Hyttys-holocaust

Vaviskaa inisijät! Tänä kesänä otimme käyttöön järeämmät aseet. Kun kerran hyttysten karkottaminen ei oikein toimi, vedetään niitä sitten puoleemme oikein kunnolla ja tuhotaan järjestelmällisesti koko sukupolvi.

2012-06-22-428.jpg

Mosquito Magnet houkuttelee hyttysiä puoleensa oktenolin ja hiilidioksidin voimalla ja imee ne sisäänsä. Hyttysansan kerrotaan tyhjentävän jopa 4 000 neliömetrin alueen hyttysistä ja muista verenimijöistä. Tuloksia alkaa tosin huomata vasta viikon – muutaman päästä, joten vehje olisi kannattanut laittaa pöhisemään jo hieman aiemmin.

Joku on varmasti huolissaan siitä, miten nyt käy hyttysiä syövien lintujen. Itse uskon mielelläni siihen Tiede-lehden artikkeliin, jossa kerrottiin, että linnut eivät syö hyttysiä. Tai että niiden tulee olla todella nälkäisiä, jotta ne vaivautuisivat syömään näitä inisijöitä, kun isompiakin hyönteisiä on tarjolla. Näin ollen hyttyset ovat täysin turhia maanvaivoja, eikä niiden hävittämisestä kannata tuntea muuta kuin puhdasta iloa.

Raportoin kesän aikana, miten laite toimii. Ja katoavatko myös mökkipaikkakuntamme pikkulinnut.

Kommentit (11)
  1. Moskiitto magneetin onnellinen omistaja
    29.6.2012, 16:50

    Anteeksi hidas vastaus! Pussiin mahtuu n. 40 000 hyttystä ja olen tyhjentänyt pussin kolme kertaa sen ollessa niin täysi ettei kone enää pystynyt imemään enempää sisään 🙂 Nykyään pussissa enää muutamia satoja hyttysiä

  2. Hah! 🙂 Maisteri ei ammu, vaan maisteri imee kuin Boeingin turbiini!

    Moskiitto magneetin onnellinen omistaja: Miten olet laskenut hyönteiset? 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *