Huutoa New Yorkin -lennolla

Mikä on punainen ja lentää taivaalla?

Äiti, jonka vauva huutaa lentokoneessa.

lentokoneessa.jpg

Rouva on stressannut New Yorkin -lentomatkaa siitä lähtien, kun lentoliput ostettiin. Pahimmissa kauhukuvissa mielessä oli kahdeksan tunnin mittainen huuto, jota ei saisi päättymään.

Aivan niin pahaksi tilanne ei sentään päässyt. Kuitenkin siihen pisteeseen, jossa Rouva olisi mieluummin ollut ihan missä tahansa muualla kuin lentokoneessa matkalla New Yorkiin. Ongelma oli lähinnä se, että tyttö ei viihtynyt hetkeäkään Finnairin tarjoamassa vauvankopassa ja kertoi sen kaikille. Ei hän kyllä halunnut istua myöskään äitinsä sylissä.

Samaan aikaan tarjoiltiin päivällistä, ja päivällishässäkässä kaadoin lisäksi puoli kupillista hedelmäsosetta vauvan päälle ja kuohautin skumpat omaan syliini. Yritin tämän kaiken keskellä hotkaista oman päivälliseni samalla, kun Rouva tyynnytteli itkevää lasta.

Ruokailtuani otin vauvan kantoreppuun, ja tyttö ummisti siinä silmänsä. Sen jälkeen tilanne rahoittui. Rouva sai päivällisensä ja tyttökin päiväunet, joita hän selvästi kaipasi.

”Punaviiniä. Iso lasi”, Rouva huokaisi lentoemännälle, joka hymyili ymmärtäväisenä takaisin.

* * *

Matkalle lähteminen oli melkoinen show. Kaikesta huomasi, että olimme ensimmäistä kertaa vauvan kanssa lentomatkalla. Tottuneet matkailijat eivät yhtäkkiä tienneetkään, missä heidän pitäisi istua lentokoneessa, mitä tarvitaan mukaan ja mihin kaikki kannattaa pakata, jotta tarvittavat tavarat olisivat mahdollisimman kätevästi saatavilla lennon aikana.

Finnairin lentohenkilökunta ansaitsee ison kiitoksen ymmärtäväisyydestä, avuliaisuudesta ja iloisen rennosta asenteesta pientä lasta kohtaan.

2013-01-28-2083.jpg

Jos tästä jotain oppeja voisi välittää muille vauvan kanssa matkustaville niin nämä:

  • imettäminen nousun ja laskun aikana sekä rauhoittaa vauvan että estää vauvan korvien lukkiutumisen
  • puolison/muun matkakaverin kanssa kannattaa syödä vuorotellen, niin että toinen pitää lasta kun toinen syö. Toisen ruokailijan annosta ei kannata tuoda ennen kuin toinen on lopettanut
  • jos vauva viihtyy lentokoneen vauvankaukalossa, hyvä niin. Jos ei, sitä voi käyttää tavaratelineenä ja kokeilla kantoreppua. Meidän matkamme olisi ollut helvettiä ilman sitä
  • pusseihin pakatut hedelmäsoseet ovat lasipurkkeja kätevämpiä
  • käsimatkatavaroissa voi olla mukana muutama lelu, mutta eipä vauva niistä kovin kiinnostunut tuntunut olevan
  • iPadille saa hauskoja applikaatiotia kuten Baby Silencerin, jota vauva jaksaa tuijottaa ainakin hetken
  • Hipp-maissinaksut olivat lähes parasta ajanvietettä vauvalle, mutta niiden jäljiltä isän paita on pesun tarpeessa.

* * *

Tyttö oli kyllä lopulta aivan älyttömän reipas pieni matkustaja. Alkumatkan rähinän jälkeen lento sujui kokonaisuutena hyvin vähillä itkuilla, vaikka päiväunet jäivätkin tavallista lyhyemmiksi.

Maahantulomuodollisuudet, SkyTrain-matka Jamaican asemalle, 25 pysäkinväliä J-junan kyydissä ja kävely Manhattanin-asunnolle veivät koneen laskeutumisen jälkeen vielä liki kolme tuntia, joten tytön nukkumaanmenoaika siirtyi kerralla kuusi tuntia myöhemmäksi. Iltaitkut jäivät siihen nähden hyvin pieniksi.

* * *

Perillä Nolitassa asunto näyttää siltä miltä pitikin. Kun tytsy oli saanut iltapuuron, hain Rouvalle ja itselleni sushia tutusta sushimestasta parin korttelin päästä. Huomenna nähdään, millainen jetlagi vauvalla ja vanhemmilla on.

Kommentit (19)
  1. Lasten kanssa sattuu ja kuuluu;) Paras muistoni on kun matkustin kerran yksin kolmen kanssa. Nuorin pissasi heti alkumatkasta housuun, penkille ja päälleni. Sitä siivotessani, keskimmäinen kaatoi jonkun vanukasmössön ja kokiksen juuri vaihdettujen vaatteiden päälle ja toiselle penkille. Mukava kahdeksan tunnin matka siinä edessä kahden märän penkin päällä. tungin märät vaatteet muovipussiin, jonka muistin avata vasta usean päivän jälkeen. Tulos; vaatteet homeessa. Yhä edelleen varaan kaikille pikkuhousuista lähtien vaihtovaatteet kädenulottuville joka matkalle, myös autolla. Mukavaa kotimatkaa! Ja jetlagia, kun taas Suomeen pääsette. Se vasta on nastaa vauvan kanssa, mutta sehän on jo eri juttu;)

  2. Kiitos paljon, oli mukava saada näitä ammattilaisen näkökulmia asiaan. Meidän lennollamme lentoemäntä sanoi, että imettäminen nousun aikana on hyvä ajatus, mutta asia ei sittenkään ole aivan niin yksinkertainen.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *