High Line, Chelsean taidegalleriat ja Ovest Pizzoteca

Isyyspakkaus

Ystävänpäivä tai Valentine's Day on täällä selvästi tosi iso juttu. Tv-mainokset ovat muistuttaneet päivästä niin, ettei se ole voinut jäädä huomaamatta, ja koko päivän kaupungilla tuli vastaan miehiä isojen kukkapuskien kanssa.

Meidän ystävänpäivämme koostui Chelsean-kierroksesta, Prinsessa Ruusunen -baletista ja American Idolista. Rouva kävi baletissa (se oli "oih"-ihana) ja minä katsoin American Idolia (Top 40 -valinnat, Angela Miller oli aivan käsittämättömän hyvä). Päiväretki Chelseaan oli kuitenkin yhteinen.

The High Line

http://www.thehighline.org/

High Line on kymmenennen ja yhdennentoista Avenuen ja Gansevoort ja 34.:n katujen välillä kulkeva vanha tavarajunarata, joka on kunnostettu muutama vuosi sitten puistoksi.

Puisto sijaitsee katutason yläpuolella, joten sinne noustaan portaita pitkin. Myös liikuntaesteiset on huomiotu rakentamalla portaiden yhteyteen hissejä.

Kasvit on istutettu vanhojen junanraiteiden väleihin.

Puisto on varmasti parhaimmillaan kesällä, mutta tosi kiva se oli myös tällaisena kevättalven aurinkoisena ja yllättävän lämpimänä päivänä.

Taidegalleriat

http://www.art-chelsea.com/

http://chelseagallerymap.com/

High Line -käyntiin voi kivasti yhdistää kierroksen Chelsean taidegalleria-alueella, sillä puistorautatie kulkee juuri kyseisen alueen läpi.

Monet galleriat ja niiden tuhannet taideteokset kärsivät lokakuun 2012 Sandy-myrskyn aiheuttamista tulvista niin pahasti, että myrskyn epäillään jättävän pysyvän jälkensä kaupungin taidegalleriakarttaan. Osa gallerioista on kuulemamme mukaan muuttanut tai muuttamassa Lower East Sideen (http://www.lesgalleriesnyc.com/), jossa on toinen merkittävä galleriakeskittymä toisella puolella Manhattania.

Chelseassa on kuitenkin jäljellä niin paljon gallerioita, että niitä ei yhdessä päivässä kierrä. Tai yhdessä blogissa esittele. Tässä muutama satunnaisesti valittu esimerkki.

Heller Gallery: Tämä Josepha Gasch-Muchen työ näyttää niin suloisen pehmeältä, että sitä haluaisi silittää. Ei kannata, sillä työ koostuu lasinpalasista. Sen olisi saanut mukaan 21 000 dollarilla.

Paul Kasmin Gallery: Deborah Kassin Warhol-projektin työt esittävät taiteilijaa itseään Warholin töistä tutussa formaatissa. Tässä teos Portrait of the Artist as a Young Man.

Sundaram Tagore Gallery: Hosook Kang saa inspiraationsa luonnon väreistä. Näkeekö joku muu tässä syksyisen järven, josta heijastuu taivasta ja hieman kellastuneita koivuja?

Lehmann Maupin Gallery: Robin Rhode tekee katutaiteesta galleriakelpoista kuvaamalla teoksensa syntymisen kameralla ja kehystämällä kuvat. Tässä Twilight.

Robert Miller Gallery: Yayou Kusaman Narcissus Garden koostuu 500 teräskuulasta. Joista jokainen heijastaa katsojansa yhtä ihanasti. Huomaa pizzalaatikko kuvaajan jalkojen juuressa.

Pace Gallery: Song Dong jäi mieleen jo aiemmalta NYC:in reissultamme, kun hänen teoksensa Waste Not täytti MoMA:n ensimmäisen kerroksen. Tämä näyttely, Doing Nothing, sisälsi kuvia, maalauksia, installaatioita ja veistoksia.

Ovest Pizzoteca

http://ovestnyc.com/

Galleriakierroksella tulee nälkä. Ovest Pizzotecan pizzat olivat aivan törkeän hyviä ja (aito) italialainen henkilökunta ystävällistä. Ei ihme, että ikkunassa oli sekä Michelin- että Yelp-suositustarrat.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Hieno puisto ja NY kuume sen kun kasvaa blogia lukiessa!
Onko teillä reissussa nytkään vaunuja? Tampereen sillokn selvititte ilman.

anna-liisa (Ei varmistettu)

Jos joskus vielä pääsen N.Y.iin, kaivan nämä sivut esiin ja luen moneen kertaan. Niin mukavasti, monipuolisesti kerrot niin monesta mielenkiintoisesta jutusta. Pienellä matkalla on lukijakin kanssasi :).

Tommi K
Isyyspakkaus

Vierailija (10:12): Vaunuja ei ole matkassa lainkaan, ja hyvin on pärjätty. Kantorepun kanssa on paljon helpompi liikkua metrossa ja varsinkin portaissa. Kyllä varmasti asemilta löytyy myös hissejä, mutta ei niitä aivan jokaisella sisäänkäynnillä ole. Onneksi tytsy viihtyy repussa hyvin.

anna-liisa: Kiva kuulla, kiitos!

Kati (Vierailija) (Ei varmistettu)

Voi New York, New York. Ihan hiiiirrrrveä matkakuume sinne :) Kahdesti siellä olen ollut, mutta edelleen on paljon näkemättä, mm. High line. Tämä juttusarja sieltä on kyllä todella hieno ja antaa uusia vinkkejä vierailukohteista! Kiitos paljon!

ps. tuo sinun ja vaimosi päivän vietto tapa (jotain omaa tekemistä ja jotain perheen kanssa päivässä) tulee niin käyttöön meillä seuraavalla reissulla. Kiitos tästäkin ajatuksesta!

vivienne (Ei varmistettu)

älkää koskaan tulko takaisin. haluun lukea teidän nyc-seikkailuista loputtomiin.

Liisa
Osasin!

Heh, tunnistan itseni tuosta toistuvasta ESB-ilahtumisesta. Ja olen myös samaa mieltä siitä, että TotR on parempi näköalapaikka juuri siksi. :D

Me käytiin viime reissulla ensimmäistä kertaa High Lanella ja tykästyin siihen kovasti. Se on jotenkin niin nerokas ja kaunis.

Kommentoi