Hiljainen jouluporkkanakakku

Kiusoittelin teitä pari viikkoa sitten kuvalla tästä Gastronaatti II:n jouluporkkanakakusta. Nyt kerron myös, miten se tehdään.

IMG_0034-2-2.jpg

Kakku on siten nerokas, että sen tekemiseen ei tarvita mitään laitteita, ja sen voi todella tehdä vaikka kaikki muut olisivat jo nukkumassa. Todella hiljainen porkkanakakku!

Teimme Rouvan kanssa myös videon, josta näet, miten yksinkertaista tämän jouluisen kakun tekeminen onkaan.

Hiljainen jouluporkkanakakku

Ainekset

  • 200 g voita (plus nokare voita voiteluun)
  • 2 dl täysruokosokeria tai muuta tummaa sokeria
  • 3½ dl tavallisella porkkanaraasteterällä raastettua porkkanaa (2 isohkoa porkkanaa)
  • 2 kananmunaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • ½ tl jauhettua neilikkaa
  • ½ tl jauhettua inkivääriä
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl rouhittuja saksanpähkinöitä

Kuorrute:

  • 1 prk mascarponejuustoa (noin 250 g)
  • 3 rkl tomusokeria
  • ¼ dl rouhittuja pistaasipähkinöitä

Valmistaminen

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunojen väliin. Voitele paperi ja vuoan reunat.
  2. Sulata voi. Sekoita voisula, sokeri, porkkanaraaste, kananmunat, leivinjauhe, kaneli, neilikka ja inkivääri ja sekoita voimakkaasti. Lisää jauhot ja rouhitut pähkinät ja sekoita nopeasti.
  3. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175-asteisen uunin keskitasolla noin puoli tuntia, kunnes kakku irtoaa hieman vuoan reunoista. Anna jäähtyä hetki, avaa sitten vuoka varovasti ja nosta kakku jäähtymään ritilän päälle.
  4. Tee lopuksi kuorrute: Sekoita mascarpone ja tomusokeri kulhossa. Levitä seos jäähtyneen kakun päälle rennosti.

IMG_0021-2.jpg

Kuten Rouvakin kirjassa kertoo, hän on mascarponeihmisiä, ja itse pidän tymäkämmistä ja makeammista juustokuorrutteista. Mutta kuten arvaat, eipä tätä kakkua muruakaan ole syömättä jäänyt!

 

Resepti löytyy myös Gastonaatti II – Kuinka rakastua ruoanlaittoon -kirjasta. Tilaa kirja itsellesi tai joululahjaksi No Tofu Publishingin verkokkaupasta.

Kommentit (12)
  1. Aalo Matilda
    12.12.2017, 10:54

    Olipa hyvä, että täältä löytyi resepti! Suunnitelin nimittäin tekeväni tätä jouluksi, mutta menin jo paketoimaan puolisolleni joululahjaksi ostamani Gastronaatti II:n 😀

    1. Hahaa! Mahtavaa! 😀

  2. Täytyykin laittaa testiin. Vaikuttaa herkulliselta! Onnistuu varmaan yhtä hyvin myös gluteenittomista jauhoista? Säilyykö pohja hyvin yön yli jääkaapissa, jos teen pohjan edellisenä iltana valmiiksi ja kuorrutteen vasta hieman ennen tarjoilua seuraavana päivänä?

    1. En osaa sanoa gluteenittomista jauhoista. Jos olet käyttänyt niitä aiemminkin, osannet arvioida niiden sopivuuden? Pohja säilyy hyvin jääkaapissa, ja kuorrute kannattaa todella laittaa juuri ennen tarjoilua.

      1. Oikein hyvin toimi myös gluteenittomana! Tuli oikein hyvää, vieraatkin tykkäsivät.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *