Helteinen päivä Kuopiossa

Tiistai oli kesän lämpimimpiä. Lähdimme aamupalan jälkeen katselemaan Kuopiota ja kiertelemään kaupungin kirpputoreja.

IMG_8509.jpg

CityPörssi (Maljalahdenkatu 31, kuva alla) ja Sesonkitori (Tulliportinkatu 33) sijaitsivat kätevästi keskustassa kaupungintalon tuntumassa, ja lisäksi kävimme vielä myöhemmin autolla Kirpparilla.fi:ssa (Leväsentie 2) muutaman kilometrin päässä keskustasta.

IMG_6440-2.jpg

Piipahdimme myös Pikku Pietarin torikujalla (Hatsalankatu 24), jossa on monta pientä putiikkia 1900-luvun alun kauniissa aittarakennuksessa.

IMG_8480.jpg

Kuopion kuuluisa tori ja torilla sijaitseva hiekka- tai pomppulinnaa muistuttava suloinen kauppahalli olivat helppoja vierailukohteita, sillä yövyimme torin laidalla Atlas-hotellissa. Loistava sijainti hotellilla siis!

IMG_8515.jpg

IMG_8517.jpg

Torilla oli kuulemma maistettava Hanna Partasen lihapiirakoita ja munkkeja ja Irene Partasen kalakukkoja. Käskystä!

IMG_8498.jpg

Teimme jopa pientä vertailua, ja ostimme lihapiirakat sekä H. että I. Partaselta, ja pidimme yksimielisesti H. Partasen lihapiirakasta enemmän. Ei sillä, että se toinenkaan olisi huonoa ollut.

IMG_8501.jpg

Irene Partaselta ostimme myös puolikkaan ahvenkukon, ja otimme sen hotellille välipalaksi. Todella, todella hyvää! Ajattelimme ostaa vielä Kuopiosta lähtiessämme toisen Partasen muikkukukkoa ja omenamunkit mukaamme eväiksi ja tuliaisiksi Jyväskylään.

IMG_8526.jpg

Koska halusimme maistaa jotain todella paikallista erikoisuutta, valitsimme illallispaikaksi muikkuravintola Sammon (Kauppakatu 13). Itse otin savustettuja muikkuja, ja Rouvalla oli paistettuja muikkuja. Molemmat annokset tarjottiin perunamuusin kanssa, kuten kuuluukin. 

IMG_8541.jpg

Ruoka oli todella hyvää, ja tunnelma ravintolassa hauskan kaurismäkeläinen.

Kannattaa muuten lukea ruokalista läpi (vaikka netistä), sillä se on kirjoitettu hauskasti savoksi. Omakin annokseni oli nimeltään ”Häkkään tapetut muikut.”

IMG_8547.jpg

Kiitos Kuopio, oli hauskaa kierrellä kaupunkia kesäisessä lämmössä! Harmi, että Ravintola Urban oli kesälomalla, sillä sitä oli suositellut useampikin, mutta sitten joku toinen kerta!

suhteet oma-elama ruoka-ja-juoma matkat
Kommentit (4)
  1. Jyväskylässä kannattaa tsekata veli-Kantelisen Le Qulkuri! 😉

  2. Itsekin kierrän kesällä kirpparit joka kaupungissa, harmi vaan että heinäkuussa usein ovat kiinni tai tarjonta tosi huonoa, paljon tyhjiä paikkoja..
    Harmi tuo Urban mutta jääpä jotain seuraavankin reissuun 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *