Illallisella Gastro Cafe Kalliossa

Luin eilen Natan arvion Gastro Cafe Kalliosta ja muistin jotain hätkähdyttävää. Olen unohtanut tyystin kirjoittaa ravintolasta, vaikka kävimme siellä illallisella jo niin monta viikkoa sitten, että kehtaanko edes kertoa sitä…

Gastro Cafe Kallio - 07.jpg

Eipä sitä muuten huomaisikaan, mutta kuvista voi vielä aistia talvisen valaistuksen eli luonnonvalon täydellisen puutteen alkuillasta. Okei paljastetaan: nämä kuvat ovat helmikuulta.

Gastro Cafe Kallio on meille tuttu useammalta lounaalta, brunssilta ja aamiaiselta, ja Rouva pohdiskelikin, että hän on käynyt tässä ravintolassa lounailla ja brunsseilla useammin kuin missään muussa. Itsekin ehdin nauttia kaupunkilounaani Gastro Cafessa pariin otteeseen. Illallinen oli meille kuitenkin ensimmäinen.

Gastro Café Kallio - 02.jpg

Ravintola pääsi hiljattain Suomen 50 parhaan ravintola listalle, mikä oli itselleni hyvin suuri yllätys. Ei siksi, että ruoan tasossa olisi ollut koskaan moitittavaa vaan siksi, että ravintola on profiililtaan hyvin erilainen kuin muut tuntemani ravintolat listalta. Eikä siinäkään mitään, hienoa homma Gastro Cafelle! Tyypillisesti listan ravintolat ovat kallellaan fine diningiin, vaikka ote olisikin rento, kun taas Gastro Cafe Kallio on enemmänkin rento korttelikuppila, joka sattuu tarjoamaan tosi hyvää ja mielenkiintoista ruokaa.

Ruokalista vaihtuu ravintolassa usein, joten herkullista leipää lukuun ottamatta tietyn annoksen perässä paikkaan ei kannata mennä. Päivän ruokalistan löytää Facebookista.

Tällä kertaa alkuun oli tarjolla mm. sinisimpukoita ja blinejä.

Gastro Cafe Kallio - 01.jpg

Tyttö halusi itselleen simpukat (11 €), ja Rouvan kanssa aloittelimme blineillä (16 €, lisäblini 10 €). Rouva itse asiassa ajatteli, että hän söisi vain kaksi bliniä, mutta koska blineistä merkittävä osa katosi lasten suihin, hän tilasi vielä lisää ruokaa.

”Mikä pääruoista tulee kaikkein nopeiten?” hän tiedusteli.

Gastro Cafe Kallio - 03.jpg

Se oli paahdettua selleriä, linssejä ja kuminajogurttia (24 €). Annos oli kuulemma oikein hyvä, mutta itse pidin sitä hivenen hintavana paahdetuksi selleriksi.

Gastro Cafe Kallio - 06.jpg

Oma pääruokani oli kaninkoipea, linssejä ja dijon-kermaa (29 €). Se oli yksinkertaisesti todella hyvää. Myös tyttö ihastui siihen, ja hänen oli vaikea uskoa, että se ei ole kanaa.

Gastro Cafe Kallio - 04.jpg

Yhteisenä lisukkeena oli vielä hunajavoin kera paahdettua savoijinkaalia (4,50 €). Erinomaista! Jälkiruoan jouduimme tällä(kin) kertaa jättämään väliin pienten seuralaistemme vuoksi. Plussaa muuten lapsiystävällisyydestä ja siitä, että illallisellekin oli valittavissa tällainen pöytä, johon ei ollut levitelty valkoisia liinoja. Tänne voisin siis hyvin tulla toisenkin kerran nimenomaan lasten kanssa. Myös syöttötuoli järjestyi taaperolle.

Gastro Cafe Kallio - 05.jpg

Kokonaisuutena olimme hyvin tyytyväisiä illallisen ruokiin, ja vaikka selleriannoksen hinta yllättikin loppulaskussa, kaniannoksessa hinta-laatusuhde oli mielestäni kohdallaan. Gastro Cafessa on omanlaistaan rouheutta, joka tekee paikasta toisaalta sympaattisen mutta toisaalta panostus ammattimaiseen tarjoilijaan illallisella olisi nostanut kokemuksen vielä toiselle tasolle.

Seuraavan kerran haluan kuitenkin päästä taas viikonloppubrunssille – tai oikeammin All Day Breakfastille. Eggs FlemariBloody Mary…. mmm….

Kommentit (4)
  1. Päivi / Viinikupla
    29.4.2018, 12:19

    Tiedätkö Tommi, en ole koskaan muistanut ääneen kiitellä sun ravintola-arvosteluja, mutta nyt sen teen 🙂 Luotan sun makuun siinä määrin, että Suomessa käydessä olen aina suunnistanut suosittelemiisi ravintoloihin. Ja nyt kun olemme muuttamassa sinne takaisin, niin on vihdoin aikaa käydä testaamassa kaikkia niitä paikkoja, joihin en ole lyhyillä visiiteillä ehtinyt (aika usein myös ravintolat ovat kiinni juuri silloin kun olen käymässä, esim. heinäkuussa). Sosiaalisista syistä uudessa työssä pitää varmaan aluksi käydä työpaikkaruokalassa työkavereiden kanssa, mutta aion todella ottaa kaiken irti siitä että työpaikka on keskustassa ja testailla lähistön lounaspaikkoja.

    1. Kiitos paljon, todella kiva kuulla! Mulla onkin muutama ”lounas kaupungilla” maaliskuulta vielä postaamatta 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *