Harmooninen lounas

Ravintola Harmooni Jyväskylässä (Väinönkatu 1) on se paikka, jollaista kaipasimme kaupunkiin pitkään. Kävimme maistelemassa ravintolan illallisen viime kesänä, ja nyt päätimme nauttia perjantailounaan ravintolan terassilla.

IMG_8733.jpg

Ilma olikin mitä mainioin kirjaimellisesti ulkona syömiseen, ja terassin auringonvarjon alla oli leppoisaa istuskella lasten kanssa.

IMG_8729.jpg

IMG_8764.jpg

Harmoonin lounas on hinta-laatusuhteeltaan varmasti parhaita, mitä Jyväskylästä löytyy. 12,50 euron hinnalla saa kolmen ruokalajin lounaan pöytiin tarjoiltuna.

IMG_8724.jpg

Rakennus on toiminut aiemmin historiassaan mm. harmoonitehtaana, ja yksi tehtaan tuotoksista on esillä ravintolan sisätiloissa. Koska tyttö ei ole koskaan nähnyt harmoonia, kävimme katsomassa sitä, ja esittelin hänelle myös, miten siihen pumpataan ilmaa polkimilla.

IMG_8715.jpg

IMG_8722.jpg

IMG_8718.jpg

Päivittäin vaihtuvan lounaan alkuun oli tällä kertaa salaattia.

IMG_8740.jpg

Pääruoka oli revittyä poroa ja perunakakkua.

IMG_8749.jpg

Jälkiruokana oli pieni kakkunen ja raparperiä.

IMG_8770.jpg

Lounas oli niin erinomainen kuin ajattelin, ja harmittelen taas sitä, etten pääse useammin syömään Harmoonissa. Seuraavan kerran on sitten varmaan taas illallisen vuoro. Toivottavasti siihen tarjoutuu tilaisuus jo aiemmin kuin vuoden päästä!

koti ruoka-ja-juoma matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *