Hyrrä nukketeatterissa

Isyyspakkaus

Eipä taida olla Helsingissä toista lähiöostaria, jossa käydään vierailemassa pidemmästäkin matkasta. Puotilan ostarilla (Klaavuntie 11) on kuitenkin kaksi valttia: toinen on jopa maailman parhaiden viskiravintoloiden listalla menestynyt Olutravintola Pikkulintu ja toinen Helsingin ainoa ammattinukketeatteri, Nukketeatteri Sampo.

Lunastin tänään isänpäivänlahjani. Se ei ollut viskitasting Pikkulinnussa vaan koko perheen yhteinen retki Nukketeatteri Sampoon. Esitys oli nimeltään Yllätyslahja ystävälle.

Epäilin hieman, jaksaisiko tyttö seurata puolen tunnin mittaisen esityksen alusta loppuun saakka. Hän kun on aikamoista elohopeaa, ja hänen keskittymiskykyään mitataan sekunneissa.

Huilulla ja harpulla soitettua alkumusiikki lupaili kuitenkin hyvää, ja pienen silmät nauliutuivat esiintyjiin.

Kun musiikki lakkasi, hän alkoikin muuttua sitten levottomammaksi. Esityksen loppupuolella hän ehti istua kolmella penkillä, maata mahallaan yhdellä niistä, kiipeillä vanhempiensa syleissä ja nojailla vähän muihin lapsiin. Pieni hyrrä.

Luulen, että meidän 1,5-vuotiaallemme olisi toiminut paremmin rytmikäs musiikkiesitys, mutta vanhemmat lapset kyllä seurasivat jouluista tarinaa tyytyväisinä.

Ensi kerralla meille siis enemmän musiikkia, ja palataan näihin haastavampiin puhenäytelmiin sitten vähän isompana. Tai ehkä siirrytäänkin sitten suoraan musiikkiteatteriin!

Kommentit

Piipo79

Heh, voin niin kuvitella. Meillä on sama homma, vain musiikkijuttujen aikaan jaksetaan keskittyä. Suosittelen sitä satuja soitosta esitystä jos joskus osuu kohdalle. Meillä jaksoi seurata (ainakin 90%:ia esityksestä, loput 10%:ia keskittymisestä veivät musiikkitalon portaat)

Tommi K
Isyyspakkaus

Ok, kiitos! Kaipa se lapsikin alkaa siitä tottua, kun vaan totuttelee. 

LeenaK (Ei varmistettu)

Voisin suositella teille (ja kaikille itse asiassa) samaisen nukketeatterin esitystä Joulu tulla jollottaa! Mukavia ainakin minulle uusia joululauluja ja taisi olla tonttunukkejakin kuitenkin paikalla. Pääpaino musiikissa. Muistan kun meidän himpun vajaa 2-vuotias istui hiiskahtamatta ainakin musiikin ajan ja joka laulun jälkeen sanoi kysyvästi 'tonttu laulaa?' Lopuksi tuli itku kun lähdettiin pois ja ostin meille levyn muistoksi. Vieläkin pidän niistä lauluista kovasti, vaikka aikaa on jo mennyt tuosta kohta viisi vuotta. - LeenaK

Tommi K
Isyyspakkaus

Kuulostaa kivalta! Jospas sitä ehtisi vielä ennen joulua toisen kerran Puotilaan.

Sari Koo

Tervetuloa tutustumaan ensi kerralla työpaikkaani, espoolaiseen Teatteri Hevosenkenkään! Siellä näytelmissä on paljon vauhtia ja musiikkia. Tällä hetkellä ohjelmistossa on mm. Peppi Pitkätossu ja Tohtori Sykerö, todella hauskoja esityksiä molemmat! ;)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos! Tullaan mielellämme!

KolmenÄiti (Ei varmistettu)

Meidän 1,5-vuotias oli katsomassa samaa näytelmää päiväkotinsa kanssa Annantalolla. Oli kuulemma jaksanut seurata sitä hyvin hoitajan sylistä :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Voi kunpa meidänkin hyrrämme viihtyisi sylissä. Mutta hän ei ole oikein koskaan ollut sylityyppiä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Oletteko käyneet Helsingin kaupunginorkesterin lastenkonserteissa? Olimme viime lauantaina 9kk ikäisten elohopeoidemme kanssa ensimmäistä kertaa ja jännitimme kuinka he viihtyisivät. Puolen tunnin konsertin he jaksoivat kuunnella ja katsella lumoutuneena äänistä ja valoista. Yleisö on myös otettu hyvin mukaan pienillä laulu- ja leikkituokioilla. Yleisössä oli lapsia vauvoista alle kouluikäisiin eikä yksikään lapsi itkenyt tai hermostunut konsertin aikana. Suosittelen lämpimästi!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kävimme alkukesästä HKO:n kummilapsikonsertissa: http://www.lily.fi/blogit/isyyspakkaus/helsingin-kaupunginorkesterin-kummilapsena. Se oli tosi kiva, mutta syksyllä ei valitettavasti ehditty seuraavaan konserttiin, sillä viikonloppuesityksiä oli aika rajallisesti. Kevätkaudella sitten uudelleen!

Mari S (Ei varmistettu)

Voisin lämpimästi suositella Nukketeatteri Ofelian Pallo-esitystä. Minulla on samanikäinen tytär kuin teillä ja olemme käyneet katsomassa esityksen jo kaksi kertaa. Ensin vauvaiässä noin 9kk iässä ja toisen kerran nyt vähän aikaa sitten 1,5-vuotiaana. Molemmilla kerroilla tyttö pysähtyi täysin kun esitys alkoi ja jaksoi hyvin seurata sen kokonaan. Esitys on melkein sanaton, joten sen puolesta käy pienemmällekin katsojalle. Esitys kuitenkin sisältää laulua ja musiikkia, huumoria myös. Pienet katsojat nauravat ääneen ja selvästi viihtyvät.

Toivottavasti keväällä on vielä esityksiä, että pääsisimme vielä uudelleenkin katsomaan tämän mainion tarinan!
http://www.nukketeatterikeskus.fi/etusivu.php

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos vinkistä!

Kommentoi