Havaintoja Englannin-matkalta

Vietin kaksi yötä työmatkalla Englannissa, Royal Leamington Spassa, joka sijaitsee Birminghamin esikaupunkialueella parin tunnin ajomatka päässä Heathrow’lta. Vanhassa kylpyläkaupungissa on nykyisin useampia pelifirmoja.

Englannissa ei ollut häivähdystäkään lunta, ja sää oli meikäläisittäin jopa melko keväinen.

IMG_0709.jpg

Pääsin menomatkalla Finnairin uuden A350-laajarunkokoneen kyytiin, sillä ne lentävät nyt lyhyillä Euroopan-reiteillä. Kone oli sisältä yllättävän hiljainen ja uusi viihdejärjestelmä aiempaa niin paljon parempi.

IMG_0666.jpg

Heathrow on muuten nykyisin yllättävän tehokas kenttä, ja sekä turvatarkastus että passintarkastus sujuivat käytännössä jonottamatta, ja nykyisen EU-passin elektroninen tarkastaminen vie vain sekunteja. Valitettavasti seuruueessamme oli myös EU:n ulkopuolelta tuleva kollegamme, joka sitten jonottikin passintarkastukseen 1,5 tuntia.

Englannissa kun on, on syötävä englantilaisia asioita.

En ollut aiemmin maistanut Christmas Plum Puddingia, ja sehän oli aika hyvää lämpimänä ja brandy-kastikkeen kanssa tarjottuna. 

IMG_0697.jpg

IMG_0682.jpg

Toinen jouluimellys, Mince Pie, on vieläkin makeampaa eikä sillä ole nimestään huolimatta mitään tekemistä jauhelihan kanssa vaan sisällä on kuivattuja hedelmiä.

IMG_0789.jpg

Englantilaiset aamiaiset olivat mukavan tuhteja ja kananmunaisia. Bill’s-ketjun aamiainen oli juuri tällainen.

IMG_0723.jpg

IMG_0712.jpg

Paikallisten kumppaneidemme suosikki oli kuitenkin Coffee Architects, eikä ihmekään, sillä ainakin heidän Eggs Benedictinsä oli aivan erinomainen!

IMG_0766.jpg

IMG_0774.jpg

Mutta kyllä nyt jäi vähän kutkuttelemaan se Lontoo, sillä olen käynyt pari kertaa lyhyellä aikavälillä Heathrow’lla kulkematta Lontoon kautta, ja edellisestä Lontoon-reissusta on jo yli kahdeksan vuotta. Hoidetaan se New York kuitenkin ensin alta pois, ja aletaan vasta sitten suunnitella seuraavia lomia.

Kommentit (3)
  1. Tervetuloa! 🙂

    Mince piet on ihan hyviä, Christmas pudding on ihan hyvää… Olenkohan asunut tällä saarella liian pitkään? 😉

  2. Mince pies on keskiaikainen leivos joka todella sisalsi lihaa. se oli alunperin tosi isoja ja esim yhesta soi koko perhe. Keskiajallahan naytettiin rikkaus mausteilla eli mita enemman mausteita sisalla sita varakkaampi vaki. Ja sitten Victoriaanat jatti lihan pois ja pienesi piirakat. Etta nain. Kauheita omasta mielesta ja lapsi kokeili yhta tescossa ja roskiinhan se sylkastiin. Neiti totesi etta nyt loyty yks kakku josta han ei valita…

    1. Minä pidän. En välttämättä niistä kaupan valmiista piirakoista, niissä on liikaa mausteita yleensä, mutta teen itse täytteen vähemmällä maustemäärällä, kuitenkin niin, että joulun maku tulee esille.
      Joulukuussa pitää saada myös clootie dumplingia ja kasvisversiota haggigsesta.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *