Hyrrä nukketeatterissa

Eipä taida olla Helsingissä toista lähiöostaria, jossa käydään vierailemassa pidemmästäkin matkasta. Puotilan ostarilla (Klaavuntie 11) on kuitenkin kaksi valttia: toinen on jopa maailman parhaiden viskiravintoloiden listalla menestynyt Olutravintola Pikkulintu ja toinen Helsingin ainoa ammattinukketeatteri, Nukketeatteri Sampo.

Lunastin tänään isänpäivänlahjani. Se ei ollut viskitasting Pikkulinnussa vaan koko perheen yhteinen retki Nukketeatteri Sampoon. Esitys oli nimeltään Yllätyslahja ystävälle.

IMG_3023.jpg

Epäilin hieman, jaksaisiko tyttö seurata puolen tunnin mittaisen esityksen alusta loppuun saakka. Hän kun on aikamoista elohopeaa, ja hänen keskittymiskykyään mitataan sekunneissa.

Huilulla ja harpulla soitettua alkumusiikki lupaili kuitenkin hyvää, ja pienen silmät nauliutuivat esiintyjiin.

IMG_3019.jpg

Kun musiikki lakkasi, hän alkoikin muuttua sitten levottomammaksi. Esityksen loppupuolella hän ehti istua kolmella penkillä, maata mahallaan yhdellä niistä, kiipeillä vanhempiensa syleissä ja nojailla vähän muihin lapsiin. Pieni hyrrä.

IMG_3037.jpg

IMG_3036.jpg

Luulen, että meidän 1,5-vuotiaallemme olisi toiminut paremmin rytmikäs musiikkiesitys, mutta vanhemmat lapset kyllä seurasivat jouluista tarinaa tyytyväisinä.

IMG_3045.jpg

Ensi kerralla meille siis enemmän musiikkia, ja palataan näihin haastavampiin puhenäytelmiin sitten vähän isompana. Tai ehkä siirrytäänkin sitten suoraan musiikkiteatteriin!

Kommentit (12)
  1. Voisin lämpimästi suositella Nukketeatteri Ofelian Pallo-esitystä. Minulla on samanikäinen tytär kuin teillä ja olemme käyneet katsomassa esityksen jo kaksi kertaa. Ensin vauvaiässä noin 9kk iässä ja toisen kerran nyt vähän aikaa sitten 1,5-vuotiaana. Molemmilla kerroilla tyttö pysähtyi täysin kun esitys alkoi ja jaksoi hyvin seurata sen kokonaan. Esitys on melkein sanaton, joten sen puolesta käy pienemmällekin katsojalle. Esitys kuitenkin sisältää laulua ja musiikkia, huumoria myös. Pienet katsojat nauravat ääneen ja selvästi viihtyvät.

    Toivottavasti keväällä on vielä esityksiä, että pääsisimme vielä uudelleenkin katsomaan tämän mainion tarinan!
    http://www.nukketeatterikeskus.fi/etusivu.php

  2. Oletteko käyneet Helsingin kaupunginorkesterin lastenkonserteissa? Olimme viime lauantaina 9kk ikäisten elohopeoidemme kanssa ensimmäistä kertaa ja jännitimme kuinka he viihtyisivät. Puolen tunnin konsertin he jaksoivat kuunnella ja katsella lumoutuneena äänistä ja valoista. Yleisö on myös otettu hyvin mukaan pienillä laulu- ja leikkituokioilla. Yleisössä oli lapsia vauvoista alle kouluikäisiin eikä yksikään lapsi itkenyt tai hermostunut konsertin aikana. Suosittelen lämpimästi!

    1. Kävimme alkukesästä HKO:n kummilapsikonsertissa: http://www.lily.fi/blogit/isyyspakkaus/helsingin-kaupunginorkesterin-kummilapsena. Se oli tosi kiva, mutta syksyllä ei valitettavasti ehditty seuraavaan konserttiin, sillä viikonloppuesityksiä oli aika rajallisesti. Kevätkaudella sitten uudelleen!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *