Hyvä brunssi, parempi mieli

Olemme kesäloman jälkeen yrittäneet taas ottaa kaupunkia haltuun ja käydä tutustumassa uusiin ravintoloihin ja kahviloihin. Sitä onkin hyvä harrastaa näin syksyllä, sillä talven tullen kynnys astua ulos kotoa kasvaa huomattavasti.

Paitsi illallisilla, olemme käyneet perheen kanssa parit kerrat myös brunsseilla. Brunssit ovat myös hyvä tapa tavata kavereita, varsinkin niitä, joilla on pieniä lapsia, jolloin lapset voivat olla mukana.

Eilen, lauantaina, kävimme hiljattain Eiraan avatussa Sandro Eirassa ja pari viikkoa sitten Vallilan Kahvila Suvannossa.

Sandro Eira

Tehtaankatu 34 D
sandro.fi/

Kallioon pari vuotta sitten avatun Sandron brunssia on kehuttu jo useaan otteeseen kaupungin parhaaksi, mutta täytyypä myöntää, että en ole saanut aikaiseksi käydä siellä. Illallisella olen kyllä käynyt pariin otteeseen, ja kirjoitinkin ravintolasta blogiin alkuvuodesta.

Nyt Sandro avasi uuden ravintolan Eiraan, mikä oli hyvä syy käydä tutustumassa sekä brunssiin että uuteen paikkaan.

IMG_2312.jpg

Brunssi ei ole halvimmasta päästä: buffet-pöytä ja lasillinen kuohuvaa maksavat 24 euroa. Mutta sen kerran, kun haluaa saada jotain spesiaalia viikonloppuaamuunsa, tässä saa todella vastinetta rahalleen.

Ainakin tämä lauantaiaamun vege-brunssi on huikea ja runsas! Sunnuntaisin tarjolla on lihaisampi Marrakesh Madness, joka pitää käydä maistelemassa jokin toinen viikonloppu.

IMG_2327.jpg

Ruoat ovat pohjoisafrikkalaista keittiötä, ja tarjolla on niin kylmiä kuin lämpimiä herkkuja. Lapsikin maisteli kaikkea hyvällä ruokahalulla.

On ollut ilo huomata, että tytöstä on tullut oikein mallikelpoinen ravintola-asiakas, joka jaksaa istua pöydässä yhtä pitkään kuin vanhempansakin ja maistelee kaikkea, mitä eteen tuodaan. Paitsi paprikaa. Sitä hän ei ole viime aikoina jostain syystä suostunut laittamaan suuhunsa vapaaehtoisesti.

IMG_2308 (1).jpg

IMG_2346.jpg

Otetaanpas jälkiruoaksi vähän hedelmiä…

IMG_2362.jpg

…ennen kuin siirrytään näiden torttujen kimppuun!

IMG_2331.jpg

Tervemenoa Eiraan, suosittelen! Ravintola sijaitsee Eiran sairaalan ratikkapysäkiltä pari korttelia Länsisatamaan päin.

IMG_3342.jpg

Kahvila Suvanto

Suvannontie 18
kahvilasuvanto.wordpress.com

Suvanto on keväällä 2014 avattu sympaattinen kahvila Vallilassa.

IMG_1664.jpg

Kahvilan oli kuulemma tarkoitus olla myös viinibaari, kunnes omistajille selvisi, että viinin anniskeluoikeutta ei anneta, ellei henkilökunnalla ole vähintään kahden vuoden kokemusta oluen tarjoilusta. Ehkä siinä on jokin logiikka. 

IMG_1667 (1).jpg

Aamiaista he kuitenkin tarjoilevat – ja vielä päivittäin. Me kävimme tässä yhtenä lauantaina aamiaisella niin myöhään, että sitä voi hyvin kutsua brunssiksi. Hinta taisi olla 12 euron luokkaa, ja se sisältää perinteisen aamiaisbuffet-pöydän puuroineen ja leikkeleineen.

IMG_1672.jpg

Kyllähän myös tänne on ilo tulla toisenkin kerran.

IMG_1688.jpg

Ja toivotaan, että ne viininanniskeluoikeudetkin irtoavat joskus.

Kommentit (3)
  1. Ullanlinnalainen
    19.10.2014, 17:41

    Sandro vaikuttaa hyvältä, kiitos kokemuksen jakamisesta! Pakko näin paikallisena huomauttaa, että jos kulkee Tehtaankadulta Länsisatamaa kohti, päätyy keskelle Punavuorta 🙂 Oikeammin olisi ehkä ohjeistaa kulkemaan Eiran sairaalalta kohti Hernesaarta.

  2. Hallitun hysterian Anu
    19.10.2014, 14:47

    Me ollaan naurettu oman pojan kohdalla, että onkohan tuossa täysin puskista tulevien ruoka-aineiden nirsoilussa kyse jostain evoluution ”enpä ainakaan syö myrkkysientä”-jutusta, kun niitä alkoi tulla kuin yhdessä yössä ja ne eivät ole aina mitenkään linjassa keskenään. Tai sitten se on vain paprika. Koska se on meilläkin ollut pannassa jo reilun vuoden. Samoin parsakaali meni pannaan ja tyyppi oli suorastaan epäluuloinen kun kerrottiin, että kyllä se vauvana häneen upposi. Sitten samaan aikaan tyyppi pohtii, että olisi kiva mennä ravintolaan syömään etanoita.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *