Halloween-kurpitsa

En tiedä, mistä tyttö keksi irvistelevät Halloween-kurpitsanamaat, mutta eräänä päivänä viime viikolla hän alkoi piirrellä ja askarrella niitä. Hän myös toivoi kovasti, että tekisimme oikean Halloween-kurpitsan.

Ja sehän tapahtuikin nopeammin kuin kukaan olisi arvannut.

IMG_2026.jpg

Viime viikolla huomasin siirtolapuutarhan Facebook-sivulta viestin, jossa kanssapuutarhuri halusi vaihtaa ylimääräisen kurpitsansa omenamehuun. No mutta! Kolme pulloa sinulle, nelikiloinen kurpitsa minulle!

IMG_1875.jpg

Kurpitsa kaiverrettiin pari päivää myöhemmin.

Tein kurpitsan pohjaan reiän.

IMG_1895.jpg

Siemenhöttö lusikoitiin pois kurpitsan sisältä.

IMG_1917.jpg

Sitten otin kurpitsasta irti mahdollisimman paljon syötävää. Kurpitsahan olisi syötävää periaatteessa aivan kuoreen asti, mutta liian ohueksi kuorta ei voi jättää, jotta kurpitsalyhty pysyy kasassa. Käytin muuten kurpitsan kovertamiseen jäätelökauhaa, joka oli erinomainen vehje siihen. 

IMG_1944.jpg

Syötävää tuli yllättävän paljon. Osa keitettiin soseeksi, osa paahdettiin uunissa ja siemenhötönkin voi käyttää esimerkiksi rieskoihin, kun siemenet ottaa pois sen seasta.

IMG_1957.jpg

Kun kurpitsa oli koverrettu ontoksi, piirsin kasvot sen pintaan.

IMG_1984.jpg

Sitten leikkasin kasvot viivoja pitkin veitsellä.

IMG_1991.jpg

Lopuksi laitoin kurpitsan sisään led-valon ja sen aukkoihin palan keltaista silkkipaperia, jotta valo leviäisi tasaisemmin ja kauniimmin. 

IMG_2018.jpg

Tällainen siitä sitten tuli. Ei se Halloweeniin asti säily, mutta tehdään sitten uusi lähempänä sitä!

Kommentit (4)
  1. Ne siemenet ovat herkullisia, kun puhdistaa ne, sekoittaa öljyssä ja suolassa ja laittaa uuniin paahtumaan. 🙂 Vinkiksi, vaikka jos tänä vuonna teette uuden lyhdyn.

    1. Voi, kyllä niitä on täällä paahdettu! 🙂

  2. Meidän eka kurpitsalyhty homehtui jo portaille. Sitten kuulin että sisälle kannattaa laittaa jotain korteudenimijää niin ei ihan niin nopeasti pilaannu. Kannattaa selvitellä ehkä ideaa tarkemmin niin säilyis tuo teidän upea lyhty pidempään kuin meidän.

    1. Mä vedin niin ohueksi sen kuoren, että homehtuminen ei ole ongelma vaan se, että kurpitsa menee kasaan. Katso Instagramista kuva 🙂 Mutta mieluummin teen uuden kuin heitän hyvää, syömäkelpoista kurpitsaa hukkaan.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *