Hyvää naistenpäivää, naiset ja miehet!

Hyvää naistenpäivää kaikille, varsinkin teille naisille! Olkoon päivänne niin täynnä töitä, harrastuksia, huvittelua, kodinhoitoa, perhettä, kavereita tai yksinoloa kuin toivotte sen olevan!

Hyvää naistenpäivää myös meille miehille! Meidän takiamme päivää vietetään. Muistakaa, että jokaisen naisia arvostavan miehen tulee olla feministi, varsinkin jos hän on pienen tyttären isä. Ja jokaisen miehen tulee arvostaa naisia.

Vastuu tasa-arvon toteutumisesta kuuluu molemmille.

Jokaisen naisen tulee vaatia tasa-arvoa niin kotona kuin töissä. Naisten paikka ei ole kotona sen enempää kuin miestenkään, eikä lastenhoito ole vain naisten velvollisuus. Myös naisten tulee kouluttautua, pyrkiä urallaan eteenpäin, hakeutua vastuullisiin tehtäviin ja pysyä niissä.

Naisten paikka ei ole matalapalkkaisilla aloilla tai alemmissa tehtävissä, eikä naisten tarvitse tyytyä sen vähempään kuin miestenkään.

Jokaisen esimies- tai johtoasemassa olevan tulee pohtia, toteutuuko tasa-arvo työpaikalla ja mitkä syyt vaikuttavat siihen, jos ei toteudu. Ja tehdä asialle jotain, jos se on mahdollista.

Pienen tyttären isänä voin vain toivoa, että kun tyttäreni on aikuinen, ei tarvita enää naistenpäivää muistuttamaan yhtäläisistä oikeuksista, mahdollisuuksista ja palkkatasa-arvosta.

suhteet oma-elama ystavat-ja-perhe uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (10)
 1. Oh, miten paljon tykkäyksiä! Kiitokset niistä!

  Käytän feministi-sanaa puolileikilläni, ja tiedän monien naistenkin vierastavan sitä. Vihaan itse kaikenlaista kiihkoilua, äärimmäisyyksiä ja mustavalkoisuutta, mutta ajattelenkin sanan tarkoittavan nimenomaan sukupuolten yhtäläisiä oikeuksia ja mahdollisuuksia.

  Teoriassa Suomi on tasa-arvoinen, mutta käytäntö on toinen.

  Edelleen on miesten ja naisten töitä, ja monet naiset tuntuvat pitävän urakehitysmahdollisuuksiaan miehiä heikompina. Myös samoista tehtävistä voidaan maksaa naisille vähemmän palkkaa kuin miehille.

  Lukaiskaapa tämä: http://www.hs.fi/talous/Naisekonomi+on+edullinen+pomo/a1362632218187.

  Ihan varmasti aina löytyy tehtäviä, joissa voidaan vaatia sellaisia fyysisiä ominaisuuksia, että ala pysyy miesvoittoisena. Naisvaltaisten alojen naisvaltaisuutta tai vaikkapa teknisten alojen miesvaltaisuutta ei kuitenkaan selitä mikään muu kuin asenneilmasto.

  Entä onko kaikkien pakko edetä urallaan? Ei tietenkään. Kun sanon ”myös naisten tulee pyrkiä urallaan eteenpäin”, en tarkoita että jokaisen naisen tai miehen tulee edetä urallaan yhtään mihinkään, vaan naisten yleisesti ottaen tulisi edetä keskimäärin samaa tahtia miesten kanssa. Jossain on oltava jotain vikaa, jos yritysten johtotehtävissä on enemmän miehiä kuin naisia.

  Kysymyshän ei ole siitä, että minä tai joku muu emme kunnioittaisi muiden valintoja. Ne yksittäiset valinnat kuitenkin muodostavat sen kokonaisuuden, jonka vuoksi naisten euro on sen 80 ja ylimmissä johtotehtävissä 67 senttiä.

  Ei kuulosta siltä, että tasa-arvo toteutuisi käytännössä.

 2. Tasa-arvo, heikomman ja ihmisoikeuksien puolustaminen on tärkeää, mutta kaipa niitä voi kannattaa vaikkei itseään halua sanoa feministiksi. Naisten äänioikeuden voi kyllä ottaa ihan jo itsestäänselvyytenä. Ehkä itselleni tasa-arvo on niin itsestäänselvyys (esim molemmat mummini olivat jo menestyneitä akateemisia ”uranaisia”), etten enää halua tuota perinteistä termiä käyttää, jossa kuitenkin on taustaoletuksena se että nainen olisi jotenkin heikompi sukupuoli. Olen myös edennyt miesvaltaisella alalla ihan kuin muutkin firmassa, joten en ole kohdannut ongelmaa siinäkään yhteydessä. Luotsaamme tässä mieheni kanssa kahden pojan ja kohta kahden tytön katrasta (toinen syntyy pian)ja ei tulisi mieleenkään, etteivätkö nuo meidän lapset osaisi tarvittaessa puolustaa omia oikeuksiaan (tyttö tuntuu olevan heistä kaikista määrätietoisin).

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *