Hyvästit Vaavisängylle

Palautin hieman haikein mielin Vaavisängyn postiin, sillä sen neljän kuukauden vuokra-aika päättyi.

img_4774.jpg

Sänky oli kyllä hyvin käytännöllinen niin pitkään, kun tyttö nukkui suurimman osan päivästä. Sitä tosin kesti vain ensimmäisen 1,5 kuukauden ajan. Kesäloman jälkeen tyttö ei enää suvainnut nukkua päivisin kuin pieniä pätkiä, joten sängyn käyttö jäi loppuajasta hyvin vähäiseksi.

Silti sanoisin, että sänky oli tarpeen. Oli erittäin kätevää, että sitä pystyi siirtelemään paikasta toiseen sen mukaan missä itse olimme: olohuoneessa katsomassa tv:tä, keittiössä laittamassa ruokaa tai vaikkapa suihkussa.

Vielä ennen lomaa tyttö nukahti iltaisin Vaavisänkyyn. Sitten kärryttelimme hänet makuuhuoneeseen, jossa hän sai nukkua Vaavisängyssä, kunnes heräsi nälkään ja hänet siirrettiin nukkumaan meidän väliimme.

Neuvolasta neuvottiin, että lapselle pitäisi alkaa luoda unirytmiä ja hänet pitäisi laittaa nukkamaan aina samaan aikaan iltaisin. Loman jälkeen olemmekin yrittäneet saada aikaiseksi rytmiä, jossa tyttö pidetään hereillä iltakahdeksaan, jolloin hänet käydään peittelemässä suoraan sänkyymme. Hän saattaa herätä vielä kerran tai muutaman ennen kuin nukahtaa kunnolla. 

Vaavisängyn vuokra-aikaa olisi ollut mahdollista pidentää, mutta se ei tavallaan tuntunut tarpeelliselta. Nyt meille kuitenkin jäi Vaavisängyn kokoinen aukko kotiin. Mihinkäs tytsy nyt laitetaan nukkumaan sen kerran, kun hän nukahtaakin keskellä päivää syliin? Vaunuihin varmaan.

2012-09-11-044.jpg

Kommentit (12)
  1. Meidän esikoinen nukku ensimmäiset 2-3kk vain sitterissä, nukahti siis syliin ja siirrettii sitterii, välillä päikkärit nukahti iteksee sitterii. Yöunetki siis nukku sitterissä, vieressä ei nukutettu ja omassa sängyssä ei suostunu nukkua ku tunnin pätkissä yöllä. Sitterissä nukku 3-4 tuntia ja heräs syömää ja kävi takas nukkuu. Siitä sitte ku pääs zombie vaiheen ohi niin alettii nukuttaa omassa sängyssä, ensin siis nukahti syliin ja sitte siitä omaa sänkyy. Yösyöminen jäi iteksee pois, ei ole vierotettu yösyömisestä mitenkää. Ja rytmi tuli ikäänku iteksee, huomattii vaa että nukahti joka ilta samaa aikaa ja sit jossain vaihees se aikaistu ja nyt nukahtaa 20.30-21.00 välisenä aikana, herää aamulla klo 7.30-9.00.

  2. Niin siis vauva laitetaan siihen sitteriin kun on nukahtanut ensin syliin. Näin on korvattu vaavisängyn jättämä aukko. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *