Goodnight, sweet prince

Isyyspakkaus

Suljin valkoisen MacBookini kannen viimeistä kertaa. Nyt sen paikka on SER-jätteen joukossa.

Ai että mitä sitten?

Tämä oli minulle rakas kone, ensimmäinen MacBookini, ja kiinnyin siihen enemmän kuin mihinkään muuhun elektroniseen laitteeseen. Vietin sen kanssa myös enemmän aikaa kuin minkään muun kanssa. Voisin sanoa jopa "kenenkään", heh. Kone oli vierelläni sohvan käsinojalla niin usein, että se oli kuin yksi perheenjäsen.

Tällä koneella tein kaikki hommani kotitoimistolla vuosien 2008 ja 2013 välillä. Pidin sillä blogia myös ensimmäiset vuodet, ja Rouva kirjoitti sillä ensimmäisen kirjansakin vielä vuonna 2014.

Vanha kone, vuoden 2007 mallia, alkoi kuitenkin olla jo liian vanha ja hidas, ja soveltui tekstinkäsittelyynkin enää juuri ja juuri. Ei se oikein enää jaksanut pyörittää uusia ohjelmia, sen lämmönsäätelypiiri oli simahtanut, kone kuumeni pohjasta ja sen akkukin oli siinä kunnossa, että konetta pystyi käyttämään enää vain kytkettynä verkkovirtaan.

Ostin valkoisen MacBookin oltuani PC-mies vuosikausia. Vielä lukioaikoina kotikoneeni oli Apple Macintosh, pöytämallia, mutta opiskelujen aikaan ja pitkään niiden jälkeenkin käytin vain Windows-koneita. Kymmenisen vuotta sitten mielessäni alkoi kuitenkin itää ajatus, että Macci voisi toimia Windows-konetta paremmin. Ja niinhän se toimikin.

PC:issä ja Windowsissa oli aina vaikka minkälaisia ihmeongelmia, mutta MacBook yksinkertaisesti toimi. Se oli rakkautta ensikosketuksesta. Pitkään käytin edelleen PC:tä töissä ja Maccia kotona, mutta muutama vuosi sitten päätin siirtyä myös töissä Mac-mieheksi. Sittemmin en ole Windows-koneita käyttänyt enkä ikävöinyt.

Kun Rouva alkoi kirjoittaa Gastronaatti 2:ta reilu vuosi sitten, päätin, että sitä ei tällä koneella kirjoiteta, ja Rouvankin on aika saada uusi läppäri. Vielä hän yritti kysellä, olisiko mahdollista löytää valkoista konetta, mutta eipä niitä enää tämän mallin jälkeen ole tehty. Nyt Rouvakin on jo tottunut tähtiharmaaseen MacBookinsa.

Viime viikonloppuna uskalsin vihdoin tyhjentää vanhan koneen kovalevyn ja ylikirjoittaa tyhjän tilan päälle.

Sitten nykäisin johdon irti seinästä ja suljin kannen.

Good-night, sweet prince - and flights of angels sing thee to thy rest.

Kommentit

N. (Ei varmistettu)

Mä niiiiiin tiedän mistä sä puhut; mä tein kans saman raskaan päätöksen reilu vuosi sitten kun edessä oli gradu-urakka. En uskaltanut luottaa omaan valkoiseen Macbookkiini enää, joten hankin uuden koneen rakkaan vanhuksen tilalle ja laitoin vanhan läppärin eläkepäivien viettoon. Tarkoitus oli tyhjentää muisti ja nollata koko kone, mutta kummasti se urakka odottaa edelleen tapahtumistaan :D

Oli jännä huomata miten sitä olikin ehtinyt kymmenen vuoden aikana muodostua tunneside tietokoneeseen, vaikka normaalisti en välitä tavaroista tuon taivaallista. IT-tyyppien kirous? :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Olihan siinä tyhjentämisessä oma hommansa, ja piti vielä tarkistella, että tiedostot olivat oikeasti tallessa ja siirretty uuteen koneeseen...

Heikkis (Ei varmistettu)

Hei apua, ei liity tähän yhtään mutta olen kuumeisesti yrittänyt löytää parsasalaattiohjetta, mutta en vaan löydä. Kuvia siitä oli 5 + 1 synttärijutussa. Olisiko mahdollista saada ohjetta? :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Hmm, siinä ei tainnut olla sen ihmeellisempää kuin uunissa paahdettuja parsoja, salaattia, paahdettuja saksanpähkinöitä ja sitruunamehusta ja sinapista hyrskytetty kastike. Tosi simppeli siis.

SaaraSofia (Ei varmistettu)

Oma, täysin vastava koneeni hyrrää sylissä vienosti (eli kuin mopiviritetty jääkaappipakastin) ja kuumenee kuin mikä. Uusi kone on ollut hankinnan alla jo pitkään mutta aina keksin uuden takarajan, jotenkin ei vain raaski!

Tommi K
Isyyspakkaus

Mutta sitten kun on uusi ja huomattavasti kevyempi kone, joka toimii vielä moitteettomasti, huomaa minkälainen painava rakkine se vanha olikaan. Suosittelen. Mulla on MacBook Pro Retina, paras hankintani ikinä. Rouvalle ostin hieman pienemmän ja keveämmän MacBookin. 

Omppupomppu (Ei varmistettu)

Meillä kaikki vanhat käytöstä "poistetut" koneet saavat melkein aina uuden elämän joissain ihme projekteissa kaappien perukoilla. :D Olen oppinut, että ei esimerkiksi yhtään haittaa, jos näyttö on hajalla, ihan on kone vielä käyttökelpoinen. :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Heh, mä en ole tarpeeksi nörtti tuollaisiin ihmeprojekteihin :)

Kommentoi