Harmooninen lounas

Isyyspakkaus

Ravintola Harmooni Jyväskylässä (Väinönkatu 1) on se paikka, jollaista kaipasimme kaupunkiin pitkään. Kävimme maistelemassa ravintolan illallisen viime kesänä, ja nyt päätimme nauttia perjantailounaan ravintolan terassilla.

Ilma olikin mitä mainioin kirjaimellisesti ulkona syömiseen, ja terassin auringonvarjon alla oli leppoisaa istuskella lasten kanssa.

Harmoonin lounas on hinta-laatusuhteeltaan varmasti parhaita, mitä Jyväskylästä löytyy. 12,50 euron hinnalla saa kolmen ruokalajin lounaan pöytiin tarjoiltuna.

Rakennus on toiminut aiemmin historiassaan mm. harmoonitehtaana, ja yksi tehtaan tuotoksista on esillä ravintolan sisätiloissa. Koska tyttö ei ole koskaan nähnyt harmoonia, kävimme katsomassa sitä, ja esittelin hänelle myös, miten siihen pumpataan ilmaa polkimilla.

Päivittäin vaihtuvan lounaan alkuun oli tällä kertaa salaattia.

Pääruoka oli revittyä poroa ja perunakakkua.

Jälkiruokana oli pieni kakkunen ja raparperiä.

Lounas oli niin erinomainen kuin ajattelin, ja harmittelen taas sitä, etten pääse useammin syömään Harmoonissa. Seuraavan kerran on sitten varmaan taas illallisen vuoro. Toivottavasti siihen tarjoutuu tilaisuus jo aiemmin kuin vuoden päästä!

Kommentoi