Illallisella New Yorkissa

Isyyspakkaus

Kun minun New Yorkin -matkani kohokohtia ovat teatterielämykset, Rouva puolestaan lähtee matkaan ravintolalistan kanssa. Ja mikäs minulla on sitä vastaan, itsekin kun hyvää ruokaa arvostan.

Siispä seuraavaksi New Yorkin ravintolavinkkeihin! 

Ja aloitetaan illallispaikoista, joita tässä jutussa on seitsemän: yksi West Villagessa, kolme Nolitassa, kaksi Lower East Sidella ja yksi Brooklynin Carroll Gardensissa. Tässä jutussa ne esitellään innovatiivisesti lännestä itään!

Kävimme lähinnä bistroissa ja gastropubeissa, sillä ne viehättävät meitä enemmän kuin fine dingin. Lapsen kanssa illallisille mentiin aina viimeistään kuudelta, ja tilaa oli niin hyvin, että varauksiakaan ei tarvittu.

Budjettimatkailijalle New York ei valitettavasti ole paras kohde. Hintataso ravintoloissa on yleisesti ottaen suomalaisiinkin hintoihin verrattuna melko kova, varsinkaan kun dollarin kurssi ei ole enää puolellamme. 

Buvette

42 Grove St, West Village
http://www.buvette.com/

Buvette taisi olla se paikka, jota Rouva odotti kaikkien eniten. Hän löysi viime vuonna ravintolan julkaiseman keittokirjan ja ihastui siihen niin kovasti, että halusi ehdottomasti käydä paikan päällä. Ja oli käymisen arvoinen! Kävimme itse asiassa ensin brunssilla (siitä lisää toisena päivänä), ja se oli niin hyvä, että palasimme paikalle vielä illallisellekin.

Ruoka-annokset ovat pieniä ja sopivat hyvin jaettavaksi, joten niillä kannattaa täyttää pöytä. Erityisen hyvinä mieleen jäivät paahdetun leivän päällä tarjottu ratatouille vuohenjuustolla (yllä) ja porkkanaraaste (alla). Kyllä, porkkanaraaste!

Jälkiruoaksi sattui olemaan omenatorttua ja suklaamoussea. Mistä he arvasivatkin? (Omenatorttu on minun herkkuani, ja Rouva taas himoitsee suklaisia jälkiruokia.)

Emporio

231 Mott St, Nolita
http://www.emporiony.com/

Italialainen Emporio sijaitsi aivan asuinpaikkamme vieressä, ja siellä tuli käytyä kaksikin kertaa. Ensin pastaillallisella ja toisen kerran pizzalla.

Ja viime kesän Italian-matkan muistoksi piti ottaa vielä Aperol Spritzitkin.

Ehdottomasti suosittelun arvoisia olivat arancini-tyyppiset friteeratut risottokroketit (yllä) ja taivaalliset raviolit parsan ja sienten kanssa (alla).

Tiramisu oli kuohkeaa ja ihanaa.

* * *

Toisena iltana saimme illalliseuraksi tytön kummitädin ja -sedän, jotka olivat samaan aikaan New Yorkissa.

Olimme jo etukäteen päättäneet ottaa pizzaa, mutta alkuun oli saatava maistaa täytettyjä kurpitsankukkia, eli juuri niitä, joihin Rouva hullaantui pari vuotta sitten Italiassa ja joista hän kirjoitti Gastronaatti-kirjaansakin.

Kun hän ihmetteli tarjoilijalle, onko nyt todella kesäkurpitsankukka-aika, hän sai kuulla, että ne tulevat Kaliforniasta. Ei siis mitään lähiruokaa.

Pizza oli perushyvää. Siis hyvää, mutta en oikein tiedä oliko se merkittävästä parempaa kuin vaikkapa joissain helsinkiläisissä pizzerioissa. Jos siis tähän ravintolaan tulet, suosittelen ehdottomasti pastoja.

Cafe Gitane

242 Mott St, Nolita
http://www.cafegitanenyc.com/

Nolitan marokkolais-ranskalainen Cafe Gitane sijaitsi myös aivan asuntomme vieressä.

Rouvalla grillattua munakoisoa, itselläni kanavartaita ja satay-kastiketta. Hyvin hyvää. Ja kastike mukavan mausteista.

Tacombi

267 Elizabeth St, Nolita
http://tacombi.com/

Viereisen kadun meksikolaisen Tacombin konsepti oli huikean hauska. Siis aito pyörillä kulkeva ruokakoju on pysäköity pysyvästi nolitalaiseen varastohalliin.

Ruokalistalla puolestaan on juuri sitä, mitä tällaisesta ruokakärrystä voisi kuvitella tilaavansa: paperiastioissa tarjoiltavaa maustettua maissia ja erilaisia tacoja. Mahtavia makuja!

Tänne on tultava toisenkin kerran!

Dudleys

85 Orchard St, Lower East Side
http://www.dudleysnyc.com/

Dudleys on sympaattinen korttelikapakka Lower East Sidella. Ehdottoman erinomainen farrosalaatti ja ehkä jopa vieläkin erinomaisempi talon ricottajuusto paahtoleivän kanssa olivat loistavat valinnat alkuun.

Pääruoaksi otetut burgeri ja pasta olivat hyvää keskitasoa.

Jälkiruoka, eli hillittömän kokoinen banoffee, oli puolestaan mukavan ei-makea ollakseen makea jälkiruoka. Itselleni tämä torttu oli uusi tuttavuus, mutta voisinpa syödä toisenkin kerran.

Fat Radish

17 Orchard St, Lower East Side
http://www.thefatradishnyc.com/

Niin ikään Orchard Streetillä sijaitseva Fat Radish oli tuttu paikka jo kahden vuoden takaa. Silloin kävimme brunssilla, mutta nyt palasimme illalliselle.

Ja tässä on syy: celery root pot pie. Aivan taivaallinen, taikinakuorinen sellerivuoka. Olen julkaissut annoksen reseptin aiemmin blogissani, ja Rouva teki siitä yksinkertaistetun version Gastronaatti-kirjaansakin. Tämä oli siis pieni pyhiinvaellusmatka inspiraation lähteelle.

Kuulin, että kesäkaudella, siis aivan pian, vuoassa käytetään sellerin sijaan kesäisiä vihanneksia, joten tätä annosta kannattanee etsiä vasta seuraavan talven tullen. Se toinen vaihtoehtokaan ei kyllä kuulosta hassummalta.

Perushyvää lammaspataa ja burgeria.

Ja oi, kun kerroimme, että olemme käyneet ravintolassa kaksi vuotta sitten (ja ehkä vähän siksikin, että tyttö hurmasi tarjoilijat), ravintola halusi tarjota meille jälkiruoat. Jopa kaksi erilaista. Kiitos, kyllä tästäkin voisi meidän vakiopaikkamme tulla!

Huomaa, että ravintolaan käy vain käteinen.

Buttermilk Channel

524 Court Street, Carrol Gardens, Brooklyn
http://www.buttermilkchannelnyc.com/

Jos olet lukenut blogistani NYC:in ruokajuttuja myös aiempina vuosina, muistanet, että meillä on yksi vakiopaikka, jossa olemme käyneet jokaisella matkallamme. Se on Buttermilk Channel pienen metromatkan päässä Manhattanilta. Ja eihän näin hyvistä tavoista kannata luopua?

Kävimme illallisella maanantaina, jolloin ravintola tarjoaa kiinteähintaisen kolmen lajin menun 30 dollarilla, mikä on monissa Manhattanin ravintoloissa pelkän pääruoan hinta. Osterit tilasimme erikseen. 

Tällä kertaa otin pääruoaksi kummeliturskaa, eikä se pettänyt. 

Päätimme, että lapsikin saa tilata lastenmenusta aivan mitä haluaa.

Kyllä, hodari ja ranskalaiset, runsaalla ketsupilla. Tähän on tultu.

Lieventävänä asianhaarana mainittakoon, että muina päivinä lapsikin söi ihan oikeaa ruokaa, sillä yleensä meillä ei ole tapana tilata hänelle omaa annosta. Hänelle tilataan vain extra plate ja sitten hän saa osan äidin ja isin ruoista.

Erityiskiitos vahaliiduista ja paperisista pöytäliinoista!

Nähdään taas ensi kerralla!

* * *

Sitten onkin vielä jäljellä New York -juttusarjan huipentuma: brunssit!

Kommentit

Marski (Ei varmistettu)

Ihania paikkoja! Ja mahtavaa, että tekin piditte Tacombista :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Juu, sehän oli aivan mahtava! Lapselle jotkin täytteet oli vähän tulisia, mutta itse voisin elää tuollaisella ruoalla!

inke

Siis nyt mun on kyllä vaikeaa hyväksyä, ettette olleet innoissanne Emporion pizzoista! Mitähän niille on tapahtunut? Vannon, vannon, ja vakuutan, että niinä kahtena kertana kun itse olen siellä saanut pizzaa, ei niillä ole ollut mitään tekemistä Helsinki-lättyjen kanssa. Suurin syy siihen on se (silloinen) pohja, joka on samaan aikaan hapan ja puu-uunin makuinen. Harmi jos ei ole ennallaan Emporio!

Tommi K
Isyyspakkaus

Suoraan sanottuna mua on tosi vaikea saada innostumaan pizzasta juuri missään muualla kuin Italiassa. Se on yleensä huonoimmillaankin ihan ok, ja ero hyvän ja tosi hyvän pizzan välillä on tosi pieni. Ja jos mä voin valita tosi hyvän pastan ja tosi hyvän pizzan välillä, mulle on selkeää, että pasta vie voiton. 

Piipo79

Hyvä tällainen koontipostaus jos joskus pääsee taas Nykkiin tän köörin kanssa. Ehkä ei tämän vuoden kohde kuitenkaan. Ps. Syön porkkanaraastetta ruisleivän päällä ja voi pojat se on hyvä kombo (pitää olla sellaista pieneksi ja mehukkaaksi raastettua ja sitten paahdettu tai kovakuorinen ruisleipä. Nam.ei ehkä yhtä kulinaristista kuin tuo yllä mainittu mut hyvää!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiva, ajattelinkin että tällaiset koonnit palvelevat lukijoita paremmin. Se jota ei kiinnosta, voi skipata koko jutun ja joka taas haluaa vaihtoehtoja, joista valita, löytää ne yhdestä läjästä. 

Hanna K
Sunday Blondie

Oih, mitkä safkat! Voisin lisätä näistä jokaisen NYC todo-listalleni. Vielä kun pääsis sinne Nykiin... Etenkin Tacombi näyttää supersymppikseltä! Hyvä listaus, arvostan :--)

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Kävin viime syksynä Pariisin Buvettessa, oli aivan ihana, seuraa ilmeisesti aika uskollisesti Nykin konseptia, koska drinkkilistakin näytti samalta. :)

Kommentoi