Hyvän ruoan äitienpäivä

Kuluneen vuoden aikana on koettu niin monta asiaa vauvan kanssa ensimmäisen kerran, että on oikeastaan helpotus, että ensi viikon jälkeen lähdetään jo toiselle kierrokselle. Heti, kun ensimmäiset syntymäpäiväjuhlat on saatu vietettyä. Näistä hetkistä ensimmäinen äitienpäivä ei ollut lainkaan vähiten odotuksilla ladattu.

img_0086.jpg

Rouvan ainoa toive oli saada ihana brunssi. Tiedusteltuani erityistoiveita brunssille, sain vastaukseksi: uunileipiä, suklaamoussea ja samppanjaa. Suklaamousse tosin pudotettiin toiveista eilisen suklaabrunssin jälkeen. Onneksi olin hankkinut raikkaita hedelmiä: tuoretta ananasta ja veriappelsiiniä. Niiden, leipien ja samppanjan lisäksi tarjolla oli myös jogurttia ja kananmunaa.

img_0096.jpg

img_0101.jpg

img_0107.jpg

Brunssin oli alun perin tarkoitus olla vieläkin runsaampi, mutta sain yllättäen kutsun koko perheelle Finlandia-talon äitienpäivälounaalle. Talon ravintola halusi palautetta ja kehitysehdotuksia perhelounaastaan, ja he halusivat kutsua minut myöhemmin suunnittelemaan myös ravintolan isänpäivälounasta. Ilomielin!

* * *

Olemme Rouvan kanssa jo aikoja sitten sopineet, että mitään turhaa tavaraa ei ostella, mutta toisaalta on kiva muistaa toista jollain, mistä tulee hyvä mieli. Sain itse isänpäiväksi kivan paidan ja vauvan jalan- ja kädenjäljet. Oli siis keksittävä jotain muuta. Huomasin ilokseni muutama viikko sitten, että Rouvan lempiartisti, Ane Brun, on tulossa keikalle Suomeen, ja ostin liput hänen keikalleen.

Sitten päätin pitkästä aikaa kaivaa lyijykynän, pyyhekumin ja paperia kaapista ja kokeilla, osaisinko vielä käyttää niitä. Tavoitteenani oli piirtää tytön muotokuva valokuvasta. Kyllä Rouva siitä oman lapsensa tunnisti.

img_0117.jpg

Vielä viime hetkellä, perjantaina, harkitsin uudelleen käden- ja jalanjälkien painamista. Odottaisikohan Rouva niitä kuitenkin? En jäänyt arpomaan, vaan kastelin lapsen räpylät mustikkamehuun ja painoin niiden kuvat paperille. Hyvinhän nuo sopivat tuohon isänpäivän punajuurimehukuvioiden viereen.

img_0133.jpg

* * *

Ai, mitenkäs se Finlandia-talon lounas? Täytyy sanoa, että noutopöydäksi erinomainen, ja vaikea keksiä ainakaan ruoan suhteen paljoa kehitettävää.

Hauskaa päästä osallistumaan isänpäivän lounaan suunnitteluun myöhemmin!

img_0171.jpg

img_0161.jpg

img_0166.jpg

img_0175.jpg

img_0241.jpg

img_0271.jpg

* * *

Päivä oli onnistunut ja koko viikonloppu jotenkin erityisen kiva. Ei vain ruokien vaan myös auringon, ulkoilun ja kiireettömän yhdessäolon vuoksi. Ja mikä tärkeintä: Rouva nautti ensimmäisestä äitienpäivästään.

Toivottavasti myös sinun viikonloppusi oli onnistunut, juhlit sitten äitienpäivää tai et!

Kommentit (2)
  1. Oletpas taitava piirtäjä! 🙂

    1. Kiitos kiitos! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *