimmäisen hämmennyksen jälkeen maku alkoi tuntua jopa raikkaalta. Glögi ei ole yhtä makeaa kuin Loimut, ja mausteissa on mukavaa potkua. Ehkäpä syynä onkin se chili.

img_5674-2.jpg

Nyt on vaikea valita, kumpi oli suosikkini, sininen Loimu vai Blossa. Molemmissa oli hyvät puolensa ja molemmat voittivat valkoisen Loimun. Mutta onneksi voin valita molemmat ja nauttia niitä vuorotellen!

Makoisaa glögikautta!

Kommentit (2)
  1. Mukava lukea näitä glögiarvosteluja. Vaikka jokaisella on omat suosikkinsa ja makuja on monia, niin näistä saa silti aina vähän osviittaa, mitä kannattaa hankkia ja mitkä voi suosiolla jättää hyllyyn.

    1. Kiva kuulla, kiitos!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *