Heureka! Jättimäiset dinosaurukset ja aivot narikkaan!

Jättimäiset dinosaurukset ovat vallanneet Heurekan!

Heureka dinosaurukset

Vierailimme viikonloppuna tiedekeskus Heurekassa lasten ja tyttären koulukaverin kanssa, ja pääsimme samalla tutustumaan sekä alkuvuonna auenneeseen Jättimäiset dinosaurukset -näyttelyyn että jo liki vuoden esillä olleeseen Aivot narikasta! -näyttelyyn. Molemmissa on pitänyt käydä jo pidempään, mutta [tekosyitä, tekosyitä]. Onneksi vielä ehti molempiin.

Heureka dinosaurukset

Dinosaurusnäyttely esittelee dinosaurusten luurankojen kopioita ja fossiileja, mutta lapsista kiehtovinta olivat tietysti liikkuvat ja aidon kokoiset dinosaurusrobotit.

Dinot eivät sentään kävelleet ympäriinsä mutta aukoivat suitaan, heiluttivat raajojaan ja pyrstöjään ja isoimpien kyljet kohoilivat hengityksen tahdissa.

Heureka dinosaurukset

Herra 3-v oli kyllä omasta mielestään katselemassa ”krokodiilinäyttelyä”, ja taisivatpa puheissa mennä sekaisin myös hirmu- ja sisiliskot.

Heureka dinosaurukset

Dinosaurusnäyttely oli lapsista jopa yllättävän viihdyttävä. Oli hauskaa, miten näyttelytilan valaistus ja taustalla olevilla näytöillä näkyvä metsä muuttuivat vuorokauden aikojen mukaan, ja välillä metsään puhkesi ukkosmyrsky.

Lapset leikkivät dinosaurusten tutkijoita ja hiiviskelivät ja ryömivät pitkin käytäviä piileskellen jättiliskojen katseilta.

Heureka dinosaurukset

Suurimpia elämyksiä pienimmälle olivat virtuaalitodellisuuslasit, jotka päässään sai kuvitella olevansa itse pieni dinosauruksen poikanen, joka kuoriutui munasta dinosaurusten pesään.

Heureka dinosaurukset

Aivot narikasta! on hyvin erilainen mutta vähintään yhtä mielenkiintoinen näyttely.

Heureka dinosaurukset

Se koostuu vajaasta kahdestakymmenestä tehtäväpisteestä, joiden varoitetaan jättävän jäljen kävijän aivoihin.

Heureka dinosaurukset

Mukana on musikkia, käsitöitä, pulmia, pähkinöitä, tanssia, rentoutumista ja tietysti myös tietoa aivoista.

Näyttelyn sanoma on, että omalla toiminnalla voi vaikuttaa siihen, millaiset aivot jokaiselle muovautuu. Näyttelyn pelit ja tehtävät ratkotaan 2-5 hengen ryhmissä.

Heureka dinosaurukset

Näyttely oli rakennettu todella hauskasti, ja lapset olivat puuhista vielä enemmän innoissaan kuin dinoista.

Heureka dinosaurukset

Oli kyllä erittäin hyvä ajatus ottaa tyttärelle kaveri mukaan, sillä sain keskitettyä kaiken huomioni herra 3-v:hen, ja koululaiset saivat ihmetellä puuhapisteitä keskenään.

Heureka dinosaurukset

Dinosaurukset ovat Heurekassa maaliskuun 2020 puoliväliin ja aivonäyttelyä voi ihmetellä vielä vuoden 2020 syyskuun loppupuolelle. Sen verran innoissaan lapset olivat kyllä näyttelyistä, että pitääkin seurata tarkemmin, mikä näyttely dinosaurusten tilalle tulee ensi keväänä.

Heureka dinosaurukset

Perusnäyttelyynkin voisi tutustua ensi kerralla ajan kanssa, sillä tämä Heurekassa viettämämme  neljä tuntia ei riittänyt siihen millään!

Loppupuolella kävimme myös Heurekan planetaariossa katselemassa elokuvan komeetoista ja muista aurinkokunnan kiertolaisista. Yllättävän hyvin herra 3-v:kin jaksoi sen katsoa ja hän ihmetteli huulet pyöreinä, miksi planetaarion katsomo liikkuu ja pyörii. Sellaisen vaikutelman joka puolelle näkökenttää kaareutuva valkokangas kieltämättä teki.

Heureka dinosaurukset

Maininnan arvoinen on muuten myös Heurekan Tiederavintolan hampurilaisbrunssi, joka on tarjolla viikonloppuisin. Se on runsas buffet-pöytä, jossa pääosassa ovat hampurilaiset, jotka saa koota itse. Buffassa on myös kasvisvaihtoehto. Jälkiruoat, juomat ja salaattipöytä kuuluvat myös hintaan, joka on aikuisilta 19,90 € ja lapsilta 1 €/ikävuosi (kun lapsi ruokailee aikuisen kanssa). Tytär arvioi, että buffet oli ”paras buffa ikinä”, ja täytyy sanoa, että buffethampurilaiseksi burgerini oli oikein hyvä. Jälkiruoaksi sai paistaa itse vohvelit, jotka katosivat parempiin suihin ennen kuin sain niistä otettua kuvia.

Kiva retki Tikkurilaan, ja voin suositella sitä myös muille lapsellisille, joilla on nämä näyttelyt näkemättä.

perhe lapset
Kommentit (2)
 1. katri/Kotona ja kaupungilla
  11.9.2019, 12:53

  Näyttääpä kivalta tuo näyttely. Heureka on vielä pojan kanssa kokematta ja
  hän varmasti tykkäisi dinosauruksia katsella. Josko vain jossain vaiheessa sinne päin ehtisi.

  Omastakin Heureka visiitistä on jo noin 20 vuotta aikaa. Ylä-asteella tehtiin luokkaretki sinne 😀

  1. Mäkin olen käynyt tytön kanssa vain kerran aiemmin Heurekassa, ja sitä edellinen kerta oli niin kauan sitten, etten edes muista milloin. Kannattaa tulla ajan kanssa, ainakin meillä tuntui aika loppuvan kesken, vaikka oltiin useampi tunti.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *