Haudutettua karitsan lapaa
Ruokavinkki viikonlopuksi: Edulliset ruhonosat vaativat fileisiin verrattuna hieman viitseliäisyyttä, mutta lopputulos palkitsee. Tästä karitsan lavasta tehdystä padasta tuli niin maukasta, että voin lämpimästi suositella tätä kaikille. Ei, itse asiassa vaadin, että kokeilette tätä itse. Valmistus kuulostaa aikaavievältä, mutta juuresten pilkkominen on nopeaa, ja ruoka valmistuu uunissa aivan itsekseen.
Haudutettua karitsan lapaa (4-6 annosta)
Ainekset
- 1,5 kg luullista karitsan lapaa (Pyydä lihakauppiasta sahaamaan luu valmiiksi paloiksi)
- oliiviöljyä
- 2 sipulia
- 4 porkkanaa
- 1 palsternakka
- 1 pieni lanttu
- 10 aurinkokuivattua tomaattia
- noin 2 l kasvislientä
- 3 valkosipulinkynttä
- suolaa
- pippuria
- tuoreita yrttejä (esim. timjami, oregano)
Valmistaminen
- Nosta liha huoneenlämpöön muutama tunti ennen kuin aloitat
- Paloittele liha reilun kokoisiksi paloksi
- Kuori ja paloittele kaikki kasvikset muutaman sentin paloiksi
- Kiehauta kasvisliemi kattilassa
- Ruskista lihat kevyesti paistinpannussa oliiviöljyssä ja kaada ne tilavaan pataan tai uunin kestävään kattilaan
- Kuullota kasvikset paistinpannussa ja lisää ne lihojen kanssa samaa pataan. Kasvikset kannattaa kuullottaa kahdessa osassa, jos paistinpannusi on pieni tai matalareunainen.
- Paloittele aurinkokuivatut tomaatit ja lisää ne pataan
- Lisää kuumaa kasvislientä niin paljon, että lihat ja kasvikset peittyvät. Lisää tarvittaessa vettä.
- Kuori ja puolita valkosipulinkynnet, ja lisää ne pataan.
- Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä ja peitä pata foliolla
- Hauduta pataa 175-asteisessa uunissa neljä tuntia.
Tarjoile esimerkiksi riisin tai bulgurin kera.
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.