Illallisella Sandrossa

Kelataanpas aikaa hieman taaksepäin ja palataan marraskuuhun. Kävimme silloin ystävämme Hannan kanssa illallisella Sandrossa (Kolmas Linja 17, sandro.fi/). Jutun kirjoittaminen jäi joskus jouluaiheiden alle ja oli unohtua kokonaan.

IMG_8795.jpg

Olihan siis se jo aikakin. Sekä kirjoittaa juttu että ylipäänsä käydä Sandrossa. Ravintola avattiin Kallioon jo vuosi sitten, ja sitä on kehuttu kovasti. Nyt-liitekin valitsi paikan viime vuoden parhaaksi uudeksi ravintolaksi kaupungissa. Odotukset olivat siis korkealla.

IMG_8745 (1).jpg

Rouva ei näy kuvassa, sillä marraskuussa Rouva ei näkynyt kuvissa.

Arki-iltana ei ollut ruuhkaa, ja palvelu pelasi hyvin.

Ruoka on pohjoisafrikkalaista, ja menun tulkitseminen vaati hieman tarjoilijan apua. Valitsin alkuun pastilla-piiraan rocquefort- ja sienitäytteellä ja pääruoaksi lammasburgerin.

IMG_8766.jpg

Annokset olivat runsaita ja maut kohdallaan. Pastilla oli mukavan rapea ja burgeri täyteläinen. Pidin hinta-laatusuhdetta erinomaisena.

Ainoa asia, joka hieman häiritsi, olivat annosten lisukkeet. Ei makunsa vuoksi, nehän olivat aivan erinomaisia: mukavan raikasta granaattiomenasalaattia, oliiveja ja maukkaita tahnoja.

Yllätyin kuitenkin, kun pääruoan kanssa tarjottiin täsmälleen samat salaatit ja tahnat kuin alkuruoan seurana. Kyllähän ne tuli syötyä, mutta kokonaisuudesta jäi sellainen vaikutelma, että näitä kahta annosta ei olisi tarkoitettu syötäväksi peräkkäin alku- ja pääruokina. 

IMG_8784.jpg

Kävin itse asiassa Sandrossa pian tämän jälkeen toisenkin kerran, työporukalla, ja söimme silloin Sultan’s Palace -menun. Alkuun samainen pastilla-piiras, pääruoaksi ankkaa ja couscous royalia ja jälkiruoaksi aprikoosipannacottaa.

Silloinkin havaitsimme, että pääruoan kanssa tarjoiltiin todella runsas ja hyvin samankaltainen salaatti kuin alkuruoan kanssa. Ehkä se on pohjoisafrikkalainen tyyli, mutta vähempikin salaatti olisi riittänyt. Pääruoka-annokset olivat muuten silloin niin valtavat, että kymmenen hengen seurueesta vain yksi taisi jaksaa syödä kaiken. Hyvä tietää sekin, jos pohtii, tarvitseeko ankka-annokseen yhdistää jokin alkupala. Ei tarvitse.

Kaiken kaikkiaan Sandro oli erittäin hyvä paikka hyvällä hinta-laatusuhteella ja runsailla annoksilla, ja kävisin oikein mielelläni kokeilemassa heidän kehuttua sunnuntaibrunssiaan joku viikonloppu. Mikäpäs minua estää?

IMG_8801.jpg

Kommentit (4)
  1. Oih kun on viihtyisän näköinen ravinteli! 😮 -tuo on testattava!

  2. Vegebrunssi tuli testattua kovan lihansyöjämiehen kanssa, ja hänkin tykkäsi. Varaukseton suositus siis!

    1. Kivaa! Hyviä brunssipaikkoja ei ole liikaa. Ei ole kyllä tullut käytyä kodin ulkopuolella brunssilla aikoihin, mutta eiköhän tässä jo uskaltauduta tytönkin kanssa ulos syömään joku viikonloppuaamu.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *