Hoivaa netistä

Isyyspakkaus

Lauantaina äiti ja isi ottivat hieman kahdenkeskistä aikaa ja kävivät Jenni Vartiaisen konsertissa Helsingin Kulttuuritalolla.

Liput ostin jo elokuussa, joten lapsenhoidon sopimiseen tytön vakiohoitajan kanssa oli hyvin aikaa. Ja siksipä se taisikin jäädä tekemättä.

Luulin nimittäin sopineeni hoidosta, mutta viikko sitten kävi ilmi, että hoitajamme ei ollutkaan kuullut asiasta eikä ollut käytettävissä. Ei myöskään lapsen kummitäti. Ja kovin montaa muuta vaihtoehtoa ei sitten tullutkaan mieleen.

Rouva jo ehdotti, että menisin konserttiin jonkun toisen kanssa, mutta minä en halunnut luovuttaa. Päätin, että nyt on aika kokeilla jotain lastenhoitopalvelua, ja suuntasin Mannerheimin Lastensuojeluliiton sivuille. Yllätyksekseni huomasin, että MLL ei enää tarjoakaan lastenhoitajien välityspalvelua Helsingissä. Toiminta oli pitänyt lopettaa syksyllä, sillä kaupunki oli lopettanut toiminnan rahoittamisen. Ainoa vaihtoehto olisi käyttää yksityisiä palveluntarjoajia. Siispä Googleen: "lastenhoito Helsinki".

Ensimmäinen hakutulos oli Hoivanet.fi. Syötin palveluun postinumeron ja hoitoajankohdan, ja systeemi näytti tarjolla olevat hoitajat kuvineen ja lyhyine taustatietoineen. Tarjolla oli kaksikymppinen lastentarhanopettajaopiskelija. Sehän kuulosti hyvältä. Kotitalousvähennyksen jälkeen palvelun hinnaksi jäisi 15 euroa ja risat tunnilta. Klik klik, sovittu.

Rouvaa kyllä jännitti jättää lapsi vieraan hoitoon, mutta vakuuttelin hänelle, että kaikki menee hyvin. Lapsihan on jo päiväkodin myötä tottunut viettämään aikaa vieraiden aikuisten kanssa, eikä hän ole koskaan jäänyt itkemään peräämme. Kertaakaan emme ole kuulleet, että hoitajilla olisi ollut ongelmia tytön kanssa.

Eikä ollut tälläkään kertaa: hoitaja oli piirrellyt ja leikkinyt tytön kanssa, ja hän ihasteli sitä, miten reipas ja oma-aloitteinen tyttö oli ja miten paljon hänellä oli aktiivista sanavarastoa ikäisekseen. "Kyllä, meidän ihmelapsemme", myhäilimme hoitajalle. Hän oli syönyt, käynyt potalla, mennyt nukkumaan iloisena ja nukahtanut sänkyynsä Päivänsäteen ja menninkäisen jälkeen. Silloin äiti ja isä vielä jammailivat Jennin ja Selvästi päihtyneen tahtiin.

Iloinen ja puhelias hoitaja tuli selvästi erittäin hyvin toimeen tyttömme kanssa, ja kokemus oli muutenkin ehdottoman positiivinen hoitajan varaamista myöten. Onpa kiva, että tuli kokeiltua, ja kyllä tämän kokemuksen rohkaisemana uskallamme tilata hoitajan netistä toistekin.

Kommentit

pom pom

Olettepa onnekkaita, jos tyttö ei ole koskaan jäänyt itkemään peräänne! Se kun on niiiiiin riipivän kauheaa jättää lohduttomoasti itkevä ja perään "äitiii" tai "isiiiii" huutava lapsi hoitoon. Onnittelut! :D

Nickye
Mustetta Ihon Alla

Itsellä palvelu on tuttu Helsingin kaupungin kotiavun myötä, palveluseteleillä kun saa ostettua hoitoapua yksityisiltä ja HoivaNet on yksi tarjoajista. Meillä on käynyt kaksi eri hoitajaa, tosin nämä kummatkin "ammattilaisia" kun se on vaatimuksena jos haluaa palveluseteleillä maksaa. Heitä ei pysty netin kautta varaamaan vaan pitää soittamalla sopia. Helppoa kuitenkin sekin. Ja aivan ihania hoitajia, kummatkin tulevat niin hyvin toimeen vauvan (kohta 8kk) kanssa että saan kaikessa rauhassa siivota ja hoitaa kotia. Meillä ei siis ole koskaan tarkoituksenakaan ollut että jättäisin heidät kahden vauvan kanssa, siihen ei vielä tämän äidin sydän pysty vaikka vauva ilmeisen hyvin viihtyisikin.

Voin siis suositella täydestä sydämestäni. Vain HoivaNetin yhteyshenkilön kanssa on välillä ollut tiedonkulkuongelmia, mutta sehän ei tietenkään liity mitenkään hoitajiin vaan yhteyshenkilön ja minun väliseen kommunikointiin.

Vauva-arkea

Kadehdittavan mahtavaa! Meillä ei puolitoistavuotias tyttö suostu käymään yöunille edes isän nukuttamana, mummista ja ukista saatika vieraasta hoitajasta puhumattakaan! Siispä sen yhden kerran (ei, kyllä niitä on ollut jo kaksi puolentoistavuoden aikana) kun olemme molemmat vanhemmat olleet illalla poissa kotoa, on neiti sitkeästi kitkutellut valveilla ja odottanut. Ei sillä, etteikö hoitajat olisi yrittäneet noudattaa tuttuja rutiineja ja laittaa nukkumaan. Ehkä tuosta mainitsemastasi päiväkodissa olemisesta on tosiaan ollut hyötyä, meillähän tyttö on siis edelleen kotihoidossa ja tottunut vain yhteen silloin tällöin päiväsaikaan käyneeseen hoitajaan. Joskus sitä (ihme kyllä) olisi kyllä ihan kiva päästä johonkin, esim. konserttiin tai ehkä jopa elokuviin ja syömään yhdessä miehen kanssa. Kyllä se aika varmaan meillekin koittaa. Teini-iässä? :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Voi että, kuulostaapa hankalalta... Meillä ei ole ollut koskaan merkitystä, kumpi vie nukkumaan. Alkuun se oli samaa huutoa molemmille, ja nyt se on yhtä helppoa vanhemmasta riippumatta. Ja hoitajillekaan hän ei ole koskaan kiukutellut. 

Siniii (Ei varmistettu)

Meitäkin on suotu lapsella, joka helposti jää hoitoon vieraillekin ihmisille. Mikä helpotus! Me löydettiin jokin aika sitten hyvä lastenhoitaja Tendea nimisen palvelun kautta http://www.tendea.fi/lastenhoito. Aika simppeli palvelu netissä ja valikoimassa paljon hoitajia!

maila (Ei varmistettu)

hienoa että lapsi viihtyy mutta oliko vieras ihminen tosiaan ainoa vaihtoehto? en dissaa ammattihoitajia mutta hassun kuuloista että kukaan lapsen tuttu ei olisi päässyt. on varmaan mahtava tunne että voi noin luottaa, mä en vaan pystyis et vieras tulee nukuttaa ennemmin ku tuttu, tuntuu et lapsestakin tuntuis oudolta.. lapsi on reipas kyllä mut ei häntäkään oo kuin isä, äiti ja mummo nukuttanu yöunille. (sehän on tietysti meidän oma vika :) )
jotenkin kadehdin vanhempia jotka pystyy noin, ja samalla ajattelen et eiks oo ihan luonnollista et pieni lapsi on kiinni vanhemmissaan. teidän lapsi on oppinut että ilman teitä ei oo hätää. hienosti noin pieneltä. kiitos postauksesta.

Nickye
Mustetta Ihon Alla

Kaikilla ei vain ole sitä vaihtoehtoa, että ystävät tai sukulaiset hoitais. Meillä esim. isovanhemmat asuvat 150 ja 200 km:n päässä, toinen mummi on vielä työelämässä ja toinen omaishoitajana vaarille. Ystävät asuvat myös samojen matkojen päässä, kun olemme pois kotiseuduiltamme muuttaneet. Muu suku vielä kauempana.

Joskus sitä vaan on vanhemmankin päästävä esim. hammaslääkäriin. Sinne on huono vauvaa ottaa mukaan. Ja kun toinen vanhemmista on pois kotoa töissä ja tulee kotiin vain viikonloppuisin, ei siinä oikein enää muuta vaihtoehtoa jää kun käyttää vieraita ammattilaisia.

Tilanteet ja syyt hoidon käyttöön ovat hyvin erilaisia. Mutta omasta mielestäni on hyvä, että lapsi tottuu ihmisiin ja oppii luottamaan muihinkin kuin vanhempiinsa jo lapsuudesta asti. Tietysti niin ettei ventovieraiden mukaan lähde leikkipaikalta jne.

tulevaisi (Ei varmistettu) http://tulevaisi.blogspot.fi/

Meillä tulevat mummut ja papat varmaankin kilpailee tulevista hoitovuoroista :), onhan kysessä ensimmäinen lapsenlapsi kummankin puolelle.

Kommentoi