Hoshiton ribsit + Poke Bowl = Nam!

Hoshito (Arkadiankatu 21) on ollut yksi niistä ravintoloista, joissa on pitänyt käydä monta kertaa, mutta se on jostain syystä jäänyt tekemättä. Ravintola on ehtinyt tällä aikaa muuttaa Vallilasta Töölöön ja sen ruoka muuttua japanilaisesta fine diningista aasialais-hawaijilaiseksi cross kitcheniksi.

Kun ystävämme Sini perheineen oli lauantaina vierailemassa Helsingissä, keksimme yhtäkkiä, että nyt on Hoshiton aika!

IMG_2042.jpg

IMG_2089.jpg

Tilasimme pöydän täyteen herkkuja, ja koska olimme liikenteessä isolla porukalla, pystyimme maistelemaan vähän kaikkea.

Olin jo etukäteen päättänyt ottaa listalta Salmon Poke Bowlin (ylin kuva), ja sen lisäksi tilasimme pikkelöityä kaalia, raikasta papaijasalaattia ja omenaglaseerattuja possun ribsejä.

Pöytään kannettiin myös edamamepapuja, höyrytetty possusämpylä ja teriyaki-lohenpää.

IMG_2060.jpg

Tytölle tilasimme yksinkertaisesti lohta ja riisiä listan ulkopuolelta. Hän kuitenkin yllätti ja halusi maistaa ribsejä. Lopulta hän söi sekä lohensa että omien sanojensa mukaan peräti neljä possun ribsiä, ja ne maistuivat niin hyvin koko porukalle, että niitä tilattiin jopa lisää – kaiken kaikkiaan neljä annosta. 

IMG_2064.jpg

Annokset ovat keskikokoisia, ja aikuisille suositeltiin kahta annosta per henkilö. Meidän seurueemme oli kuitenkin sen verran nälkäinen, että syötyämme ensimmäisen kierroksen ja vielä lisäribsit päälle, mietimme, että vielä tässä voisi maistaa jotain.

IMG_2069.jpg

Tilasimme siis vielä punaista kanacurrya ja kalakastikkeessa marinoituja chicken wingsejä. Näiden jälkeen olimme syöneet kolmen annoksen verran per aikuinen, ja aloimme olla vähitellen kylläisiä.

IMG_2122.jpg

IMG_2103.jpg

Possunribsit taisivat olla kaikkien suosikkeja, mutta on kehuttava myös poke bowlia, papaijasalaattia ja punaista kanacurrya. Todella maukkaita kaikki! Ravintolan hintatasokin oli hyvin miellyttävä: kallein annos oli poke bowl, 12 euroa, ja muut pääruoat olivat 8 – 10 euron välillä.

IMG_2078.jpg

Täydellä vatsalla oli hyvä poistua ravintolasta tyytyväisyyttä hyristen.

Lämpimät suositukset!

Kommentit (2)
  1. Käytiin loppukesästä kuuden tyypin porukalla Hoshitossa ja päätettiin ottaa riski: sanottiin että herrat keittiössä saavat tuoda pöytään mitä vain. Lopulta syötiin yhteensä 9:sää eri annosta, mukaanlukien ribsejä (en syö normaalisti lihaa ollenkaan enkä ollu koskaa maistanut ribsejä mut nää sai mut kyseenalaistamaan kasvissyönnin) ja poke. Siis niiiiiin hyvää ja just hyvällä tatsilla toivat sitä safkaa meille. Oltiin super tyytyväisiä

    1. Hienoa! Siinä kalanpäässä oli vähän vähänlaisesti syötävää, mutta muuten minäkin voin suositella aivan varauksettomasti kaikkea. Kaikkein tulisimmat ruoat jätimme maistamatta. Papaijasalaatti oli näistä kaikkein mausteisin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *