Hyvästit kotilohautomolle

Rouva pääsi viikonloppuna harppauksen lähemmäksi himoitsemansa pionipenkin perustamista.

IMG_1942.jpg

Kasvihuoneemme vieressä oli aiemmin kotilohautomoksi kutsumamme puska, jossa kasvoi runsaasti kuunliljaa, jota kotilot rakastavat, ja koristeheinää, joka tarjosi suojaisan piilopaikan niille. Vaan ei ole enää.

Peipistä tuskin pääsee eroon, mutta kuunliljan juurakot on nyt annettu Rouvan työkaverille, lipstikat siirretty toiselle puolelle mökkiä ja metsämansikat pelastettu toisiin penkkeihin.

IMG_1949.jpg

Tyttönenkin osallistui innokkaasti puutarhatöihin, puuhaili välillä omia hommiaan, kävi leikkimässä keinukentällä muiden lasten kanssa ja palasi jälleen auttamaan haravoinnissa.

On mahtavaa nähdä, miten hienosti hän viihtyy mukana mökillä ja nauttii siitä, miten hän voi juoksennella pihalla vapaasti. Meillä kun ei omassa kodissamme ole minkäänlaista mahdollisuutta päästää häntä vapaasti ulkoilemaan vielä vuosi… kymmeneen. Tai kahteen.

IMG_1934.jpg

IMG_1999.jpg

Itselläni aika meni lähinnä viimevuotisten perennanvarsien katkomiseen ja haravointiin. Sain sentään perjantaina vietyä ison kasan romulautaa jätelavalle ja aiemmin viikolla korjattua myös kasvihuoneen katon, josta tuuli oli puhaltanut kaikki pleksit irti talven aikana.

IMG_1989.jpg

Kasvihuoneeseen ei kyllä päästä vielä siirtämään mitään, sillä alkavalle viikolle on luvattu yöpakkasia. Myös sunnuntaina ilma oli erittäin viileä, vaikka aurinko paistoikin kauniisti.

IMG_1962.jpg

IMG_1967.jpg

Siinä missä tyttönen on yksi tämän mökkijutun voittajista, pieni poikanen joutuu tyytymään sivusta katseluun. Vaikka kuinka ajattelimme, että on hauskaa olla koko perheen kanssa keväällä ja tulevana kesänä puutarhamökillä, yksi perustavaa laatua oleva kysymys on ratkaisematta: mihin ihmeeseen tämä mini-ihminen laitetaan? Ei hän voi rattaissakaan istua koko kevättä ja kesää. Mitenkäs te muut pihalliset, puutarhalliset ja vauvalliset ihmiset olette tämän asian ratkaisseet?

IMG_1970.jpg

Loppuun vielä yksi päivän aikana syntyneistä tytön taideteoksista. Vesiväriä, tussia, eläviä kukkia ja liimapuikkoa paperilla.

IMG_2011.jpg

suhteet oma-elama sisustus lasten-tyyli
Kommentit (27)
 1. Meilla on toiminut hyvin muovinen iso sementille tarkoitettu pyöreä palju. Pohjalle puhdasta hiekka, lapio ja ämpäri käteen, vähän vettä lasten kastelukannuun. Poissaollessa palju peitetään vesivanerilevyllä ja kivi painoksi. Ei pääse kissat asioille. Hiekkaa menee suuhun, mutta se ei ole vaarallista. Sama palju on tänä vuonna tarkoitus ottaa pulikointikäyttöön. Jos kesä nyt tänä vuonna joskus tulee…

  1. Tämäkin voisi toimia, kiitos!

 2. Ei teillä siellä ole pahemmin niitä myrkyllisiä kasveja, ukonhattujen sijainnin kun katsoo tarkasti, niin sillä suurin piirtein selviää. Meillä molemmat möyrysivät ympäriinsä, tosin minä nyt siinä jouduin töröttämään vieressä, kun löytyi mm. sudenmarjoja leikkipaikan vieressä. Vahtivuoron vuoksi meillä oli joskus muuten niin älyttömän hyvin haravoitu piha, kun sitä pystyi tekemään aina siinä sopivassa mönkimiskohdassa, lapiohommat vaativat paljon enemmän keskittymistä eikä lapsi mene niin helposti siinä sivussa. Hiekkakasa on siinä mielessä turvallinen (esim. iso muovikaukalo, jossa hiekkaa), että tietää, mitä sieltä vaipasta tulee löytämään. Hiekka ei sinällään ole mitenkään vaarallista suuhun laitettuna, ainakin siskon lapset ovat syöneet sitä hyvällä menestyksellä litrakaupalla.

  Ehkä tänä kesänä ei ole vielä niin paljon mahdollisuuksia pihatöihin, mutta se ei ole niin huono juttu, sillä nyt on hyvää aikaa ottaa kuvia kaikista kasveista. Ensi kesänä tietää sitten paljon paremmin, mitä kaikkea siellä puutarhamökillä kasvaakaan! (Ja ehkä siinä sivussa Rouvalle ilmestyy myös puutarhablogi??)

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  1. On siellä ainakin sitä scillaa, joka on myrkyllinen… Ja nyt löytyi myös kirjopikarilija. Sehän se onkin, kun ei vielä tiedä, mitä kaikkea siellä on.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *