Museokortti käy nyt myös Heurekaan! Käy katsomassa uusi SuperPUU-näyttely

Viime viikolla otin hieman takaisin sitä, että emme olleet päässeet tekemään edellisen kolmen viikon aikana juuri muuta kuin puutarhatöitä. Koska yskämme on vihdoin alkanut parantua, tein viime viikolla lasten kanssa jonkinlaisen retken kodin ulkopuolelle joka päivä. Ihan siksikin, että Rouva sai hieman työrauhaa etätöihinsä.

Viikon paras uutinen oli puolestaan se, kun huomasin Museokortti-järjestelmän laajentuneen myös Heureka-tiedekeskukseen! Olin jo ajatellut, että kävisimme tutustumassa lasten kanssa sen uuteen SuperPUU-näyttelyyn, ja ajankohta vaikutti nyt sopivalta.

Heureka - Superpuu

Museokortilla vierailuun sisältyy siis koko Heureka-kokemus, niin perusnäyttely, vaihtuvat näyttelyt kuin planetaariokin. Meillä planetaario jäi tosin väliin, sillä sinne vaadittiin viiden vuoden ikää, ja mukana oli myös yksi 4-vuotias.

Heureka - Superpuu

SuperPUU esittelee puun jalostusta ja erityisesti käyttöä rakentamiseen.

Heureka - Superpuu

Esimerkkitukit demonstroivat, miten isosta puusta sahataan lautoja ja höylätään tai sorvataan vaneria.

Heureka - Superpuu

Näyttely oli mielenkiintoinen ja tyylikäs, ja sen rakentamisessa oli käytetty luonnollisesti hyvin runsaasti puuta.

Heureka - SuperpuuHeureka - Superpuu

Näyttelyn perällä sai suunnitella ja kaivertaa laserilla omat avaimenperät, mutta pisteelle kannattaa varautua jonottamaan tovi.

Heureka - Superpuu

Aikaa kannattaa varata myös pisteelle, jossa voi rakentaa puupalikoista taloja ja torneja. Kerrankin palikat eivät lopu kesken!

Heureka - Superpuu

Myös vanhempi Aivot narikkaan -näyttely on avoinna vielä syyskuun alkuun saakka, ja kävimme katselemassa sen parhaat palat toistamiseen.

Heureka - Aivot narikkaan

Vierailu vei kuutisen tuntia ruokailuineen ja välipaloineen. Enemmänkin olisi mennyt, jos olisi käyty planetaariossa.

Kävijöiden määrä on rajattu, joten liput kannattaa ostaa ehdottomasti ennakkoon, sillä varsinkin sateisina päivinä ne myydään loppuun.

Heureka - Superpuu

Ai niin, vielä yksi juttu: Kun valittelin aiemmin, etten ole poistunut kertaakaan Helsingistä lomani aikana, nyt on tullut sitten ylitettyä myös kuntaraja ja käytyä Vantaalla! Saatan tässä lomani aikana ehtiä vielä toteuttaa niinkin hurjan asian kuin jatkaa rataa pitkin vieläkin pohjoisemmaksi ja vierailla… Keravalla! Palataan.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *