Hoivaa netistä

Lauantaina äiti ja isi ottivat hieman kahdenkeskistä aikaa ja kävivät Jenni Vartiaisen konsertissa Helsingin Kulttuuritalolla.

IMG_3275.jpg

Liput ostin jo elokuussa, joten lapsenhoidon sopimiseen tytön vakiohoitajan kanssa oli hyvin aikaa. Ja siksipä se taisikin jäädä tekemättä.

Luulin nimittäin sopineeni hoidosta, mutta viikko sitten kävi ilmi, että hoitajamme ei ollutkaan kuullut asiasta eikä ollut käytettävissä. Ei myöskään lapsen kummitäti. Ja kovin montaa muuta vaihtoehtoa ei sitten tullutkaan mieleen.

Rouva jo ehdotti, että menisin konserttiin jonkun toisen kanssa, mutta minä en halunnut luovuttaa. Päätin, että nyt on aika kokeilla jotain lastenhoitopalvelua, ja suuntasin Mannerheimin Lastensuojeluliiton sivuille. Yllätyksekseni huomasin, että MLL ei enää tarjoakaan lastenhoitajien välityspalvelua Helsingissä. Toiminta oli pitänyt lopettaa syksyllä, sillä kaupunki oli lopettanut toiminnan rahoittamisen. Ainoa vaihtoehto olisi käyttää yksityisiä palveluntarjoajia. Siispä Googleen: ”lastenhoito Helsinki”.

Ensimmäinen hakutulos oli Hoivanet.fi. Syötin palveluun postinumeron ja hoitoajankohdan, ja systeemi näytti tarjolla olevat hoitajat kuvineen ja lyhyine taustatietoineen. Tarjolla oli kaksikymppinen lastentarhanopettajaopiskelija. Sehän kuulosti hyvältä. Kotitalousvähennyksen jälkeen palvelun hinnaksi jäisi 15 euroa ja risat tunnilta. Klik klik, sovittu.

Rouvaa kyllä jännitti jättää lapsi vieraan hoitoon, mutta vakuuttelin hänelle, että kaikki menee hyvin. Lapsihan on jo päiväkodin myötä tottunut viettämään aikaa vieraiden aikuisten kanssa, eikä hän ole koskaan jäänyt itkemään peräämme. Kertaakaan emme ole kuulleet, että hoitajilla olisi ollut ongelmia tytön kanssa.

Eikä ollut tälläkään kertaa: hoitaja oli piirrellyt ja leikkinyt tytön kanssa, ja hän ihasteli sitä, miten reipas ja oma-aloitteinen tyttö oli ja miten paljon hänellä oli aktiivista sanavarastoa ikäisekseen. ”Kyllä, meidän ihmelapsemme”, myhäilimme hoitajalle. Hän oli syönyt, käynyt potalla, mennyt nukkumaan iloisena ja nukahtanut sänkyynsä Päivänsäteen ja menninkäisen jälkeen. Silloin äiti ja isä vielä jammailivat Jennin ja Selvästi päihtyneen tahtiin.

IMG_3274.jpg

Iloinen ja puhelias hoitaja tuli selvästi erittäin hyvin toimeen tyttömme kanssa, ja kokemus oli muutenkin ehdottoman positiivinen hoitajan varaamista myöten. Onpa kiva, että tuli kokeiltua, ja kyllä tämän kokemuksen rohkaisemana uskallamme tilata hoitajan netistä toistekin.

Kommentit (8)
  1. Meillä tulevat mummut ja papat varmaankin kilpailee tulevista hoitovuoroista :), onhan kysessä ensimmäinen lapsenlapsi kummankin puolelle.

  2. Kaikilla ei vain ole sitä vaihtoehtoa, että ystävät tai sukulaiset hoitais. Meillä esim. isovanhemmat asuvat 150 ja 200 km:n päässä, toinen mummi on vielä työelämässä ja toinen omaishoitajana vaarille. Ystävät asuvat myös samojen matkojen päässä, kun olemme pois kotiseuduiltamme muuttaneet. Muu suku vielä kauempana.

    Joskus sitä vaan on vanhemmankin päästävä esim. hammaslääkäriin. Sinne on huono vauvaa ottaa mukaan. Ja kun toinen vanhemmista on pois kotoa töissä ja tulee kotiin vain viikonloppuisin, ei siinä oikein enää muuta vaihtoehtoa jää kun käyttää vieraita ammattilaisia.

    Tilanteet ja syyt hoidon käyttöön ovat hyvin erilaisia. Mutta omasta mielestäni on hyvä, että lapsi tottuu ihmisiin ja oppii luottamaan muihinkin kuin vanhempiinsa jo lapsuudesta asti. Tietysti niin ettei ventovieraiden mukaan lähde leikkipaikalta jne.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *