Havaintoja Englannin-matkalta

Isyyspakkaus

Vietin kaksi yötä työmatkalla Englannissa, Royal Leamington Spassa, joka sijaitsee Birminghamin esikaupunkialueella parin tunnin ajomatka päässä Heathrow’lta. Vanhassa kylpyläkaupungissa on nykyisin useampia pelifirmoja.

Englannissa ei ollut häivähdystäkään lunta, ja sää oli meikäläisittäin jopa melko keväinen.

Pääsin menomatkalla Finnairin uuden A350-laajarunkokoneen kyytiin, sillä ne lentävät nyt lyhyillä Euroopan-reiteillä. Kone oli sisältä yllättävän hiljainen ja uusi viihdejärjestelmä aiempaa niin paljon parempi.

Heathrow on muuten nykyisin yllättävän tehokas kenttä, ja sekä turvatarkastus että passintarkastus sujuivat käytännössä jonottamatta, ja nykyisen EU-passin elektroninen tarkastaminen vie vain sekunteja. Valitettavasti seuruueessamme oli myös EU:n ulkopuolelta tuleva kollegamme, joka sitten jonottikin passintarkastukseen 1,5 tuntia.

Englannissa kun on, on syötävä englantilaisia asioita.

En ollut aiemmin maistanut Christmas Plum Puddingia, ja sehän oli aika hyvää lämpimänä ja brandy-kastikkeen kanssa tarjottuna. 

Toinen jouluimellys, Mince Pie, on vieläkin makeampaa eikä sillä ole nimestään huolimatta mitään tekemistä jauhelihan kanssa vaan sisällä on kuivattuja hedelmiä.

Englantilaiset aamiaiset olivat mukavan tuhteja ja kananmunaisia. Bill's-ketjun aamiainen oli juuri tällainen.

Paikallisten kumppaneidemme suosikki oli kuitenkin Coffee Architects, eikä ihmekään, sillä ainakin heidän Eggs Benedictinsä oli aivan erinomainen!

Mutta kyllä nyt jäi vähän kutkuttelemaan se Lontoo, sillä olen käynyt pari kertaa lyhyellä aikavälillä Heathrow'lla kulkematta Lontoon kautta, ja edellisestä Lontoon-reissusta on jo yli kahdeksan vuotta. Hoidetaan se New York kuitenkin ensin alta pois, ja aletaan vasta sitten suunnitella seuraavia lomia.

Kommentit

TiaB (Ei varmistettu)

Mince pies on keskiaikainen leivos joka todella sisalsi lihaa. se oli alunperin tosi isoja ja esim yhesta soi koko perhe. Keskiajallahan naytettiin rikkaus mausteilla eli mita enemman mausteita sisalla sita varakkaampi vaki. Ja sitten Victoriaanat jatti lihan pois ja pienesi piirakat. Etta nain. Kauheita omasta mielesta ja lapsi kokeili yhta tescossa ja roskiinhan se sylkastiin. Neiti totesi etta nyt loyty yks kakku josta han ei valita...

OP (Ei varmistettu)

Minä pidän. En välttämättä niistä kaupan valmiista piirakoista, niissä on liikaa mausteita yleensä, mutta teen itse täytteen vähemmällä maustemäärällä, kuitenkin niin, että joulun maku tulee esille.
Joulukuussa pitää saada myös clootie dumplingia ja kasvisversiota haggigsesta.

Katie
Aika kypsä äidiksi

Tervetuloa! :-)

Mince piet on ihan hyviä, Christmas pudding on ihan hyvää... Olenkohan asunut tällä saarella liian pitkään? ;-)

Kommentoi