Helteinen päivä Kuopiossa

Isyyspakkaus

Tiistai oli kesän lämpimimpiä. Lähdimme aamupalan jälkeen katselemaan Kuopiota ja kiertelemään kaupungin kirpputoreja.

CityPörssi (Maljalahdenkatu 31, kuva alla) ja Sesonkitori (Tulliportinkatu 33) sijaitsivat kätevästi keskustassa kaupungintalon tuntumassa, ja lisäksi kävimme vielä myöhemmin autolla Kirpparilla.fi:ssa (Leväsentie 2) muutaman kilometrin päässä keskustasta.

Piipahdimme myös Pikku Pietarin torikujalla (Hatsalankatu 24), jossa on monta pientä putiikkia 1900-luvun alun kauniissa aittarakennuksessa.

Kuopion kuuluisa tori ja torilla sijaitseva hiekka- tai pomppulinnaa muistuttava suloinen kauppahalli olivat helppoja vierailukohteita, sillä yövyimme torin laidalla Atlas-hotellissa. Loistava sijainti hotellilla siis!

Torilla oli kuulemma maistettava Hanna Partasen lihapiirakoita ja munkkeja ja Irene Partasen kalakukkoja. Käskystä!

Teimme jopa pientä vertailua, ja ostimme lihapiirakat sekä H. että I. Partaselta, ja pidimme yksimielisesti H. Partasen lihapiirakasta enemmän. Ei sillä, että se toinenkaan olisi huonoa ollut.

Irene Partaselta ostimme myös puolikkaan ahvenkukon, ja otimme sen hotellille välipalaksi. Todella, todella hyvää! Ajattelimme ostaa vielä Kuopiosta lähtiessämme toisen Partasen muikkukukkoa ja omenamunkit mukaamme eväiksi ja tuliaisiksi Jyväskylään.

Koska halusimme maistaa jotain todella paikallista erikoisuutta, valitsimme illallispaikaksi muikkuravintola Sammon (Kauppakatu 13). Itse otin savustettuja muikkuja, ja Rouvalla oli paistettuja muikkuja. Molemmat annokset tarjottiin perunamuusin kanssa, kuten kuuluukin. 

Ruoka oli todella hyvää, ja tunnelma ravintolassa hauskan kaurismäkeläinen.

Kannattaa muuten lukea ruokalista läpi (vaikka netistä), sillä se on kirjoitettu hauskasti savoksi. Omakin annokseni oli nimeltään "Häkkään tapetut muikut."

Kiitos Kuopio, oli hauskaa kierrellä kaupunkia kesäisessä lämmössä! Harmi, että Ravintola Urban oli kesälomalla, sillä sitä oli suositellut useampikin, mutta sitten joku toinen kerta!

Kommentit

KaHeVi
Life Time Story

Oikeat paikat olette kyllä valinneet Kuopiosta. On aina niin ihana nähdä omaa kaupunkia turistin silmin =)
ps. Hanna ON parempi ;)

josies (Ei varmistettu)

Harmi että Urban oli juuri nyt lomalla, olisitte varmasti tykänneet. Konttiravintola Mortonin hampurilaiset (ja bataattiranut) ovat kyllä myös kokeilemisen arvoiset, paistavat pihvin kypsäksi mutta ovat todella maukkaita ja mehukkaita. Ja viimehetken vinkkinä eteläisemmän savon suunnalta, Pieksämäen Jäppilän Kievari kannattaa testata joku kesä! Kesäravintolassa tehdään amerikkalaisittain avotuligrillillä ehkä suomen parhaat hampurilaiset. Kasvisruokaa heiltä ei löydy. Pöytä kannattaa varata, paikka on ollut sen verran suosittu etenkin Kauppalehden tekemän jutun jälkeen. Kievari taitaa olla nyt viimeistä viikkoa auki tänä kesänä.

Anne_ma (Ei varmistettu)

Itsekin kierrän kesällä kirpparit joka kaupungissa, harmi vaan että heinäkuussa usein ovat kiinni tai tarjonta tosi huonoa, paljon tyhjiä paikkoja..
Harmi tuo Urban mutta jääpä jotain seuraavankin reissuun ;)

Rapu (Ei varmistettu)

Jyväskylässä kannattaa tsekata veli-Kantelisen Le Qulkuri! ;)

Kommentoi