Hakaniemen Lasihalli avasi ovensa

Tervetuloa virtuaaliselle kauppareissulle Hakaniemen uuteen Lasihalliin!

Lasihalli on Hakaniemen torin laitaan noussut mustanpuhuva rakennus, johon Hakaniemen kauppahallin yrittäjät siirtyivät evakkoon varsinaisen hallin remontin ajaksi.

IMG_0377-2.jpg

Remontti kestää arviolta jopa kolme vuotta, joten toimivien tilojen saaminen oli tärkeää sekä yrittäjille että meille asiakkaille. Olemme itsekin ostaneet ison osan ruoistamme jo vuosikaudet rakkaasta hallistamme, ja olinkin heti ensimmäisten joukossa katsastamassa paikkoja, kun Lasihalli avautui muuton jälkeen eilen.

IMG_0260-2.jpg

Oli onni, että kaupunki päätti rakentaa väistötilat Hakaniemen torille, johon on käytännössä yhtä helppoa tulla kuin viereiseen halliinkin. Yksi vaihtoehdoista olisi ollut Elannon talo risteyksen toisella puolella, mutta kovin piilossa hallin kauppiaat olisivat siellä olleet. Vakioasiakkaat olisivat sinne varmasti löytäneet, mutta kyllä tämä lasihalli on huomattavasti tyylikkäämpi ratkaisu.

Toiset ovat kyllä kritisoineet hallin ulkonäköä ja pitävät sitä liian mustana ja sopimattomana ympäristöön, mutta ensinnäkin kyse on väliaikaisesta rakennuksesta, joka siirtyy muualle, kun hallin remontti valmistuu, ja toisekseen sisältä halli on hyvin valoisa ja avara.

Valoisuus olikin se, mihin ensimmäisenä kiinnitin huomiota. Vasta lasihallin sisällä ymmärtää, että seinät todella ovat lasia joka puolelta. Ikkunoiden ulkopuolella olevat puusäleet auttavat siihen, että kesällä aurinko ei paista aivan suoraan halliin sisään aamusta iltaan mutta luonnonvaloa on silti runsaasti.

IMG_0266-2.jpg

Kaikki liikkeet ovat nyt yhdessä kerroksessa, istumatilaa tuntuu olevan reilusti enemmän kuin aiemmin ja käytävät ovat väljemmät.

Uskon, että erityisesti kauppahallin kakkoskerroksesta muuttaneet liikkeet hyötyvät uusista tiloista. Vaikka itsekin olen käynyt kauppahallissa lähes viikoittain, olen käynyt hallin yläkerrassa vain muutamia kertoja. Nyt huomasin monta hauskaa puotia, joiden olemassaolosta en edes tiennyt aiemmin.

IMG_0275-2.jpg

IMG_0294-2.jpg

Kauppahallin ruokakaupat ovat kuitenkin meille se tärkein asia, ja kävin tarkastamassa kierroksellani kaikki liikket, joissa asioimme. Niistä tärkein on Hallin Luomupuoti, josta ostamme vihanneksia, juureksia ja hedelmiä.

IMG_0401-2.jpg

Luomupuodin kaikki tuotteet ovat liikkeen nimen mukaisesti luomua. Kesällä ja syksyllä monet asiat ovat kotimaisia, mutta talvella tuoreet kasvikset tulevat pitkälti Ranskasta.

IMG_0392-2.jpg

Kalakauppamme on Reitin kala, josta saa aina takuuvarmasti niin tuoretta kalaa kuin mahdollista. Nyt odotamme madekautta – sekä me että liikkeen omistaja.

IMG_0329-2.jpg

Lihat haemme lähes aina Reinin lihasta. Yleensä luomukaritsaa tai hirveä. Usein jauhelihaa, joskus isompia lihakimpaleita, joita haudutetaan pitkään uunissa. Toisinaan erinomaisia tuoremakkaroita. Hauskaa muuten, miten sekä Reitin kala että Reinin liha ovat Lasihallissa lähes samannäköisiä kuin varsinaisessa hallissakin, ja jopa tuotteet taisivat olla samassa järjestyksessä!

IMG_0335-2.jpg

Rouvan rakastamaa kylmäsavulohta haemme Kalakauppa Rosendahlista, josta saa myös herkulliset lämminsavu- ja graavikalat, ravut ja sillit. Kun tähän kylmäsavuloheen tottuu, ei ole enää paluuta markettien vakuumipakattuihin kaloihin.

IMG_0323-2.jpg

Sitten on tietysti Lentävä lehmä. Ei ole halliretkeä ilman ostoksia Helsingin parhaassa juustokaupassa. Sieltä haemme tuoreet luomukananmunat, irtomyynnissä olevat kirnuvoit ja tietysti kaikki ne juustot.

IMG_0269-2.jpg

Parmesaania, Goudaa, Oud Bruggea, Provolone Piccantea, Brebiouta, Le Roulea, Appenzelleriä, Peltola Blueta, Gorgonzolaa, Hakaniemeä, Linnunlaulua, Mozzarellaa… Jos joskus tuntuu, että syö samoja juustoja viikosta toiseen, asiantuntevalta henkilökunnalta löytyy varmasti ehdotus, mitä muuta valita.

IMG_0373-2.jpg

Aiemmin haimme leipämme (usemmin Leipomo Limbun spelttileipää) Leipätorilta, mutta Rouvan innostuttua juurileipomisesta, emme ole enää tarvinneet kaupan leipiä. Runebergintortut haen tietysti yhä täältä.

IMG_0348-2.jpg

Hakaliha myy puoli-ilmaisia kananmaksoja, joista tulee mainio maksapatee.

IMG_0303-2.jpg

Roinisilta saa puolestaan italialaiset prosciuttot.

IMG_0316-2.jpg

Ja Kestoleikkeen palvikinkut ovat omia suosikkejani leivän päälle.

IMG_0310-2.jpg

Näillä pärjää jo aika pitkälle, mutta toisinaan ostan kahvia Parhialasta.

IMG_0278-2.jpg

Ja oliiviöljyä Deli Delistä.

IMG_0290-2.jpg

Oli hauska nähdä, miten Lasihalli täyttyi ihmisistä ja sekä asiakkaat että kauppiaat tuntuivat tyytyväisiltä tiloihin.

Mahtavaa on myös, että hallin aukioloaikoja on nyt pidennetty kahdella tunnilla! Lasihalli on avoinna arkisin peräti kahdeksaan ja lauantaisin kuuteen. Kannattaa toki tarkastaa liikekohtaiset aukioloajat, sillä osa kaupoista saatta sulkeutua jo aiemmin.

Ja sitten ei muuta kuin ostoksille ihan fyysisesti!

Kommentit (2)
  1. Retket hallin yläkertaan isovanhempien kanssa on jääneet lapsuudesta mieleen tosi voimakkaasti. Siellä oli jos mitä ihanaa ja ihmeteltävää! Alakerrassa oli proosallisempaa kalanhajua, mutta yläkerta oli ihan ihmemaa.

    1. Onneksi yläkerran puodit tulevat siis nyt tutuiksi!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *