High Line, Chelsean taidegalleriat ja Ovest Pizzoteca

Ystävänpäivä tai Valentine’s Day on täällä selvästi tosi iso juttu. Tv-mainokset ovat muistuttaneet päivästä niin, ettei se ole voinut jäädä huomaamatta, ja koko päivän kaupungilla tuli vastaan miehiä isojen kukkapuskien kanssa.

img_6307.jpg

Meidän ystävänpäivämme koostui Chelsean-kierroksesta, Prinsessa Ruusunen -baletista ja American Idolista. Rouva kävi baletissa (se oli ”oih”-ihana) ja minä katsoin American Idolia (Top 40 -valinnat, Angela Miller oli aivan käsittämättömän hyvä). Päiväretki Chelseaan oli kuitenkin yhteinen.

The High Line

http://www.thehighline.org/

High Line on kymmenennen ja yhdennentoista Avenuen ja Gansevoort ja 34.:n katujen välillä kulkeva vanha tavarajunarata, joka on kunnostettu muutama vuosi sitten puistoksi.

img_6317.jpg

img_6316_1.jpg

Puisto sijaitsee katutason yläpuolella, joten sinne noustaan portaita pitkin. Myös liikuntaesteiset on huomiotu rakentamalla portaiden yhteyteen hissejä.

img_6310.jpg

Kasvit on istutettu vanhojen junanraiteiden väleihin.

img_6319.jpg

Puisto on varmasti parhaimmillaan kesällä, mutta tosi kiva se oli myös tällaisena kevättalven aurinkoisena ja yllättävän lämpimänä päivänä.

img_6322_2.jpg

img_6314.jpg

Taidegalleriat

http://www.art-chelsea.com/

http://chelseagallerymap.com/

High Line -käyntiin voi kivasti yhdistää kierroksen Chelsean taidegalleria-alueella, sillä puistorautatie kulkee juuri kyseisen alueen läpi.

Monet galleriat ja niiden tuhannet taideteokset kärsivät lokakuun 2012 Sandy-myrskyn aiheuttamista tulvista niin pahasti, että myrskyn epäillään jättävän pysyvän jälkensä kaupungin taidegalleriakarttaan. Osa gallerioista on kuulemamme mukaan muuttanut tai muuttamassa Lower East Sideen (http://www.lesgalleriesnyc.com/), jossa on toinen merkittävä galleriakeskittymä toisella puolella Manhattania.

Chelseassa on kuitenkin jäljellä niin paljon gallerioita, että niitä ei yhdessä päivässä kierrä. Tai yhdessä blogissa esittele. Tässä muutama satunnaisesti valittu esimerkki.

Heller Gallery: Tämä Josepha Gasch-Muchen työ näyttää niin suloisen pehmeältä, että sitä haluaisi silittää. Ei kannata, sillä työ koostuu lasinpalasista. Sen olisi saanut mukaan 21 000 dollarilla.

img_6285.jpg

Paul Kasmin Gallery: Deborah Kassin Warhol-projektin työt esittävät taiteilijaa itseään Warholin töistä tutussa formaatissa. Tässä teos Portrait of the Artist as a Young Man.

img_6365.jpg

Sundaram Tagore Gallery: Hosook Kang saa inspiraationsa luonnon väreistä. Näkeekö joku muu tässä syksyisen järven, josta heijastuu taivasta ja hieman kellastuneita koivuja?

img_6368.jpg

Lehmann Maupin Gallery: Robin Rhode tekee katutaiteesta galleriakelpoista kuvaamalla teoksensa syntymisen kameralla ja kehystämällä kuvat. Tässä Twilight.

img_6370.jpg

Robert Miller Gallery: Yayou Kusaman Narcissus Garden koostuu 500 teräskuulasta. Joista jokainen heijastaa katsojansa yhtä ihanasti. Huomaa pizzalaatikko kuvaajan jalkojen juuressa.

img_6372.jpg

Pace Gallery: Song Dong jäi mieleen jo aiemmalta NYC:in reissultamme, kun hänen teoksensa Waste Not täytti MoMA:n ensimmäisen kerroksen. Tämä näyttely, Doing Nothing, sisälsi kuvia, maalauksia, installaatioita ja veistoksia.

img_6391.jpg

Ovest Pizzoteca

http://ovestnyc.com/

Galleriakierroksella tulee nälkä. Ovest Pizzotecan pizzat olivat aivan törkeän hyviä ja (aito) italialainen henkilökunta ystävällistä. Ei ihme, että ikkunassa oli sekä Michelin- että Yelp-suositustarrat.

img_6325.jpg

img_6344.jpg

img_6334.jpg

Kommentit (6)
  1. Heh, tunnistan itseni tuosta toistuvasta ESB-ilahtumisesta. Ja olen myös samaa mieltä siitä, että TotR on parempi näköalapaikka juuri siksi. 😀

    Me käytiin viime reissulla ensimmäistä kertaa High Lanella ja tykästyin siihen kovasti. Se on jotenkin niin nerokas ja kaunis.

  2. älkää koskaan tulko takaisin. haluun lukea teidän nyc-seikkailuista loputtomiin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *